Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość narzeczona...

ile, czego i po co na wesele....

Polecane posty

Gość narzeczona...

witam forumowiczki, dreczy mnie taki fakt- ile czego kupic na wesele, nie mam jeszcze kucharki, ale chcialabym powoli robic zaklupu zeby rozlozyc koszty na dluzszy okres, tylko nie wiem co kupic, ile i wogole... poradzcioe mi licze na wasze doswiadczenie...

Hej! Ja mam ślub na 110-115 osób i np. wódki mamy 150 butelek i do tego będzie jeszcze winko i szmpan. Wódkę trzeba liczyć więcej, bo dla gości odjerzdzających, dla orkiestry, na oczepiny, n a\"bramy\"...O ilośc czego jeszcze Ci chodzi??Pozdrawiam!

Gość młoda żonkosia
To zależy o co ci tak naprawdę chodzi. Możesz zakupić alkohol - my liczyliśmy 0,5 na gościa (niektórzy piją mniej lub wcale to zostaje na "bramki" itp) i jeszcze nam zostało - ale to kwestia indywidualna i liczy się znajomość gości i ich możliwości ;) Natomiast jeśli chodzi o wszelkie zakupy spożywcze - musisz porozmawiać z kucharką, umówić się co do menu - nam kucharka podała ile czego na zadaną ilość osób. Wierz mi kucharki mają orientację. Nie napisałaś nic gdzie i jak robicie wesele, czy sami dekorujecie (to możesz kupić dekoracje, balony, itp) My robiliśmy wesele na sli działkowej z kucharką - jeśli masz jakieś pytania dodatkowe to pomogę, ale muszę wiedzieć co chcesz wiedzieć ;)