Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinnn28

Wredna sąsiadka, ubić ja??

Polecane posty

Gość kinnn28

Mam juz dosc... jestesmy młodym małzenstwem , mieszkamy juz w tym mieszkanku 5 lat... mam nauczycielke za sciana... jest to blokowisko... W vswoim domu musze chodzic na paluszkach , bo jej to przeszkadza... a jak mam ochote sie odrezyc o ciezkim dniu w pracy i włacze swoja ulubiona muzyke to ona juz po 2 sek wali w sciane... i nie jest to po 22 ... tylko przed, i nie wazne czy to jest 12 czy 16 ona robi nam awantury, przychodzi i sie drze na nas.Zrozumiała bym ja gdyby to było po 22. A lbo loatem lubimy posiedziec na balkonie , napic sie piwka, gadamy , a ona wyłazi do okna i sie drze na nas, ze chce spac a jest godz 19... co ja mam z nia zrobic , bo ja ktoregos dnia ubije... wstyd mi robi przed gosciami...

ja bym się nie przejmowała, zrobiła parę razy akcję z słuchaniem muzyki baaardzo głośno przez parę godziin, zaprosiła z 15 osób - ale o 22 punktualnie zamilkłabym. I tak kilka razy - potem takie rozmowy na balkonie będą przyjemną muzyką dla jej ucha;) Daliście sobie wejść na głowę i teraz macie;)

Gość znikająca
małżeństwo młode , czuje swobodę sąsiadka stara z zazdrości się jara :P

Gość kinnn28
Jestem kobieta.... Ona nas straszy , ze zgłosi do spółdzielni mieszkaniowej ze nie dajemy jej zyc w spokoju, ze zakłócamy spokój... jeśli zadzwoni na policje lub staż to moga nam cos zrobic przed 22 , nawet jak bedziemy głosno słuchali mkuzyki. Ostatnio ogladalismy film na dvd , a mamy kino domowe, fakt było głosno , ale bez przesady ... przylazła pod drzwi i sie darła...

Gość kinnn28
nie wiem jak reagowac?? mam sie z nia kłocic??? czy olac ?

Gość arturroo gatttiii
kill that bitch :classic_cool: radze reagować z całkowitym spokojem - ona jest przyzwyczajona że jej krzyk wywołuje określona reakcję :classic_cool: trzeba ja odwarunkować :classic_cool: po tym jak przyjdzie drzeć ryj nalezy zatem na chwilę włączyc głośniej :classic_cool: spółdzielnia na pweno nic wam nie zrobi jeżeli nie robicie syfu, jeżeli nie przyjechała ani razu do was policja i jeżeli jest luz po 22 :classic_cool:

Gość kinnn28
ja juz nie mam do niej siły, nawala chyba młotkiem w sciane jak słucham muzyki

Gość nie ubijać
jeśli macie głośno bez przesady to policja nic wam nie zribi niech wezwie a jak przyjadą to spokojnie gościom wytłumaczyć żę żyć wam nie daje...... albo pogadać z dzielnicowym już teraz niech jest że pierwsi zgłaszacie...... jak parę razy wezwie policję bez powodu to zrobią jej sprawę w sądzie grodzkim za nieuzasadnione wezwanie i macie z głowy a jak wrzeszczy pod drzwiami to spokojnie powiedzcie że was nachodzi i zaraz wzywacie policję

To musi mieć niezłe dziury w ścianie.... Wystarczy, ze wyślecie pismo do administracji, ze sąsiadka zakłóca Wam spokój i utrudnia Wam życie z naturalnymi odgłosami codziennego życia. Jest coś takiego jak nie zakłócanie współżycia sąsiedzkiego - upierdliwość jest ogromnie męcząca (jedni z moich znajomych przez sąsiada sprzedali mieszkanie - był podobny do Waszej sąsiadki, chyba nawet gorszy, bo po sądach ich ciągał). Możecie zgłosic na policję, że sąsiadka ogranicza Wasze prawo do swobody i zamęcza Was. Znęcanie psychiczne jest karalne :-p

Gość Panix
Juz nie mowie o tym jak sa jakies urodziny czy rocznica jakas... nie mozemy w domu robic , bo na policje zadzwoni, bo wiadomo ze czasem sie siedzi do pozna, musimy wszystko w knajpach organizowac :(

