Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla mama

Ciaza a ...problemy z watroba...

Polecane posty

Gość zla mama

Witam Wszystkich ! :) Mam takie pytanie , czy znajdzie sie tu jakas mama ktora miala problemy z watroba na tle ciazowym ( objawia sie swedzeniem ). Bo ja taka osoba jestem , ciaza byla zagrozona a w przyszlosci chcialabym miec jeszcze jedno dziecko , choc lekarze powiedzieli mi ze druga ciaza bedzie jeszcze gorzej . Czy jest tu Ktos taki ,kto mial ten problem i ma wiecej niz jedno dziecko ?

CZESC:-) JA W PIERWSSEJ CIAZY MIALAM CHOLESTAZE CIEZARNYCH.CORCIA DONOSZONA,ZDROWA,POROD SN.W DRUGIEJ CIAZY TEZMIALAM PODWYZSZONE KWASY ZOLCIOWE ZNACZNIE,ALE DZIEKI SZYBKIEJ REAKCJI (BADANIA NA TRANSAMINAZY ZROBILAM JUZ W POLOWIE CIAZY) UDALO SIE POKONAC CHOLESTAZE.BEDZIE OK.POZDRAWIAM...I SORRY ZA CAPS LOCKA :p

Gość zla mama
padlinka - dzieki za odpowiedz , a mam takie pytanie ; czy u Ciebie tez sie to objawialo swedzeniem napisalas bardzo naukowo , ja rodzilam w Usa , wiec tu trudniej mi bylo zrozumiec i wytlumaczyc , wiem ze byl problem z zolcia , mogla sie ona wylac i zatruc dziecko , bylam pod ciagla kontrola i porod wywolywany wczesniej , jestem doberej mysli na kolejnego dzidziusia , choc to nie takie latwe i wymaga wiele odwagi :) pozdrawiam ! moze Ktos jeszcze ?

tak,kochana,cholerne swedzenie,nie spalam po nocach wprost,czasem musialam wstawac i moczyc rece i stopy w misce z woda chlodna,bo bylo nie do wytrzymania. :P ja slyszalam ze nadmiar zolci w watrobie pwoduje szybsze starzenie sielozyska,co za tm idzie mniejsza przepuszczalnosc min.tlenu itp. w kolejnej ciazy po prostu bedziesz musiala wczesnie zaczac badac poziom kwasow i i enzymow watrobowych.ja po wykryciu nieprawidlowosci bralam essentiale forte i biliepar(on mi pomogl bardzo szybko) .pozdrowionka;-) wszystko co chcesz wyczytaj sobie po wpisaniu w wyszukiwarke \"cholestaza ciężarnych\"