Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jak

świąd odbytu

Polecane posty

Gość to jak

jezeli nie robaki,nie grzyby ,nie zadne zmiany chorobowe,to co to moze byc?czy ktos tez tak ma?troche mi glupio o to pytac,ale tyle roznych,czesto intymnych tematow jest tu poruszanych,ze moze znajdzie sie dla mnie rada.

Gość grzyby sa tak podstepne
ze moga nie wyjsc w badaniu mykologicznym a moga byc i dawac takie wlasnie dolegliwosci.

Gość ja tak mam//////
skąd wiesz,że nie grzyby? ja się leczyłam na hemoroidy i załagodziłam sytuacje.Świąd został i drapałam się okropnie,aż rozdrapywałam tą wrażliwą tam skóre. Obecnie świąd ustaje a stosuje maść Clotrmazolum.Smaruje w miarę możliwości 3 razy dziennie i pomaga.

Gość to jak
clotromazolum to przeciw grzybicy?ja robilam badania w kierunku pasozytow i grzybow i nic nie wykazalo.rozne wymazy powtarzalam3razy,bo mowiono mi,ze za pierwszym razem nic moze nie wyjsc,wiec trzeba badanie powtarzac,ale nic nie znalezli.natomiast swedzi tak,ze mam ochote sobie jakis patyk w tylek wsadzic .zeby sie podrapac.cos okropnego.idiotyczna sprawa.

Gość romcia
Tez to mam.smaruje maścia triderm 15g,od dermatologa,z dużym skutkiem.Jest na receptę.Polecam.

Gość romcia
prawdopodobnie jest to grzybica,tak mi powiedziała lekarka,bez żadnych badań.

Gość to jak
romcia ty bylas u dermatologa?ja bylam u lekarz rodzinnego i od niego dostalam skierowanie na badania,mi powiedzial po obejrzeniu wynikow zeby co jakis czas woda utlenioną przemywać,ale mnie to strasznie piecze.Jak to u ciebie wyglądało?poszłaś do dermatologa i powiedziałaś,że swędzi cie pupa?jeżeli możesz to napisz prosze jak ta wizyta wyglądała?mnie to jednak okropnie krępuje.nie wiem czy słusznie,ale tak jest.

Gość ddeedddee
nosisz stringi?? on emoga byc tego przyczyna a takze majtki z nieprzepuszczajacych powietzr tkanin!!tylko bawelna!!

Gość teoria spiskowa
może to jakieś uczulenie- na płyn do mycia, mydło, proszek do prania!

Gość taksiewypowiem
sie wypowiem zę jak sie nosi non stop stringi to tez jest powód swędzenia...podrażnia sie tam skóre . potem swędzi...też tak miałam :O nic na badaniach nie wyszło a miałam wszystko łacznie z endoskopią :O zaczełam nosi normalne majtki i przeszło, aczkowiek zrobienie badań jest wskazane ...

Gość to jak
nie nie nosze stringow.pod wzgledem bielizny jestem z moda na bakier.tez myslalam o uczuleniu,ale to juz sie zbyt dlugo ciagnie i jest bardzo uciążliwe.

Gość romcia
Tak,poszłam do dermatologa i powiedziałam,że mnie swędzi w okolicy odbytu.Dla normalnego lekarza nie jest to nic strasznego,Oprocz kremu triderm możesz przemyć kwasem bornym.kup w aptece ,bez recepty za ok.3 zł.przemyj to sobie po kazdym myciu.A dwa razy dziennie krem.Zobacsysz,ze wyleczysz,mi wruciło to po 4 latach,więc ponawiam leczenie.narazie smaruje tydzien i mnie nic nie swędzi.

