Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lybkaaaaa

FAKTY I MITY ile zarabiacie m-cznie?

Polecane posty

Gość lybkaaaaa

hm?

Gość lybkaaaaa
My para 2 tys m.cznie.Ja pracuje 7h dziennie, maz 8h.Weekendy wolne.Wiem ze to niewiele ale jakos ciopiemy.

ja 2 tyś żona nie pracuje pracuje przecietnie po 11godz weekendy wolne

Gość ja i mąż ponad 3 tys. netto

Gość co to ma byc
ja myslalam ze jak ktos pyta na forum o tematyce POZA POLSKA to mu chodzi o zarobki za granica, a tu ludzie pisza ile w polsce zarabiaja czy jak, bo o co chodzi????

Gość nie uczeń
o funtach pewnie pisza

Gość co to ma byc
no w to ze ktos dostaje 3 tys netto funtow miesiecznie to nie uwierze, no chyba ze pracuje jak wol, albo jest prezesem banku w anglii

Gość nie uczeń
pisze ze we 2 osoby...

Gość co to ma byc
czlowieku nawet we 2 osoby to nierealne

Gość nie uczeń
a dlaczego? Jeśli np. zasuwa na budowie po 14 godzin przez 6 dni w tygodniu... Albo jest lekarzem lub informatykiem czy architektem.

Gość co to ma byc
jasne, a oni na pewno sa, heheh

Gość co to ma byc
poza tym te teksty wskazuja mi na zarobki w polsce, bo powyzej laska napisala ze jakos z mezem za 2 ts ciagna, no wybacz ale za 2 tys funtow w uk miesiecznie to sie nie ciagnie, ale normalnie zyje

Gość nie uczeń
tego nie wiem, ale kiedys czytałam że architekt zarabia 2.300 funtów. Polak w Anglii średnio 800 do 1000. To podobnie jak w Polsce -jeden 600 zł a inny kilka tysiecy.

Gość nie uczeń
Oni sie pewnie z anglikami porównuja.

Gość co to ma byc
mimo to sadze jednak ze autorce topicu chodzilo o zarobki za granica, a nie w polsce a ludziki popisali o tym ile zarabiaja w polsce

Gość co to ma byc
nie uczen---- dzieki za artykul, jednak nadal uwazam, ze ludzie na forum potraktowali to pytanie jako pytanie dotyczace zarobkow w polsce, dlatego moje zdziwienie, bo to forum nie na takie tematy

Gość nie uczeń
hm...może tez chodzic o euro

Gość co to ma byc
no moze i tak

Gość no to ja zarabiam w Londynie
2tys brutto ale odciagaja mi 500£ podatku wiec wychodzi 1500 na miesiac. praca od poniedzialku do piatku

Gość madziadzia
1660 eu na reke od pon do piatku po 8 godz. Wystarcza na wszystko - odkladam po 600 - 700 miesiecznie

Gość nie za malo....
nie za duzo :P 1800 euro netto - 40 godz/tygodniowo

Gość oooooooooommmm
W anglii pieniadz ma całkiem inna wartosc, wiec ktos kto nigdy nie mieszkał w anglii nie zdaje sobie z tego sprawy...bardzo drogie jest wynajecie mieszkania, za samo tak zwane łozko (pokoj dzielony z inna osoba badz osobami ) ok 50 funtow, przy czym pracownik np fabryki dostaje na godzine 5.35 (taka jest najnizsza stawka jesli sie nie myle) pracuja okolo 38 godzin w tygodniu. Jedzenie w porownaniu do zarobkow jest tanie za 1 godzine pracy czyli za te 5.35 mozna kupic naprawde duzo rzeczy (chleb mleko masło cos do chleba i jeszcze wystarczy na jakis jogurt lub owoc). Oczywiscie jak ktos zyje oszczednie to tak za 20 funtow tyg wyzyje, jest tez tak ze im wiecej sie zarabia tym wiecej sie wydaje byl czas ze na 3 osobowa rodzine wydawalam 40 funtow tygodniowo teraz gdzies tak 80 (samo jedzenie i srodki czystosci). Ale mimo wszystko w anglii zyje sie normalnie, jesli tylko ma sie prace to jest naprawde dobrze, mozna zjesc ubrac sie i jeszcze odłozyc, wiec my razem z mezem mamy okolo 1800 funtow miesiecznie, czasami wiecej czasami mniej

Gość jakubek3
a jak z zakupem jakiegoś lokum do mieszkania? i jak to wygląda z mieszkaniami wynajmowanymi, czy może być tak, że ktoś mi wymówi mieszkanie, a potem nie znajde innego?

