Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i załamana

Jak uciszyć plotkującą żmiję?

Polecane posty

ech..........widocznie nie jestem normalna :) i zawsze traktuje takie osoby wysmiewając je i działa :) a traktowanie tego śmiertelnie poważnie , konfrontacje itd , to tylko woda na młyn takic osobniczek bo jak sie je potrafktuje poważnie to znaczy ,że coś jest na rzeczy a jak zacznie opowiadac ,ze załamana jest nienormalna to co ? nagle wszycy w to uwierza ? ludzie....więcej dystansu ;)

Po tej posylwestrowej plotce mam wrażenie że nikt nie chce ze mną rozmawiać nawet, bo wszyscy się boją, ze ich spotka to samo co mnie

Tzn chodziło mi o to że o nich też może zacząć gadać. Moja koleżanka Marzena wystraszyła się po tym jak żmija naopowiadała, że mój mąż chwalił się że się z nią całował. Zmija powiedziała to bezpośrednio do niej z ostrzeżeniem, żeby uważała bo to k**wiarz i popsuje jej opinię. Ona ma męża i się wystraszyła, że on nie zrozumie, że to tylko plotka wyssana z palca. Zadzwoniła do niego i opowiedziała sama o wszystkim, ale przez to musiała zerwać ze mną kontakt, bo jej mąż też bał się że takie plotki popsują jej opinię.

hmm.....dziwne masz środowisko ludzie boja sie \"zepsuć sobie opinie \" facet zabraniający żonie kontaktów z Toba przez plotki w tym rodzaju jest dla mnie nikim......malutkim zakompleksionym człowieczkiem i tyle ...... czasy średniowiecza minęły ....tak mi sie zdawało po prostu wymiękam cała okolica daje sie terroryzowac jednej gadatliwej kobiecie ..to chore ....

Opisałam ty większość moich odczuć i spostrzeżeń w tym temacie, ale teraz jak to czytam to rzeczywiście, jeśli nie średniowiecze to przynajmniej niektórym przypomniały się czasy zabawy w piaskownicy, tylko jak w piaskownicy ktoś coś złego na ciebie powiedział to poszło się na skargę do mamy a mama pogroziła palcem i życie toczyło się dalej. A teraz nie maja sie komu poskarżyć więc skarżą się sobie nawzajem, a ja skarżę się WAM i tylko mi żal jednego że nie możecie pogroxić żmiji palcem z pełną powagą prawie rodzicielską. Ale już z tego wszystkiego brednie wypisuję, za dużo kombinuję i procek mi siada. Będę się na dzień dzisiejszy trzymać planu kartki i długopisu na drzwiach (tylko boję się że mi długopis ukradnie a kartkę porwie ze złości).

Gość mazaczek pisaczek
ludzie skad Wy mata tyle czasu na gadanie?? olac to wszstko no

No i odważyłam się zrobić tak z tą kartką. Przykleiłam kopertę na swoich drzwiach i napisałam żeby wszystkie nowe plotki, które wypuszcza na mój i mojego mąża temat dfopisywała na załączonej karteczce załączonym długopisem. Na efekt nie trzeba było długo czekać, bo po 15 minutach jej córki szły na górę i zabrały przesyłkę dla mamy. Na całej klatce było słychać w jaki szał wpadła i wydzierała się że jakaś warjatka jestem. Odpisała na karteczce, że jak jeszcze raz coś takiego zrobię to straci do mnie cierpliwość, ale nie napisała co z tego wyniknie, więc nie wzięłam tego na poważnie. Zaszła na dół i przykleiła kartkę do drzwi, a długopis położyła na progu. Poskarżyła się żonie właściciela, która akurat wracała do domu i pokrzyczała pod oknami i poszła na skargę do Marzenki i pewnie jeszcze kilku innych plotkarek. W odwacie zostawiłam jej kolejny liścik na moich drzwiach - że koperta też jest moją prywatną własnością i proszę o zwrot i jak plotkowanie jej nie gorszy to czemu karteczka na moich drzwiach aż tak ją w oczy kole? Z tech emocji to chyba ugryzła się w język swym zębem jadowym, bo nic więcej nie mówiła i do tej pory cisza.