Gość kasikkk27
zabija ja......ja bym nnie wytrzymała

Jeśli słuchasz muzyki tak, że ledwo ją słychać u sąsiadów (czyli tak, jak się powinno w bloku), to przejdź się po pozostałych sąsiadach i spytaj, czy oni uważają, że jesteście zbyt głośni. Czy wasze rozmowy na balkonie są dla nich uciążliwe. Mam sąsiadkę, która walczyła z hałasami sąsiadów. To bardzo nerwowa kobieta. Bardzo cierpiała, że nie ma warunków do odpoczynku. Tylko że obrała złą metodę. Zamiast krzykiem, powinna przyjść z prośbą. Mi osobiście muzyka, która wyraźnie do mnie dociera od sąsiadów, bardzo przeszkadza, irytuje, choć nie biegam ze skargą do nich. Niedawno swego młodego sąsiada zaczepiłam na klatce i powiedziałam mu, że tę Tinę Turner z przyjemnością wysłuchałam, ale za disco polo gotowa jestem zabić. Chłopak poprosił o o mój ulubiony repertuar i wszystko potraktowaliśmy z humorem. Co najważniejsze - aluzję pojął i nie muszę już wysłuchiwać tego samego, co on.

Gość Zmęczona:(
Mam jeszcze gorszą łajzę niestety:( Mieszkamy nad nią , mamy 4-letniego syna, który jest normalnie rozwijającym się dzieckiem. Przeszkadza jej dosłownie każde przejście po podłodze, już nie wspomnę o bieganiu. Często nie ma nas w domu, staramy się dużo przebywać na dworze, oboje z mężem pracujemy. Ona jest sama(nic dziwnego że jej nikt nie chce!!!) stara i nie ma wnuków, bo jej nieślubna córcia nie lubi bahorów- tak powiedziała! Baba jest zgorzkniała,wredna,samotna i nie ma własnego życia, więc czepia się wszystkich naokoło. Ale niestety my jej przeszkadzamy najbardziej. Do tej pory olewałam to wszystko i już- żyłam spokojnie, ale dziś dostałam pismo ze spółdzielni, że mieszkańcy skarżą się na hałasy!!!!Tego już za wiele! Po 22-iej jest u nas cicho, nie robimy imprez, nikt inny się nie skarży! Na podstawie jej skargi- tylko jej- prezes nam napisał takie pismo- SKANDAL!!!!! Nie wierzę! Nie mam pomysłu co robić! Pomóżcie!

Gość LittleMe
Do Zmęczona: Jeśli sąsiadka przyjdzie do Was idź do spółdzielni i powiedz, że głośno się zachowuje - może dostanie takie samo pismo :) Co do tego, że przeszkadza jej przechodzenie po podłodze, jest rada - kup dywan, wytłumi dźwięki

Gość yerba mmate
ale ludzie sa pojebani :-O byle tylko drugiemu na złość zrobić :-O ja też mam taką jedną sąsiadkę za ścianą, niestety jej łazienka sąsiaduje z moim salonem z aneksem kuchennym. Zawsze jak ona idzie się myć (czytaj nalewa codziennie mnóstwo wody do wanny, co u mnie słychać chyba głośniej niż w jej łazience to potem jeszcze siedzi godzinę w tej wannie i pluska się jak niemowlaczek a to starsza babka jest) Wstyd kogokolwiek zaprosić, bo tę kąpiel słychac tak, jakby siedziała u mnie w salonie :-O i wtedy włączam głośno muzykę (tylko wtedy), ale wtedy walą do ścian inni sąsiedzi :-O niestety nic na to nie poradę! a jak ktoś puka do drzwi czy do domofonu to zwyczajnei nie otwieram, z nikim się nie umawiałam więc nie będę z nikim gadać. Pismo ze spółdzielni pewnei tez do mnie przyjdzie, ale mam to w dupie, nic mi nie zrobią.

też mam taką sąsiadkę ;) Po prostu nadal robiłam swoje, nie otwierałam jej drzwi , na ulicy nie reagowałam na nią , traktowałam jak powietrze ponieważ żadne rozmowy nie przynosiły rezultatu i najprawdopodobniej skapitulowała ponieważ od ponad 2 lat jest spokój. Za cel wyżycia obrała sobie innych ;)

Gość yerba mmate
bez sensu ona ma kupować dywan?? mozę oni nie lubia dywanów? jak babie przeszkadza to niech sobuie wygłuszy sufit!

