Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość folIIIK

mAM NIEBIESKIE OCZY ,OJCIEC DZIECKA BARDZO BRAZOWE A MOJ SYN BEDZIE MIAL JAKI KO

Polecane posty

Gość folIIIK

Gość folIIIK
jaki kolor oczu moze miec moj synek za 2 mce bedzie juz na tym swiecie

Gość no juz nie woiem
abo brazowe albo niebieskie:P

Gość folIIIK
kayka-serio???? bo mi wszyscy mowia ze napewno piwne,bo ja mam jasnoniebieskie raczej

Gość no juz nie woiem
ale raczej brazowe:)

Gość kama....
Dominujący jest brązowy,a recesywny niebieski-więc najprawdopodobniej brązowe-chyba że mąż ma w rodzinie kogoś z jasnymi oczami i odziedziczył takie geny to wtedy jest25%szansy że tez będę niebieski.

Gość 999 WIOSENEK
jezuuuuuuuuuuuu!!!!! zobaczysz jak się urodzi ...czy to ważne ??? ma być śliczny zdrowy i kochany i tyle hej..

Gość folIIIK
dzieki,a jest mozliwosc ze beda zielona jak sie pomieszja zna sie ktos na genetyce moze?

Gość folIIIK
lekarz tez mi powiedzial zebym sie nie przejmowala kolorem oczu ,ale ja tak bardzo bym chciala by mial takie jak ja oczy nie wiem dlaczego ,niebieskie sa takie lagodne,a moj maz ma strasznie ;zimne; oczy prawie czarne jak moj chomik:p

Gość mój syn ma jedno oko
zielone a jedno niebieskie... ciekawe co ale prawdziwe!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mój syn ma jedno oko
ja mam niebieskie a mąż stalowe i cóż .....

M-A-L-U-U-U-T-KA --- jesli oboje rodzice maja oczy brązowe, jest szansa na niebieskie oczy u potomka jesli maja niebieskie---brązowych nie bedzie

Gość folIIIK
mój syn ma jedno oko-----serio?? widzialam juz kilka osob z roznym odcieniem oczu ,ale nie wiem czy to fajnie takie jedno oko miec inne od drugiego,moi rodzice i dziadkowie maja wszyscy niebieskie oczy tylko rozne odcienie ,a u niego to przewaga brązu ale i jest osoba bacia znaczy meza zielone oczy ma i jej syn

Gość folIIIK
Neonowka-----jasne ze pytalam i po jego minie najpierw widzialam ubaw a pozniej powiedzial ze nie wazny kolor oczu dziecka tylko fachowa opieka po porodzie i z przekasem powiedzial ..........jednak bardziej nastawi sie Pani ze kolor piwny bedzie mial Pani syn...........

Gość do załamanej 34
Moja mama miała brązowe tata niebieskio-zielone i ja i całe moje rodzeństwo mamy niebieskio-zielone

Wiesz taka rozmowa o kolorze oczu dziecka jest ok, wsrod kolezanek czy na kafe.Ale zeby pytac o taka bzdure gina! Nie dziwi mnie ten jego ubaw.Facet jest przyzwyczajony, ze matki pytaja o plec, czy aby napewno bedzie zdrowe, a nie o to jaki bedzie mialo kolor oczu.

Gość folIIIK
ja jestem chyba najbardziej upierdliwa jego pacjetka :p ale lubie duzo wiedziec coz..........a juz moja przegladarka to mnie zna na wylot:D

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
mowiac prosto, kolor oczu determinuja 2 składowe:) ty masz obie je jasne:) twoj facet moze miec albo obie ciemne albo jedna jasna i jedna ciemna (bo ciemne sa silniejsze) i teraz jesli u twojego dziecka skrzyzowała sie twoja -jasna czesc z jasna czescia meza= jasne oczy dziecka, jesli twoja jasna z ciemna meza =ciemne oczka:) tyle:)

jesli Twoj maz ma dwa geny dominujace to bedzie mialo oczy piwne...Jesli jeden dominujacy a drugi recesywny to szanse sa 50:50.

Zgodnie z I PRAWEM GRZEGORZA MENDLA prawdopodobieństwo, że urodzisz dziecko o oczach barwy BRĄZOWEJ wynosi 3:1 ... czyli jest 75 % że Twoje dziecko będzie mieć oczy brązowe, a 25% że niebieskie ... chcesz to rozrysuje krzyżówkę genetyczną :)