Gość romcia
nie noszę stringów właśnie z tego powodu,ale bez tego da sie żyć!

hej! mam dość krępującą sprawę w okolicach odbytu pojawiła się plamka-myślałam na początku, że to obtarcie -bo raz za mocno przejechałam ręcznikiem - ale trwa to już długo -swiędzi mnie to i nie chce zejść, czasem wydaje mi się, że coś się z tego sączy-smaruje clotrimazolem ale nic nie pomaga (może nie swędzi ale nie znika)-nie wiem co to jest i nie wiem do jakiego lekarza powinnam się udać do ginekologa czy dermatologa PROSZĘ POMÓŻCIE!!!!! BŁAGAM! ZROZPACZONA BUU

Gość to jak
ja bylam najpierw u rodzinnego i ona mnie skierowala do proktologa.radze zaczac od rodzinnego i tam ci powiedza gdzie dalej isc z problemem

nie byłam jeszcze u tego lekarza bo u mnie dostać się do internisty to masakra ale pomyślałam sobie, że może do dermatologa pójdę (dermatolog-wenerelog) no bo u mnie to jak jakaś zmiana naskórka wygląda -między pośladkami; nie wiem a może ginekolog- POMÓŻCIE PROSZĘ TAKIE TO KRĘPUJĄCE-NIE CHCE ZROBIŚ Z SIEBIE WARIATKI!!!!1

spróbuj nasiadówkę w letnim wywarze z kory dębu, po tym Proctoglywenol w maści i w czopkach. Powinno przejść, jeśli nie, to do lekarza. Jak przejdzie, to w dalszej części życia idealna higiena intymna i hartowanie odbytu. Szczegóły na poniższej www w odpowiednich tematach.

dzięki za radę ale moje schorzenie nie wynika z braku higieny zapewniam cię!!!!!!!!!!!!! pytam do jakiego lekarza mam iść!!!!!!!!!!??????????

Gość ale ja chce miec spokoj
a ja mam popekana skore tam czym to posmarowac?

czaak ale ja kontaktowałam się z dermatologiem no i mówi, że jesli to zmiany skórne no to problem dermatologiczny - sama już nie wiem

Gość heeeeeeeeja
czy ktoś się z tym uporał ???? ja mam ten problem a nie chce isc do lekarza.Nie mam ubezpeczenia :(

Gość blum blum
podnoszę temat, bo cierpie na silny świąd odbytu i nie mogę dać sobie z tym rady.Proktolog nic nie zauważył a problem został.Rozdrapuje i robie sobie rany. Czy ktoś się z tym uporał????

Gość gdzie o tym
też już nie mogłam wytrzymać, a do gastroenterologa termin dopiero na koniec listopada :O lekarka rodzinna przepisała mi zdaje się Hydroksizinum w tabletkach (10mg) - ona działa uspokajająco, ale dermatolodzy przepisują ją na taki uporczywy świąd - w ulotce też o tym pisze - już prawie 5 miesięcy mam spokój :D nie mogę powiedzieć, że czasami nie swędzi, ale w porównaniu z tamtym świądem ten jest niezauważalny :D brałam po jednej tabletce rano i wieczorem a efekt zauważyłam już po 2 tabletce i noc miałam bez tego uporczywego problemu :D wprawdzie na początku chodziłam trochę śpiąca, ale warto było :D Fenistil też mi trochę pomagał, ale po tych tabletkach już nie muszę niczym smarować, a do mycia używam emulsji Der-med do kupienia w aptece :D

Gość blum blum
chciałabym oszczędzić sobie lekarza,bo nie jestem ubezpieczona. Może coś bez recepty

Gość AlinA.
Dziewczyny, świąd odbytu może być powodowany nadmierną higieną (za częste mycie tych okolic) lub stosowaniem zbyt drażniących środków do mycia. Ja tak miałam po niektórych mydłach. Poza tym przyczyna mogą być owsiki, ale te łatwo jest zauważyć. No i podobno cukrzyca.

Gość blum blum
środki myjące to prawda.Ja kiedyś dostałam dziwacznych wielkich krost od chusteczek dla niemowląt.Unikam teraz nawet perfumowanych papierów toaletowych.Ze stringów też zrezygnowałam.

Gość zuzzzza
podnoszę temat. Jestem ciekawa jak się z tym problemem uporaliście.Ja też na to cierpie

Gość rasberry93
Świąt odbytu najczęściej spowodowany jest wewnetrznymi hemoroidami! Najlepszy na to jest Procto-Glyvenol, jesi ktos (podobnie jak ja) nie toleruje czopkow, dostepny jest w masci z dozownikiem. Naprawde dziala. Moj problem minal po paru dniach. Swedzenie bylo paskudne mialam wrazenie jakby mi cos lazillo w srodku odbytu :(