Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muszelka___

wydzielina z pochwy - pytanie

Polecane posty

Gość muszelka___

🖐️ jak powinna wyglądać prawidłowo wydzielina z pochwy? jaki mieć kolor, smak i czm się charakteryzować? 🌻

Gość żaróweńka
serio nie wiesz? jezeli czujesz suchośc w pochwie i nie czujesz śluzu to raczej sa niepłodne tuz przed okres bądz tuz po. Jeszcze jest taki sluz mętny, kleisty, lepki to tez niepłodny. natomiast jak czujesz wilgotno i mokro jakby naoliwienie to masz dni płodne i potem w owulacji czujesz ze masz śluz cos jak kurze jajko, długi, przeżroczysty i lejący.

prawidłowa wydzielina może mieć różny kolor i konsystencję w zależnośći od dnia cyklu jesli lecz pojawi się wydzielina z grudkami serkowatymi i będzie nieprzyjemnie pachniec to trzeba isc do lekarza

Gość żaróweńka
tak, ta wydzielina smierdząca biała jak serek jak twarożek to faktycznie oznaka chyba grzybka. Dostaniesz antybiotyk od ginekologa i ci przejdzie. Mozesz miec tez swedzenie. Moze sie okazac ze będziesz miała kolor zielonkawy czy brunatny i to tez jest oznaka zakażenia. Powiem ci coś:jak masz coś co wygląda niepewnie to smaruj te miejsca jogurtem i pij jogurt by powróciła flora bakteryjna.Flora bakteryjna jak jest zahwiana wtedy sa te swędzenia itp. Skąd się bieże owo zahwianie flory? np od zbyt dokładnego podmywania sie mydłem. jak wiesz tam do środka nie wolno mys sie mydłem!!!!!!!! Tylko z zewnatrz te wargi sromowe, i to specjalnym płynem do higieny intymnej.

Gość jaki smak
chyba nikt nie jadł...

Gość żaróweńka
jak męzczyzna językiem tam dotyka to czuje smak, mój nie lubi tego smaku, mówi ze jest kwasny jakis taki i sliski i czuje sie niekomfortowo jak mi wycieka a on tam liże. No ale są w dni płodne :smak kwaśny czyli odczyn kwaśny a w dni niepłodne jest smak odczyn zasadowy. To tyle co wiem , ale jaki to zasadowy to nie wiem, moze jakis mętnosłodkawy?

żaróweńka ---> a ja zaś znam inna opinię że częste infekcje i grzybice mają kobiety korzystające tylko z prysznica i nie kąpiące się w wannie bo myjąc sie prysznicem nigdy sobie dokładnie w środku nie umyjesz a siedząc w wannie woda wpływa kawałek do pochwy i wszystko dokładnie wypłukuje ;) słyszałam o tym ostatnio w programie o seksie i sprawach intymnych prowadzonym pprzez amerykańską ginekolog - seksuolog i chyba to prawda bo ja np kąpię się tylko w wannie, używam normalnego mydła i ani raz w życiu nie miałam ani grzybicy ani stanu zapalnego nawet jak brałam tabletki anty ;)

Gość thfkh
a powiedz mi czy ten bialy serek swiadczy raczej o grzybicy czy nie daj Boze o czyms gorszym-jakiejc wenerze?

no nie wiem więc to widocznie nie od rodzaju kapieli zależy bo ja zawsze tylko w wannie i używam mydła i tez nigdy nic nie miałam :D

Gość żaróweńka
serek biały i swędzenie to rzybek, nic innego:) ni emartw sie. Ale ty nie wsadzasz palca z mydłem do środka mam nadzieję?

