Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

preety

---------Suche Stopy i Szorstkie Pięty!!-----------

Polecane posty

Gość elelelleel
codziennie wieczorem po kapieli smaruje je kremem zmiekczajacym piety i takim jeszcze jednym zapomnialam jak sie nazywa:p z avonu zakladam jakies worki i skarpetki i tak w tym spie rano sciagami stopki sa mieciutkie:) po tygodniu jak nowe;)

Gość taka 20
podbijam temat

Gość taka 20
podbijam temat, bo pomimo stosowania (codziennie:o przed snem) kremów do stóp - nie jestem zadowolona. jak długo chodzę w skarpetkach, z zakrytymi stopami - są one w miarę ok, takie mięciutkie, jak nawilżone. ale z rana czy w ciągu dnia, przy normalnym funkcjonowaniu - mam suchą skórę, jakby.. no nie wiem, taką "schodzoną", nie wiem jak to wytłumaczyć :o

Gość taka 20
nieprzyjemną w dotyku, mam wówczas wrażenie, że zaraz zacznie boleć, szczypać :o taki efekt miałam po każdym jak dotąd kremie do stóp :o po zwykłym nivea jest to samo, jak i po balsamie do ciała czy kremie do twarzy... stosowałam już różne rzeczy a tu ciągle doopa :( piętki mam takie.. jak sporo starsza osoba :P a ponadto nie wiem jak je "odmładzać", po peelingach też jakoś nieciekawie. już nie wiem co robić :/

Gość taka 20
ale głównie chodzi mi o to, czym je nawilżacie, nie wiem może czym myjecie? bo ja stosuję krem serio codziennie (no może z małymi wyjątkami) a rano stopy od nowa jak nienawilżone! całe ciało udaje mi się odpowiednio nawilżyć, a ze stopami nie wychodzi :o

Gość to ja za krótka doba
halo..

Gość taka 20
podbijam

Gość taka 20
no nikt nic nie napisze? :O

Gość kup krem z mocznikiem
tylko taki zapobiegnie nadmiernemu rogowaceniu i przesuszeniu skóry, stosuj codziennie polecam Callus and Hard Skin Reducing Cream Scholla, kupisz w aptece lub markecie, kosztuje ok 20 zł

Gość Fionisko
Na taki problem pomoże stosowanie codziennie kremów. Sama raz na jakiś czas robię też maskę złuszczającą epilfeet. Po niej cały suchy i szorstki naskórek schodzi i zostaje ładna gładka skóra.

Gość Uzbekistanka19
Nie znam tej maski. Co to takiego i jak dokładniej działa? Zaciekawiła mnie. :)

Gość OlgaB
Ja gorąco polecam krem do stóp z firmy Himalaya, jest niesamowity. Co pare dni na noc smaruje nim stopy i zasypiam w skarpetkach. Stopy są nawilzone i gładkie. Jesli ktoś nie wie gdzie kupić, to ja kupuje ze sklepu ichemia.pl ;)

Gość elkamorelka
ja z własnego doświadczenia wiem że próbowanie poradzić sobie z problemem na własna rękę działa tylko chwilowo lub wcale. Miałam problem z suchością stóp, która nie ustępowała dlatego wybrałam się do centrum podologicznego w Tarnowie gdzie została mi udzielona fachowa pomoc i od tego czasu mój problem zniknął

Gość Oleśka

Ja nie mam cierpliwości, żeby codziennie smarować stopy kremem, nie lubię jak są "tłuste". Wole stosować skarpetki nawilżające, ostatnio lubione te z Sholla z olejkiem kokosowym, mega fajnie nawilżają, zabieg zajmuje 20 minut, stopy nie są tłuste. 

Gość mariuskowa

widziałam, ze te skarpetki scholl są teraz na promce w rossku, chyba się skuszę, też nie lubię tej tłustości po użyciu kosmetyków do stóp. W weekend idę na wesele i musze jakoś szybko nogi ogarnąc żeby w sandałach nie straszyć ludzi.

Gość Pocahontas

skarpetki lecznicze są fajne, tyle tylko, że mogą nie działać, jeśli problemy ze skórą mają jakieś głębsze podłoże, typu powiedzmy chorobowe. radziłabym przejść się najpierw do dermatologa na konsultację w jakiejś niedrogiej klinice typu enelmed, jeśli on powie że skarki wystarczą to super, jeśli nie, to lepiej zacząć jakieś leczenie - chociaż oczywiście trzymam kciuki, żeby nie było to nic poważnego :')

Gość Oliwka

Też zrobiłam swoje ten "zabieg" skarpetkowy z sholla wczoraj przed weselem, naprawdę super opcja, stopy zadbane, gładziutkie, a nic mi się nie ślizgało, stopa się nie pociła. 

Gość Martyna

Nie śmierdzą te skarpetki, nie mają chemii w składzie? Boje się, że takie szybkie nawilżenie potem da odwrotny efekt, ale z drugiej strony tłuste kremy w lato to zły wybór. 

Gość Milecka

Miałam je i nic a nic nie śmierdzi, ani nie masz tego tłustego filmu charakterystycznego dla wielu masek.

Gość Gabrysia

Pisałam już w innym wątku ale produkt jest na tyle dobry, że na piszę też tutaj. ANX Silver Podo Expert Bielendy zmienił moje stopy i pięty nie diametralnie. Pierwsze takie lato, gdzie nie muszę się wstydzić chodzić w sandałach i klapkach.