Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 nic nie poradze 偶e si臋 boje

czy badanie cytologiczne jest bolesne

Polecane posty

j/w Bardzo si臋 boje, wiem wiem co napiszecie 偶e niem膮dra jestem, Napiszcie czy to bardzo nieprzyjemne i czy d艂ugo trwa

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ryszarda_P
Trwa dos艂ownie chwileczk臋 i moim zdaniem jest prownywalnie nieprzyjemne do badania ginekologicznego. Ale nie boli.

Udost臋pnij ten post

Nie nalezy do najprzyjemniejszych. Trwa oko艂o p贸艂 minuty, jesli nie kr贸cej nawet :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie ucze艅
nie masz sie czego bac, chyba 偶e wizyty podczas kt贸rej us艂yszysz wynik. Takie oczekiwanie bywa stresujace, bo nigdy nie jest si臋 pewnym...

Udost臋pnij ten post

dzi臋kuje:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie ucze艅
Na czym polega takie badanie? Lekarz najpierw wprowadza do pochwy wziernik, a przez niego ma艂膮 tr贸jz臋bn膮 szczoteczk臋 na do艣膰 d艂ugiej r膮czce. Na szczoteczk臋 pobiera z dw贸ch miejsc pr贸bki z艂uszczonego nab艂onka szyjki macicy wraz ze 艣luzem. Ka偶d膮 pr贸bk臋 przenosi si臋 na osobne szkie艂ko, potem barwi j膮 i ogl膮da pod mikroskopem. Wynik cytologii jest zazwyczaj gotowy po trzech, czterech dniach. Czy cytologia jest badaniem nieprzyjemnym, bolesnym? Jest bezbolesna. Niekt贸re pacjentki m贸wi膮 jedynie, 偶e czuj膮 jakby lekkie pocieranie w trakcie pobierania pr贸bki.

Udost臋pnij ten post