Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlabamaAlabama

Pomocy! Jak brać dalej pigułki?

Polecane posty

Gość AlabamaAlabama

W niedziele brałam pierwszą pigułkę z nowego opakowania, a w poniedziałek zostałam okradziona. Skradziono mi także pigułki i kartke do lekarza, więc następne opakowanie będę miała dopiero jutro. Co mam teraz zrobić? Przeczekać ten tydzień i znów wziąć pierwszą w niedziele, czy jak? Biorę Harmonet od prawie 5 lat i jeszcze nigdy nie miałam takiej sytuacji :/

trzeba było zadzwonić do lekarza swojego w poniedziałek i powdziec i sie zaopytac moze od razu by ci przepisał nowe opakowanie... no chyba ze chodzisz na kase to wtedy nie wiem iśc do swojego jesli przyjmował i powidziec przecież to ważne jest wiec wydaje mi sie ze wtedy by cie przyjał i przepisal nowe.. a teraz nei mam pojęcia.. chociaż ja kiedys zapomniałam połknąc dwóch tabletek i je po prostu nadrobiłam, tylkoze odbiło mi sie to dwa mieciące pozniej... zatrzymał mi sie okres i musieli mi wywołaywac, sory ale neima chyba idealnego rozwiazania, moze po prostu odczekac ten jeden cykl i nei brac ..

Gość AlabamaAlabama
no chodze na kase, wiec bez karty NFZ cięzko cokolwiek załatwić :/

no nie wiem mogłabyś brac od środy dalej ale czy to ma sens trzeba bedzie wtedy i tak uważać, wiec ja radziłabym wstrzyamc sie ten jeden cykl i zacząc nowe opakowanie jak sie pojawi a w między czasei najlepiej do lekarza zapytać.

Gość AlabamaAlabama
no jak nikt nie poradzi nic innego to tak chyba zrobię. a może ktoś miał jeszcze podobna sytuacje?

ja poszlabym do ogolengo lekarza lub nawet do szpitala na dyzur i poprosila o recepte moja siostra zawsze tak robi, gdy nie chce jej sie isc do gina ;) teraz bez sensu brac tabletki dwa dni przerwy to duzo mozesz ale nie masz gwarancji bezpieczenstwa czyli dodatkowe zabezpieczenie

Gość AlabamaAlabama
Może wezmę pierwszą tabletke, tak jak za pierwszym razem tj. w pierwszym dniu miesiączki? Chociaż mam obawy, czy w ogóle miesiączkę będe miała. Ogranizmy róznie reagują na odstawienie pigułek...

Gość AlabamaAlabama
onaa no ja te pigułki będe miała dziś, bądź jutro, ale nie wiem jak się zachować przy pominięciu 2-3 tabletek, to juz nawet nie chodzi o pewność antykoncpecji w tym cyklu, ale czy o to po jakim czasie ochrona wróci i co zrobić z tymi pominiętymi pigułkami.

wroci dopiero w nastepnym cyklu jak odsatwisz na okres mozesz czekac nawet 2 miesiace to czesto objaw przerwania tabletek dlaczego nie mozesz iec szybciej tabletek? przeciez to nic trudnego ja w takiej sytuacji ide do apteki i prosze bez recepty, ktora donosze w pozniejszym teminie

Gość AlabamaAlabama
ok, pigułki będe miała dziś. Mam wziąć czwartą od razu, a te pierwsze sobie darować, czy jak?

Gość rozroz
kurna weź się leskarza spytaj, bo chyba widzisz, ze nikt tu nie wie....bez sensu, zamiast isc do lekarza to ty czekasz i sie ludzi na forum pytasz

Gość AlabamaAlabama
rozroz po to jest chyba forum zeby pytać... albo się myle? ;)

Gość AlabamaAlabama
mam te pigułki!! co robić??

Gość rany
no to ci mowia przeciez ze postepuj jak przy zapomnianych tabletkach

Gość kasiula19887

Gość kasiula19887
mam pytanko czy trzeba dodatkowo sie zabezpieczac w tygodniu w ktorym jest przerwa miedzy braniem tabletek?? prosze o szybka odpowiedz i z gory dziekuje :):) Pozdrawim :)