Gość muszelka___
chodzi mi o to że wydzielina z mojej pochwy ma odcień lekko żółtawy zazwyczaj i zastanawiam sie czy wszystko jest OK. zaraz po okresie jest jej najmniej a potem, w czasie trwania cyklu, coraz więcej. podobnie jest z zapachem - najprzyjemhniej pachnie zaraz po miesiączce, jeśli możemy tu mówić o przyjemności tego zapachu w ogóle :)

Gość żaróweńka
kiedys czytałam księżki o kobietach, i czytałam o objawach chorobach i tp. Napewno nie masz kiły ani żadnej choroby wenerycznej. te drożdzaki, grzybki to sa częste u kobiet np jak noszą mokra bieliznę, bądz zbyt ciasną bilizne i spodnie i wtedy tam się bakterie robią.......no i jak dochodzi do irygacji czyli wsadzania palców z mydłami do mycia się. Srodka nigdy nie ruszajcie, niech tam będzie oodczyn ph 5,5 bodajże. Nic nie smierdzi, bez obaw, myjcie tylko woda z płynem poczerając tam i spowrotem, i miedzy wargami a napewno nie zachorujecie. I ręcznik miejcie zawse swój!!!!!!!

a ja np nie mogę używac tych płynów do higieny intymnej bo raz jak go używałam to mnie zaczęło piec wszystko :P wróciłam do mydla i jak ręką odjął 🖐️

Gość żaróweńka
z kolorem jest OK.Po okresie jak juz pisane było jest sucho i wydzielina jest słaba, lepka, kleista, żółtawa, czy taka przyczepna kulkowa. W trakcie dni płodnych potem uwalnia sie z szyjki macicy sluz i robi sie lejący, jak kurze jajko i wtedy juz plemniki moga ise dostać .

Gość żaróweńka
hmmmmmm ale płyny własnie mają odczyn taki jak w pochwie, moze piekło ciebie od czegos innego? kurcze nie uzywaj tego mydła, chybaze to jest szare mydło. Te zwykłe mydła moga zahwiac ci florę bakteryjną. naprawdę bądz czujna i staraj się nie dopuscić do irygacji dla własnego bezpieczeństwa.

no ej ale słuchaj : odkąd pamiętam używam TYLKO mydła i nic mi się ngdy nie dzieje raz mnie zapiekło ale to po tym jak używałam tego płynu więc może z tym mydłem to nie jest prawda ? no bo gdyby faktycznie tak było to coś by mi sie działo nie ? :)

Gość muszelka___
nie chodzi mi o seks bo jestem dziewicą i jak na razie nie mam partnera - jak bedę chciała uprawiać seks to zastosuję jakiś hormonalny śreodek antykoncepcyjny.

Gość muszelka___
z tego co piszecie dziewczyny to raczej wszystko ze mną OK :) dziekuję za odp.

Gość żaróweńka
muszelko? a mogę cie o cos prosić? dla twojego dobra?

Gość żaróweńka
Jestes młoda więc nie myslisz narazie o seksie o partnerze.....ale spróbuj juz teraz zacząc badac obserwowac twoje ciało. Tak dla siebie i poznasz wtedy wszystko co i jak. Codziennie mierz temeraturę 5 min w ustach, tuz po wstaniu. Od razu po przebudzeniu. Zapisuj temeraturki sobie i zauwazysz sama ze tuz po okresie jest niska temeraturka i słaby sluz bądz suchy. Potem radykalnie wzrośnie i potem juz od 17 dnia cylu powinnas miec temeraturkę wysoką. Wtedy dni sa niepłodne. i aż do okresu. Tylko obserwuj dokładnie i najlepiej zawsze mimo wszystko uzywaj rezerwatywy jakbys juz nagle chciała:D

Gość żaróweńka
a jakiego tymydła uzywasz? przeciez mydło ma inny odczyn niz płyn..az dziw bierze ze uzywasz mydła. Moze delikatnie myjesz nim same wargi i nie wsadzasz do środka piany z mydła? robisz tak ale nie polecajmy tego młodziezy bo naprawde najlepsze sa płyny do hg. intymnej.