Gość yerba mmate
Daisy i bardzo dobrze! najlepszą bronia na takich jest olewka. To moje mieszkanie, zapłąciłam za nie i chcę się czuć jak u siebie! w życiu bym nie chodziła na paluszkach :-O żyję tak, zeby było mi dobrze i nikomu klrzywdy nie robię, jesli zachowuję sie głośno yto tylko dlatego, ze ktoś obok równiez mojego prawa do spokoju nie szanuje i tyle. do 22 można robić wszystko!

Gość karolinkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moi sasiedzi niby mili , starsi ludzie , napierdala na harmonii 3 x dziennie i po 22 nic mu nie mowimy , ale jak ktos rzuci peta przed blokiem to odrazu bierze miotle i zamiata pod kola naszego samochodu wszystkie pety :O , my palimy na tarasie u siebie bo jest to 4 mieszkaniowy budynek , albo siostra ma dwa psy i sie lenia to jak ida klatka na spacer (mieszkamy znimi drzwi w drzwi) to gosc oburzony bierze miotle i na nasza wycieraczke zamiata te pare klaczkow i przy okazji caly syf ktory wszyscy mieszkancy robia na klatce :O , zawsze jak siedze z matka wieczorem pale fajke albo czasem pijemy drinka to sa wstanie nawet o 24 wnocy wyjsc na taras zeby zobaczyc co robimy i sie chowaja , jak ja sie ciesze ze sie wyprowadzaja ;o niedlugoo

Gość karolinkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
i dodam ze raz w tygodniu przychodzi pani sprzatajaca , wiec jezeli juz sie zrobi jakis syf bo kazyd klatke uzytkuje , to ona po to jest zeby to uprzatnac , a nie chamskie zachowanie i jeszcze gadanie pod nosem ;/

Gość u la la....
autorko, jak sie sąsiadka dowie, że piszesz 'gościami" to cie do szkoły odesle :-) Upierdliwej sąsiadki wspólczuję.

Gość hm wiecie co, ja też mieszkam
w bloku i wkurwiające jest wieczorem (po 23) jak ktoś na balkonie pije i gada, bo wy sobie nei zdajecie sprawy ale ludzie podpici (nie mówię o pijanych) mówią głośniej niż normalnie, śmieją się w kilka osób na raz i juz jest hałas. ja tam uwagi im nie zwracam dopóki nie przeginają ;) np jak uczyłam się do egzaminu i sąsiad zrobił imprezę, to grzecznie poszłam do nich i poprosiłam żeby przyciszyli to jeszcze wypiłam 2 kolejki i zjadłam trochę sałatki :D

Gość yerba mmate
o 22 powinno być cicho

Gość Zmęczona:(
Dzięki za wsparcie!:) Mój mąż był dzisiaj u samego prezesa spółdzielni i dowiedział się że ta baba zawraca im głowę od wielu lat, a mieszka tu od lat 40!!! cały czas ma o coś pretensje, i już każdy ma jej tam dosyć- przynajmniej trochę mnie to podniosło na duchu:) Mam zamiar dalej żyć po swojemu, gdyż nie zachowujemy się głośno, a ona niech idzie do samego prezydenta i mam to gdzieś!!! PS. Dywany oczywiście mam;) Nie damy się tej larwie:)

Gość rewrr4
ja na Twoim miejscu zgłosiłabym sprawę na policję o prześladowanie. Taki nietypowy odwet myślę że by podziałał.

Gość gość
Mam gorszy problem- sąsiadka mieszkająca obok :( co noc i co rano złośliwie zrzuca rolety antywłamaniowe w pokoju obok mojej córki, włącza radio i ustawia głośnikiem do pokoju dziecka, tłucze się jak poparzona w łazience- łomocze specjalnie w krany, zlew, wannę, kafelki, zrzuca różne przedmioty, przewraca krzesła, trzaska drzwiami i drzwiczkami szafek. Wszystko to po 22 lub między 6-7 rano. Dodam że jest nauczycielką!!!!!!!!!!!!! a znęca się psychicznie nad dzieckiem, które jest ciche i spokojne- żadnego hałasu nie robi, mieszkamy na parterze więc nikomu też nad głową nie biega (w ogóle nie biega w domu). Co robić, gdzie można zgłosić taką jędzę???????kuratorium???? ministerstwo edukacji???

Gość gość
Narobić wstydu w jej pracy :)

Gość gość
Już to zrobiłam. Jest jeszcze gorzej :(