Albo wyśmiać i śmiać się w oczy. Albo wytoczyć sprawę cywilną o pomówienia. Jakby zobaczyła pozew, to by wymiękła:P

A swoją drogą, ludzie są aż tacy naiwni, że przez jedna plotkarę wszyscy zrywaja kontakty????? Dziwne to bardzo.... Ja bym się śmiała jej w twarz, co jeszcze wymysli:P

Mam nadzieję, że już nic nie wymyśli. No by ciekawa jestem co powiedzieła np. Marzenie, że wiem że plotkuje na nasz temat? I co powie innym, że jestem głupia bo się bronię przed jej parszywym gadaniem? Poza tym kartka była zaadresowana do plotkarki więc jeśli zdecydowała się na nią odpisać to sama przyznaje się do tego, że plotkuje. Jestem ciekawa reakcji Marzeny na nowe wieści plotkarki, ale nie kontaktuję się z nią, bo ona udaje obrażoną, a poza tym nie widziałam się z nią i nie wiem jeszcze czy tak naprawdę po tym wszystkim mam ochotę z nią gadać. Poczułam się przez nią zdradzona, bo zostawiła mnie sama na placu boju.

Gość a JA zrobilabym cos
czego bys sie nie spodziewala p osobie, czego nie robisz. wyskoczylabym wiedzac ze ona jest na sieni ubrana w plaszcz jak do wyjscia zazwyczaj sie ubierasz ale... pod spodem tylko w samej bilelizmie i plaszcz ozchylic a nawet tylkime potrzasnac. jak zacznie gadac, to przeciez wiadomo-ze nie robisz tego i ona na wariatke wyjdzie. tylko minus tego przedsiewziecia jest taki ,ze nikt nie moze cie widziec. moja kolezanka tak zrobila bo miala podobna sytuacje jak twoja. albo zaczela sama ymyslac niestworzone historie na swoj temat, ze np zjada mieso ludzkie itd... no i kilka razy wyszla na sien i ,,dzwonila'' i mowila niby do kolezaqnki ,ze ma te narkotyki u siebie, ta amfetamine i ze moze paczke odebrac... ::):):) jej ten sposob zadzialal ,a babskio bylo wyjatkowo zlosliwe i obrzydliwie brudne/brudne pazury u nog , nie myte ..../a lakier czserwony na palacach byl hehehe

Gość A ty nie za duzo
wysluchujesz co jedna pani drugiej pani powiedziala ? nie masz lepszego zajęcia ? Co do odebrania tej osobie dzieci to przesadzasz, jeszcze nikt nikomu nie odebrał dzieci z tego powodu, że matka lubi plotki

Gość do i załamana
bardzo dobrze zrobiłas z ta kartka..ja bym jeszcze z tym tylkim tez zrobiła hahah ale mialaby o czym gadac Moja mama dowozila do szkoly moich ciotecznych braci..wtedy nastoletnich..czasem u nas nocowali gdy była sroga zima..sąsiadka oczernila moja mamę ze sprowadza sobie na noc po dwoch, trzech młodych chlopaków i z nimi sypia.. hahaha ja akurat tej sasiadce dostarczalam nowych tematow do plotek o nas..a wyobraznie mam bujna... pomoglo hahah

Gość Eni40
p.s przeczytaj sobie moj post..mam ciut podobny problem..tez bym chciala kogos uciszyc...i chyba juz wiem jak..w koncu wyobraznie mam bujną a pomysłow mi tu dostarczyli ze ho ho..

Mieszkam w 2piętrowym budynku i sąsiadów mam niewielu. Mimo tego trafił się jeden taki plotkarz podwórkowy. Jest wredny jak cholera jasna. Niestety razu jednego weszliśmy sobie wzajemnie w drogę i się zaczęło napuszczanie innych sąsiadów na nas. Tylko, że ja się nim nie przejmuję w ogóle bo jest to osoba znana z głupody i wredności.

Gość skarpa
a u nas jest taka pani Wandzia, do kościóka toto lata bo zawsze cóś nowego wypatrzy\usłyszy aktywistka pieprzona ,ruda skrzywiona na gębie i w dodatku broniąca swojego najukochańszego synalka zboczeńca telefonicznego

Gość skarpa
nikt juz nie ma wrednych sąsiadek plotkarek?

Gość mam taką sasiadke i
mają jej napisać na drzwiach kim jest

Gość gość
Laska, w czasach mediow mozesz zrobic wszystko, osmieszyc ja, nagrac z dziecmi, zrobić seks ogloszenie na roksie, itp.