Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podnosimy

lezenie na brzuszku-wejdzie prosze

Polecane posty

Gość podnosimy

synek ma 7 m-cy i nigdy nie lubil lezec na brzuszku-teraz sie sam przekreca -ale natychmiast odwraca sie spowrotem na plecki-czy powinno mnie to niepokoic?

Gość Fenena
Moim zdaniem wszystko jest w porządku, skoro-jak piszesz- potrafi się przekręcać na brzuszek i na plecki; mój starszy syn długo nie lubił leżenia na brzuszku, póki nie zaczęło mu być "potrzebne" do nauki siadania i raczkowania; wtedy tę pozycję zaakceptował; a przecież nie jest nawet powiedziane, że Twój synek będzie raczkować- wiele dzieci omija ten etap;

Gość podnosimy
dzieki za odp

Gość podnosimy
ineska a jakos sie tym przejmujesz czy na spokojnie?

no martwie sie oczywiscie.Bylam z tym u neurologa i lekarz zalecil na rehabilitacje i mamy czesciej ja klasc na brzuchol,poniewaz jak lezy na brzuszku to pod krzyzem na dole nie ma ona wyrobionego wglebienia,a to musi byc! Musimy tego pilnowac,bo jezeli niedopilnujemy tego to mozemy doprowadzic np. do wad postawy.

ineska - moja mala tez nie lubila lezec na brzuszku. Zaakceptowala to dopiero kiedy zaczela pelzac bo zobaczyla ze sie oplaca ;) teraz ma 11 miesiecy siada sama z rózych pozycji, raczkuje jak samochodzik i próbuje wstawac. Była oczywiscie pod kontrola lekarza ale nie mielismy rehabilitacji. Kladlam ja tylko na brzuszek pokazywalam obrazki w ksiazeczkach aha i jeszcze lusterko, ona uwielbiala sie przegladac... kladlam ja sobie na brzuch i gapila sie wtedy na mame, mojej corci podobaly sie bluzki z kolorowymi aplikacjami. Mialam taka od pizamki z wielkim zielonym hipciem i ona patrzyla jak zahipnotyzowana w hipcia, wtedy to lezenie na brzuszki jej sie podobalo....... ja to robilam juz od 5 miesiaca, ale polecam ;)

moja emi ma po roku,na brzuchu neinawidzi lezec,jak ja kladejest ryk i prezenie.lekarze nie karza sie denerwowac..ale mnie martwi fakt,ze nawet sie nie przekreca jeszcze z pleckow na brzuszek jak rowiesnicy:(