Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasikkk28

L-karnityna

Polecane posty

Gość kasikkk28

Kupiłam L-karnityne z cromem i witaminom B6. Czy mam ja brac tak czesto jak pisze na opakowaniu , czy wystarczy tylko przed cwiczeniami ???

Gość kasikkk28
nikt nic nie wie

Gość kasikkk28
nikt nic nie wie

To zależy jaką masz ta l-karnitynę. Żeby był efekt powinnaś łykać dziennie dawkę bodajże 800-1200 mg. Mniej nie ma sensu. ja łykam l-karnitynę 1000 mg (jedna kapsułka). I ją można albo godzinę przed treningiem na pusty żołądek, albo rano minimum pół godziny przed jedzeniem co też robie bo potem mi się zapomina :)

Gość kasikkk28
MAM 1000 MG i tu pisze zeby brac 2 tabletki przed treningiem , a w dni beztreningowe 2 razy dziennie po 2 tabletki... i nie wiem czy tak mam brac ??

Masz może link z tą l-karnityną? Moim zdaniem jedna tabletka 1000 mg Ci starczy. Na mojej jest właśnie takie zalecenie jak wcześniej pisałam

Gość etamdodupy
dodatkowa l-karnityna (organizm sam ja produkuje) nic nie daje

Tu masz przykładowo takie po 1000 mg: http://www.dieta.iq.pl/lkarnitynaadv.htm i http://www.kulturystyka.sklep.pl/product_info.php/products_id/663 Jak widzisz wszędzie jest zalecenie 1x1000 mg dziennie. Sprawdź jeszcze ile tej l-karnityny dokładnie jest w tych twoich kapsułkach, bo może te 1000 mg to z innymi rzeczami... Te mieszane często są słabsze.

Gość kasikkk28
1000 mg karnityny 16 mg witamina B6 200 ug chrom

A! Bo w jednej kapsułce jest 500mg l karnityny :) Dlatego po 2 dziennie :) I tych dwóch się trzymaj. Zresztą tam na stronie jest info żeby zażywać dziennie 1000-1500 mg (ale ta górna dawka to raczej dla bardzo intensywnie trenujących bym powiedziała) Trzymaj się więc 2 tabletek dziennie, tylko pamiętaj że bez ćwiczeń to ona nie bardzo działa . Powodzenia w kształtowaniu pięknej sylwetki!!! Ps. z doświadczenia wiem, że świetnie pomaga w likwidacji celulitu :) Sprawdziłam!

Na stronce sa takie wartości podane: Zawartość w 1 tabletce /824mg/: - winian l-karnityny - 500mg, - chrom - 0,1mg, - wit. B6 - 8mg.