Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewciadan

Alergia czy nietolerancja??Jak odróżnić??

Polecane posty

Jak w temacie,czyli jak odróżnić czy dziecko ma alergię czy tylko nietolerancję pokarmową.

Gość klara 82
a może by tak do lekarza się przejść? powinien zlecić badania i rozwiać wszelkie wątpliwości. pozdrawiam:)

Problem w tym,że podobno takim małym dzieciom nie robią jeszcze konkretnych badań,a u lekarza byliśmy i tez nic konkrtnie nie stwierdził.Więc sie pytam,czy może są jakies objawy,które pomogą odróznić i stwierdzić czy to alergia czy nietolerancja

Gość A CZEGO NIE TOLERUJE
TWOJE MALENSTWO??

No własnie tego nie wiem i chciałabym się dowiedzieć jak sprawdzić czy tylko nietoleruje czy ma alergię.Przeciez napewno jakieś dzieci to przechodzą a mamy wiedzą jak odróżnić.Poradźcie

Gość pomozcie blagam
ja tez wlasnie robie dochodzenie co dolega mojej corci.ma taka duza plame czerwona przy uchu obok policzka ta plama sklada sie z malutkich jakby krostek ktore raz bieleja a raz sa czerwone.plama byla mniejsza po miesiacu zrobila sie wieksza i tak juz utrzymuje sie ze 2-3 miesiace.lekarz nie wie co to dokladnie.ja juz nie mam pojecia co jesc chyba zostaje mi chleb i woda.moze ktos mial podobne objawy i powie mi co to moze byc i czym to leczyc.a od kilku dni pojawily sie dodatkowo krostki na brodzie i skora zrobila sie taka sucha no i rowniez raz sa czerwienszea raz bieleja.pomozcie blagam