Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaazzzzzzaaaa

sklad lactacyd femina

Polecane posty

Gość aaaazzzzzzaaaa

o co chodzi z tym skladem czy jest w nim cos niepokojacego?? uzywam tej emulsji od pewnego czasu ale ostatnio przeczytalam na forum ze ten sklad jest przerazajacy moglby mi ktos wyjasnic o co chodzi?

Gość gfgfgf
czy moglby ktos odpowiedziec??

Gość kikister
przepisz skład z opakowania to moze uda sie pomóc i wytłumaczyc.

Gość brumbrummmmm
to chyba ten sklad : Aqua, Magnesium laureth sulfate, Disodium laureth sulfosuccinate, Cocamidopropyl Betaine, Głyceryl Laurate, Głycol Distearate, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide Mea, Laureth-10, Methyl Isothiazolinone, Methyl Chloro-lsothiazolinone, PEG-7 Głyceryl cocoate, Lactose, Milk Protein, PEG-55 Propylene Głycol Oleate, Propylene Głycol, Phenoxyethanol, Parfume, 5-Bromo-5-Nitro-1, 3-Dioxane, Propylene Głycol, Lactic Acid, Sodium Chloride.

Gość khgjfhcx
nie znam sie na tym tak dobrze ale juz na moje niewprawne oko to jest faktycznie tragiczny skład wyszukaj sobie samodzielnie po nazwie na tej stroie i poczytaj: http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm Co prawda to nie wyrocznia ta strona i lepiej gdyby tos kto sie naprawde na tym dobrze zna zobaczył ten skład

Gość gfgfgf
o boze jestem przerazona ale przeciez to jest chyba polecana emulsja i ten plyn przez samych ginekologow ja tego uzywam od roku moze powinnam zmienic??? a mozecie polecic jakis inny plyn albo emulsje???

Gość brumbrummmmm
a w ogole Cocamidopropyl betaine - w połączeniu z sodium lauryl sulfate (itp.) powoduje przesuszenie skóry, łupież, wypryski na skórze owłosionej i alergiczne zapalenie skóry. jest to skladnik szamponu przeciwłupiezowego :( !!!

Gość gfgfgf
a mozecie polecic jakis inny plyn albo emulsje??? myslicie ze stosowanie tego jakis czas moze miec jakis wplyw na organizm??? ale z tego co tam pisza to te skladniki sa we wszytskich prawie srodkach myjacych

O własnie, dobry temat! Czy od zelu, płynu itd do higieny intymnej moze wystapić grzybica itp? Kupiłam Ziaje (przyznam sie, bo tanie :O ) i co.. kilka dni stosowania, a ja męcze sie z grzybicą. Wystapiła z przyczyn niezaleznych, czy moze to \"zbawienny\" wpływ mojego nowego specyfiku???? help me 🖐️

wiem, ze tutaj sa naturalne srodki do higieny intymnej www.biolander.com ale troche drogo :o dla mnie dobry jest duzy zel babydream z rossmanna - i do ciala i do higieny intymnej, i do twarzy i nawet wlosy tym mozna umyc, nie ma szkodliwych skladnikow i jest niedrogi

Nie przesadzajcie, ja używam tego Lactacydu już jakieś 1,5 roku i nic mi nie jest.W sumie to racej nie zależyod tego, czego się używa do mycia... Raczej nie sądzę, żeby od jakiegoklolwiek płynu mozna było dostac grzybicy. Przynajmniej ja w życiu nie miałam żadnego grzyba ani nic takiego, a czasami nawet, jak gdzies wyjeżdżałam itd., myłam się zwykłym mydłem, a to niezbyt zdrowo. I żyję. I nic mi si nie stało

Gość khgjfhcx
bo nie masz wrazliwej skóry... a ja miałam problemy z infekcjami nie tylko grzybicznymi i kazdy gin (zmienialam ich czesto bo szukałam kogos naprawde godnego zaufania) zaczynał od stwierdzenia: uzywała pani płynu do higieny intymnej. juz lepsze delikatne mydło - tak powiedziała gin. teraz jest ok

Mam delikatną skórę, np. jak pójde do fryzjera i użyją na mnie tego frzjerskiego syfu, to potem mam łupiez przez tydzien:o I wszytske płyny do twarzy i kremy, nawet bardzo dobre, SvR icy itd,. strasznie mi wysuszaja skórę. Ale od żadnych płynów nie mam problemów. Moze dlatego, ze nie mam chłopa, nie \"tam\" nie robię oprócz mycia i depilacji,wiec jakoś nic sie nie dzieje. Ale jak komus, nie słuzy, to przeciez moizna wymienic:) Tylko, ze mydło ma inne ph niż skóra.

czyli winowajca to ziaja !!! hmm... to chyba posłuzy mi teraz jak mydło w płynie - DO RĄK :O Dooobrze ze to tyko 3 zł :D

Gość muszka22
A ja nie bardzo jakos jestem zadowolona z tego płynu.Zdecydowanie bardziej odpowiadaja mi chusteczki cleanica do higieny intymnej.

Gość alicja_b3
A jaki probiotyk doustny polecacie w momencie kiedy pojawiaja sie problemy z grzybica,która nastapiła po antybiotykoterapii? Od razu musze zaznaczyc ze w moim przypadku globulki odpadaja.