Gość muszelka___
nagle raczej nie będe chciała....no chyba ze sie nagle bardzo zakocham ;) co do wkładania termometra do pochwy....ja tam się boje cokolwiek wkładać....yhym....sory ale jestem zielona :)

nie no przeciez ja nikomu nie polecam mydła pisze tylko, że nic mi sie po nim nie dzieje a jak sie juz tam myje to raczej dokładnie :classic_cool: tzn palców z mydłem sobie tam nie wkładam ale resztę myję dość intensywnie ;) a używam różnych tzn jakie kupię takim sie myje ;)

Gość żaróweńka
nie musisz wkładac do pochwy ale do ust tak jak ja. Spróbuj własnie o tym poczytac. Wydrukuj sobie taki wykres przykładowy NPR na necie odszukaj. I zaznaczaj a zobaczysz sama jak super widac ze tempka jest niska do ok 13 dnia cyklu a potem nagle skok.i taka wyoka niepłoda juz pozostanie. Sero to swietne doswiadczenie i będziesz siebie znała i te sluzy porównywała w kolenych cyklach.np sucho w pochwie, sluz gęsty, lepki, mulisty potem kurze jajko czyli płodne......nauczysz sie tego toproste.

Gość żaróweńka
dziewczyny ida do ślubu bo sa w ciązy i nie wiedz w jakim dniu było zapłodnienie bo nie obserwowały siebie, nie mierzyły temeratur nigdy a jakby wiedziały to unikały by seksu w dni płodne.Bądz by się zabezieczały. okres1.2.3.4.5. 6.7.8.9.niepłodne bo masz odczucie suchości w pochwie a śluz jest raczej mało widoczny lepki. 10.11.12. tu juz czujesz wilgotno, zaczyna sie płodne. jak dojdzie do sexu to plemniki odczekają i w dniu owulacji atakują Bo jak wiesz plemniki moga czekac 7 dni i zaatakować. 12.12.14 w tym dniu powinna byc owulacja niska temeratura i nagły sok do góry o jakieś dwa stopnie. Doskonale będzie na wykresie widać. pamiętaj ze do momentu owulacji temeratura jest niska. I jest juz owulacja śluz rozciagliwy, jest mokro bardzo. 14,16,17 tez sa dni płodne i jak dojdzie do zapłodnienia to jeszze plemniki zaatakowac mogą. 18,19,20...az do okresu juz teeratura jest cały czas wyższa ok 36.7. Wtedy jest sucho bądz ślus jest gęsty, lepki, urywający się. Spróbuj to przepisac i siebie zaobserwowac dokładnie. Poczujesz sie mądrzejsza i odpowiedzialna.

Gość ewelina16
słuchajcie jestem dziewica nigdy nie mialam okresu mam 16 lat a dzisiaj wieczorem zauwazylam ze mam na bieliznie jakis brunatny sluz z krwia tak jakby nie weim czy to miesiaczka czy co... czy jest ze mna wszystko w porzadku?boje sie isc do ginekologa...odpiszcie

jesli ma nieprzyjemny zapach to jest to jakies zapalenie,lub grzybica.sluz powinien byc przejzysty.

Gość 16 lat i bez
okresu? moim zdaniem powinnaś iść do ginekologa, w twoim wieku już powinien pojawić się okres, średnia wieku z tego co czytałam to 12-14 lat, więc nie zaszkodzi ci się przebadać;)

Gość roksana_2
sluchajcie ja mam tak samo od 4 dni leci ze mnie brazowy/brunatny sluz jeszcze nie miesiaczkuje, bola mnie piersi i rano podbrzusze czy moze byc mozliwe ze tak wyglada moja pierwsza miesiaczka???? czy ten brazowy sluz zmieszany z krwia to jakas infekcja? boje sie isc z tym do gineekologa bo nmigdy u niego nie bylam, nie wspołzyje wiec nie chodze... martwimnie ten sluz przeczytałam na jakismms forum ze to pierwsza miesiaczka tak wyglada... ale nie wiem.

Gość tak moze to byc pierwszy okres
i tak prawdopodobnie jest:)