Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość www25

czy rozliczacie się z polskim US za pracę w Irlandii?

Polecane posty

Gość www25

pytam,bo nie wiem co robić.pracowałam w zeszłym roku dwa miesiące wakacji.A wy jak robicie?

Gość www25
Wiem,że takie tematy już bywały,ale dotyczyły raczej Anglii. Jeśli możecie napiszcie coś.

powinnas sie rozliczyc, ale nic nie zaplacisz bo do trzech miesiecy pracy nie obowiazuje zaplata podatkow, to tylko takie pbowiazkowe rozliczenie, zrob to a bedzie z glowy.......... ja mam teraz ogromne problemy bo sie nie riozliczylam za 2004, 2005, 2006, a pracowalam w Anglii.................teraz jestem w Polsce na dlugich wkacjach ale nic nie moge zrobic, nawet isc do lekarza - niby, chociaz chodze nadal na fundusz, bo jest taki balagan, ale gorzej byloby gdybym chciala podjac pace wowczas namierza mnie, karza zaplacic a ponadto kara i odsetki.......................nieprawdopodobnie, wracam do Anglii i tam zamierzam sie rozliczyc nawet jezeli maialabym placic te kary, bo zap pare lat to juz wogole sie nie wyplace, a kto wie co mnie czeka w zyciu

Gość www25
ja też pracowałam w 2005r na part-time przez dwa miesiące i też nie rozliczyłam się z tego,a od września tego roku planuję podjąć pracę w Irlandii juz na stałe.Jak to wyprostowałaś zeznanie podatkowe za rok 2004 i 2005?mnie chyba czeka to samo,bo później jak będę chciała kupić mieszkanie czy w coś zainwestować to i tak się dowiedzą.

Gość taki jeden emigrant
sprawa podwojnego opodatkowanai dotyczy tylko UK,pracujacy w Eire nie maja sie czym marwtic

Gość www25
Chodziło mi o to,czy poszłaś do Urzędu Skarbowego żeby złożyć jakąś korektę do rozliczeń podatkowych za 2004 i 2005r?Piszesz,że wolisz zapłacić karę,bo nigdy nie wiadomo co cię czeka(więc chyba zrobiłaś coś w celu przyznania się,że nie ujawniłaś zagranicznych dochodów w zeznaniach podatkowych za 2004 i 2005r?)

Gość www25
Do taki jeden emigrant:więc Ty nie rozliczasz się z polskim US?nawet za taki rok w którym część roku uzyskiwałeś dochody z pracy w Polsce,a część za granicą? z góry dzięki za Twoje podpowiedzi,ten problem spędza mi sen z powiek,tym bardziej że kwiecień tuż,tuż.

Gość www25
???

Gość www25
hej,jest tu ktoś kto orientuje się coś w tej sprawie?