Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytam

Czy to szczelina odbytu??

Polecane posty

Gość Pytam

Boli tylko przy wyproznianiu, mam zaparcia. Po wyproznieniu wychodzi na zewnatrz tak wiecej skory,odbyt robi sie taki duzy. da rade schowac to do srodka i jest wszystko ok. Nie boli po jakiejs min od wyproznienia itd. Co to jest? Hemoroidy?szczelina czy coś jeszcze innego? Niedlugo pojde do lekarza.Ale najpierw was cche sie zapytac,mam nadzieje ze mi pomozecie. pozdrawiam

Gość akuia3
jestem prawie pewna ,ze to hemoroidy.

Gość to nie szczelina
masz niestety hemoroidy... one wypadaja a szczelina nie, idz szybko do lekarza!

Gość Pytam
Tylko to nie sa takie pojedyncze guzki. Odbyt jest jakby caly otoczony ta skora,jest ona twarda. To tez hemoroidy? Dodam ze przy wysilku fizycznym dzieje sie to samo tyle ze nie boli. Myslalam ze hemoroidy zawsze bola. a mnie tylko przy oddawaniu stolca.

Gość bo to dopiero
pierwsza faza czy jakos tak to sie nazywa, idz szybko do proktologa to moze mozna to jeszcze farmakologicznie wyleczyc bo pozniej tojuz tylko operacja

Gość Julka80
Ja też tak mam- od pół roku! I też nie wiem co to jest( ???) Hemoroidy czy szczelina. Czy ktoś wie po czym to można odróżnić ? I wydaje mi się że jest coraz gorzej.

Gość Julka80
Dużo bólu przy wypróżnianiu i krew i w ogóle mam już tego dosyć!!! Ale nie mam nic na zewnątrz, żadnych bąbli, tylko mała fałdka z tyłu Chyba czas do lekarza...

Gość to jest tak z tym ze
szczelina to jest poprostu dziurka w skorze, moze byc gleboka lub nie ale generalnie jest w glab a nie w szerz, piecze, krwawi i boli a hemoroidy to sa roznego rodzaju wybulwienia, zgrubienia, wystajace rzeczy(wpierwszej fazie nie wystaja, pozniej zaczynja wypadac)- tak to mniej wiecej wyglada a sa to zylaki odbytu i trzeba je szybko leczyc bo bedzie tylko gorzej, trzeba isc do proktologa