Gość do madzidzia
skoro w euro to pewnie w niemczech? gdzie pracujesz i czy legalnie? jak znalazlas prace? przeciez polacy nie maja pozwolenia jeszcze na legalna prace w de? napisz prosze

Gość przecież
w irlandii też jest euro

Gość onauk
Ja zarabiam £1420.00 miesiecznie i pracuje 7,5 godziny jako recepcjonistka w budynku firmowym i prace mam bardzo lekka...wiec chyba jest realne zarobic £3000 na pare nie charujac 14 godzin na budowie

Gość lybkaaaa
Witam to ja wczopraj zakladalam ten topic.Chodzilo mi o prace w UK.Jesli mieszkasz w Londynie to te 2 tys. nie jest tak duzo na pare. Wynajmujemy mieszkanie 2 bed. w 4 osoby.WIec okolo 500 do 600 f odchodzi na oplate mieszkania z rachunkami na pare wiec zostaje nam okolo 1400 F trzeba odliczyc dojazdy, jedzienie wydatki rozne (ubrania kosmetyki czy bilety do kraju) wiec te 2 tys. to skromna suma.Ale ja juz widze ze pary maja po 3 tys. to juz naprawde jest dobrze bo i odlozyc mozna i luzniej zyc.Niech ludzie w Polsce nie licza ze jak ktos zarobi 1000F to ma te 6 tys. zlotych do kieszeni bo tu jest naprawde drogo i nie jest latwo jak sie moze wydawac po tamtej stronie.O stala prace czyli 40h tys jest juz coraz trudniej jest duza konkurencja.Starzy emigranci (od wejscia do uni jakies 2 lata) pokazali angielskim pracodawca jak Polak potrafi pracowac ( jak szalency byle szybciej,byle sie wykazac) wiec nowym jest coraz trudniej.A jesli ktos slabo zna jezyk to naprawde zle:) chyba ze ma sie znajomosci. Pozdrawiam

Gość lybkaaaa
Jakubek3 jesli masz sume na pierwsza wplate i stala prace to idziesz do banku niech Ci osoba od kredytow mieszkaniowych wyliczy na ile bank Ci moze ewentualnie dac kredyt i czy jestes zdolny kredytowo.Jesli wyjdzie ze jestes i podadza Ci sumie jaka mozesz dostac wzgledem Twoich zarobkow to wtedy rozgladasz sie za czym co mozesz ewentualnie kupic.Przy zarobkach 2500 tys. funtow miesiecznie we 2 osoby np. barclays jest w stanie dac 80 tys funtow ewentualnie mozna jeszcze sie potargowac o wiecej i jesli masz jakies 20 tys. odlozone to spokojnie w 4 strefie mozesz kupic studio flat ( taka kawalerka) ceny okolo 100 tys funtow.Kredyt splacasz okolo 25 lat :) z czasem mozesz zamienic to ja cos wiekszego jesli juz odlozysz wiecej kasy albo bedziesz mial lepsza prace to i bank Ci cos dolozy kasy. A jesli chodzi o wynajecie to z pokojami niema problemow jest palno ogloszen w gazetach albo na sklepach u Ciapatych albo wystarczy popytac znajomych.Z wynajeciem mieszkania juz jest trudniej bo albo idziesz do agencji gdzie sprawdzaja Cie(zarobki itp.) za to placisz chyba 60F na osobe o ile pamietam i musisz naszykowac kaucje za 1,5 miesiaca.Cala oparacja trwa jakies 2 tyg. a jesli chcesz mienic to muszisz odmieszkac czas na jaki podpisales umowe albo zrezygnujesz z odebrania kaucji i droga wolna lub po odmieszkaniu czasu agencja znajdzie Ci w swojej ofercie cos innego i mozesz zmienic.Albo jest jeszcze opcja ze wynajmiesz cos prywatnie z gazety ogloszenie lub sklepach ciapatych omijajac agencja.Procedura jest podobna tylko unikasz oplaty za sprawdzenie i wszystko trwa 2-3 dni ale mozesz zostac oszukany (:))