Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LadyWedding

jak to jest z DOMENAMI..........

Polecane posty

chcę zarejestrować na własny użytek kilka domen .com i teraz nie wiem , bo nie chciałabym żeby ktoś mnie potem po sądach ciągał. bo jezeli rejestruje domenę xyz.com to mam prawo niewiedzieć że np na filipinach jest firma o tej nazwie albo wogóle ta nazwa jest zastrzezona a domena wolnna. nie wiem.......... Ktoś mi może poradzić co mam zrobić, gdzie zasięgnąc informacji?

Niby z jakiego tytułu miałby Cię ktoś po sądach ciagać?? Jeśli domena którą chcesz jest wolna, wykupujesz ją - i jest Twoja. Koniec tematu.

no nie wiem.....Jakbym kupiła domenę mercedes.pl to i tak nie mogłabym jej używać. Facet zarejestrował domenę pzw.pl ( albo pzw.org) i przegrał z polskim związkiem wędkarskim bo ma on w statucie skrót pzw . ha!

To rzeczywiscie dziwne. Slyszalam o dzialaniach \"w druga strone\" - tzn. ktos kupowal domene z np. nazwiskiem slawnej osoby / nazwa firmy itp. i potem odsprzedawal ja za gruba kase. Nawet slawni ludzie musieli zabulic za taka domene wlascicielowi ;)

wlasciwie mozesz zarejestrowac dowolna, wolną nazwe domeny, chyba tylko w nowych rozszerzeniach .eu sa ograniczenia (w teorii pierwszenstwo miały dostać jednostki z prawami do danej nazwy, np. czyjeś nazwisko - nie wiem jednak jak to wygląda w praktyce) 🖐️

Nie ma potrzeby podnosić, bo jest tak, jak mówię :p Jeśli ktoś przegrał sprawę w sądzie, to widocznie musiały wystąpić jeszcze jakieś dodatkowe okoliczności. Nikt Cię nie pozwie za to, że jesteś w posiadaniu jakiejś domeny - kto pierwszy wykupi, ten ma, a jak ktoś jest zainteresowany, to możesz jedynie odsprzedać z stosowną sumkę.

Gość kebrels
Akurat ja od razu kupuję zestaw od Hekko i to mi wystarczy. W sumie mam 2 w jednym niewielkim kosztem. A tak nie musicie mieć wielu kont, wielu danych, wszystko zmieniacie pod jednym panelem.

Gość gość
Jeśli chodzi o ceny domen to moim skromnym zdaniem czasem jest to mocno przesadzone. Ja 3 razy w swoim życiu wykupowałem, znajomy kiedyś mi podrzucił cennik seohost i muszę przyznać że są bardzo konkurencyjne.

Gość gość
chyba mnie 1 opental bo mi lewe oko samo mruga :-(