Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wariatka bez zęba

Bolacy zab, niedawno zaplombowany...

Polecane posty

Gość num
" Najpewniejszym sposobem potwierdzenia boreliozy jest badanie Western blotem w klasach IgG i IgM. Test Western blot wykrywa chorobę u 40-60% chorych. "

Gość malinqa D
hej,ja w ten piątek wybieram się do dentysty państwowego,nie prywatnego,na plombowanie.I teraz moje pytanko: czy to boli kiedy dentysta przylepia (czy co tam robi) tą plombę? I jakiego koloru jest ta plomba? Bo słyszałam,ze u panstwowego,to ciemne zakładają,ciemne czyli,jakie? czarne,srebrne(o,boże :\) Co?? CZekam na odpowiedź,pa! :)

zieloną Ci założy:D JAk "przylepia"(jak to nazwałaś) nie boli! A zawsze możesz dopłacić i plombę lepszą Ci założy, u mnie 50zł!

Gość malinqa D
nie,no,bez jaj....na serio zieloną? nieeee....;p

Gość malinqa D
skoro plombowanie ni boli,to oczyszcanie boli? ;)

Jak wierci to boli, tzn zależy to też od tego jaką masz próchnicę i jaki dentysta! Da się wytrzymać ;)

Gość malinqa D
no to ok,a jaki ma kolor ta plomba w końcu?! :]

Gość malinqa D
nawet u panstwowego?! ;p

Gość nieidztam
panwstowi to rzeznicy, kolega raz byl bo sie na kase polakomil a pozniej chodzil ze spuchnietym ryjem przez 2 tygodnie

Gość siasio
nieco ponad miesiąc temu zaplombowałem zęba, ciągle mnie bolał przy jedzeniu, zimnie itd. a od wczorajszej nocy tak mnie zaczął boleć ze nie mogę spać. Macie jakiś sposób, żeby przetrwać noc? Nie chcę również przekraczać zalecanej dawki nurofen forte, jaką jest nie więcej niż 3 tabletki.

Gość dasdasd
nie zgodze sie z poprzedniczka ktora pisala że zab jest zbyt mocno przewiercony i uraża miazgę wlasnie wczoraj bylam u stomatologa mialam ból przy nagryzaniu a zab byl leczony miesiac temu okazalo się, że mialam żle zeszlifowane wypelnienie i mimo ze nie czulam że jest garbek to po przyszlifowaniu i wyrównaniau ból ustąpił więc idz do stomatologa niech to skontroluje

Gość dasdasd
siasio!! masz pradpodomnie nieszczelna plombę gdzies dostaje sie powietrze idz koniecznie bo bardzo szybko zrobi ci sie wtórna próchnica jak nie gorzej musisz wymienić plombę

Gość xxa
a nie wie ktoś, czy można spożywać alkohol, w czasie zatruwania zęba? ^^

Gość Mnie boli caly czas
w czwartek mialem robiony zab w sumie zaplobowany zostal i jak mi znieczulenie przeszlo to zab mnie tak zaczol bolec jak ugryze cos ,jak ruszam glowa, itp... nie wiem co robic z tym, biore tabletki moze ktos pomoc ?....

Gość gyttresss
mi na bóle zębów pomagał Amol: nasączamy wacik i przykładamy na zęba:-)

Gość safarilona
Możliwe, że to dlatego, że znieczulenie dopiero przestało działać. mnie już 2 dzień ząb po zaplombowaniu boli. Może dlatego, że dużo wiercenia było.