Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość auć

Pytam Was o sokowirówki Zelmer

Polecane posty

Gość auć

Chcę kupić sokowirówkę, myślę o Zelmerze- proszę o Wasze opinie, kto ma, używa i może powiedzieć czy warto- jakie mają plusy i minusy. Np. model Julita 377. A może kupić robota z sokowirówką? Pozdrawiam wszystkich miłośników soku z marchewki i jabłek :)

Gość adusydfh
ja mam julite. nie zajmuje duzo miejsca - mala. ale tez nie zrobisz na niej jednorazowo duzo soku - ma maly pojemnik na odpady. uzywam juz prawie dwa lata ;)

Gość auć
jeśli mogłabys to powiedz proszę ile soku można wycisnąć zanim się zapcha? ew. ile marchewki "przerobi"? Rozumiem, że przez ten czas działa niezawodnie?

Gość dfuiesfh
zwykle robie sok na dwie osoby - dwa kubki (ok 6 duzych marchewek). ale wystarczy oproznic magazyn na odpadki i dalej mozna sok wyciskac ;) bylam z nia w serwisie, bo buraki spowodowaly 'zatarcie' sitka - wymieniono mi je i jest ok. tak poza tym, to moze byc. choc wydaje mi sie, ze te duze sokowirowki sa mocneijsze i wytrzymalsze

Gość jarosz
Model 377 ? rany to chyba jestem sporo do tyłu :p Mam sokowirówkę Zelmera model 277.8, kupioną w 1998 roku, wygląda ona tak : http://vizo.pl/cat75-id1504-sokowirowka-zelmer-evita-2778-b---orange.aspx Używam jej już 9 lat, nie widzę żadnych minusów, no może poza tym, że jest duża i zajmuje sporo miejsca w mojej małej kuchni. Ma duży pojemnik na odpady i jednorazowo można przygotować spory słój soku, a na tym mi właśnie zależało :) bo mam w domu dwie chorowite osoby - jedna po ciężkim nowotworze. Przy szukaniu sokowirówki mówiłam więc, że potrzebuję wydajnego " kombajnu", który jest w sanie dużo pracować i służyć przez lata, na razie wytrzymuje moje tempo i obciążenie, jeszcze się nie zepsuł ;) Buraki też wrzucam i to w dużych ilościach, bo są polecane na nowotwory, usterek żadnych nie było do tej pory :) A w ogóle, to bardzo polecam przyrządzanie i piecie takich soków w domu, moja mama żyje bez wznowy nowotworu złośliwego już 8 lat, soki pomogły jej też wyjść z tej paskudnej choroby.

Gość auć
U mnie też byłby to sprzęt w częstym i intensywnym użyciu- 2 dorosłych sokopijów + 2 dzieci (sokopijów po rodzicach !), wiem, że co tanie to drogie, potrzebuję czegoś porządnego na lata. Jaroszu, życzę zdrowia Tobie i Twoim bliskim :)

Gość kukuryku na patyku
jarosz nie obrazaj sie ale nie wmowisz mi ze soki pomoga na zwalczenie nowotworu...mimo wszystko gratuluje Twojej mamie,wiem co to znaczy bo tez mam ciezko chore osoby w rodzinie

Gość malenka9292
Ja od dzisiaj jestem szczesliwa posiadaczka "wolnoobrotowej wyciskarki do warzyw, owoców i ziół" właśnie Zelmer. Kupilam, bo otworzyli kolo mnie (w Wawie, na Włochach) nowe Media Expert dzis i okazalo sie, ze calkiem spore przeceny mają. Pierwszy soczek juz zrobiony i jest TURBO ale to TURBO zadowolona. I czuje sie taka zdrowa :D