Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaniee

czy zameldowanie stale jest obowiazkowe?

Polecane posty

Gość pytaniee

przeprowadzilam sie do innego miasta wymeldowałam sie z mieszkania od rodziców na nowym mieszkaniu dpoókinie zakoncza sie sprawy spadkowe mam zameldowanie czasowe czy to wystarczy by posłać dziecko do szkoły? czy koniecznie musze miec zameldowanie stale? nie wiem czy powinnam ponownie zameldowac sie u rodziców?

Gość bziku
moijm zdaniem czasowe powinno wystarczyć.

Gość pytaniee
dzieki do sie własnie zastanawiałam jak to jest i czy w ten sposób nie narobie dziecku i sobie kłopotów kochani jestescie :D kamień spadł mi z serca :D

Gość pytaniee
czy to znaczy ze jesli ktos ma tylko czasowe zameldowanie wedlug prawa jest bezdomnym? :(

Nie, to znaczy. że nie ma stałego miejsca zameldowania

Gość pytaniee
Ewa 33 :) dzięki za odpowiedź :)

Gość jutyka
Ewa co ty mówisz? jak mozna nie miec zameldowania? przeciez wtedy ani bank nie podpisze z nią umowy , ani telefonia komórkowa, gazownia.zawsze musisz miec dowód osobisty plastikowy na którym jest zawsze adres meldunku stały.Na jego podstawie wszystko załatwisz...Jezeli matka czy mąz wymeldują ciebie(a tak zrobic nie mogą jak jestes tam zameldowana ) to wtedy bez dokumentu meldunku i dowodu nie załatwisz nic. Mieszkasz u znajomych, w domu opieki, pod kioskiem,ale jak nie masz dowodu to jak chcesz cos załatwic? dowód to twój opis, twój status...to TY. Ja to mam inny kłopot.mam meldunek stały na swoim własnym mieszkaniu ,ale jak sie wprowadze do inego domu w innym miescie i bede tam na czasowo to nie wiem jakim meldunkiem wtedy mam sie posługiwac. bede miała nadal stałe na dowodzie, i kawałek kartki z czasowym.Nie wiem więc czy umowy podpisuje sie na stały adres czy czasowy, no i jak urząd powiadomic?, gdzie pit dostarczac, czy tam co mieszkam czasowo czy stale.

Gość nie i jeszcze raz nie
mozna niemiec zameldowania ono nie jest wymagaane co wiecej mozna go niemiec nawet wpisanego w dowodzie osobistym

dowod osobisty wydaje sie rowniez bezdomnym. on poswiadcza tozsamosc a nie miejsce zamieszkania czy zameldowania poza tym nikt nie wpisze adres zameldowania:dworezec centralny peron 7

Gość jutyka
ale skąd ty to wiesz?dowód osobisty dla bezdomnego wypisują bez adresu?a gdzie o tym sie dowiedziałas?to farsa

nie farsa, to polska a Tobie proponuje edukacji troche

zameldowanie stałe a czasowe 07:40 jutyka Mam pytanie, podam na przykładzie. Powiedzmy:mieszkam na stałe we wrocławiu.Mąz zakupił dom w Warszawie i ja sie tam zamelduję czasowo np na 5 lat(potem sie wydłuży). Mam w we wrocławiu swoje mieszkanie panieńskie, nie chce sie go pozbywac, sprzedawac. Dlatego musze byc tam nadal zameldowana jako własciciel. Teraz pytanie.jezeli zechcę np podpisac jakies umowy bakowe, kredytowe, z komurowa telefonią.....i wtedy jaki sie adres podaje meldunku?czasowy czy stały? Pomyslałam,że stały...a korespondencja moze na warszawe wtedy przychodzic- na adres pobytu czasowego bo tam bede przeciez pomieszkiwac. jak uwazacie? A urząd skarbowy jaki musze powiadomic? ze mieszkam czasowo w warszawie? bedzie mi przychodził pit z warszawy czy jednak z wrocławia tam co mam stałe meldowanie? 07:55 Józin z Bazin w formularzach jest rubryka:adres do korespondencji a co do skarbówki-to składasz jakis papier w Warszawie i rozliczasz się tam Radzieccy naukowcy po wielu latach wytężonej pracy w najnowocześniejszych laboratoriach doszli do zaskakująco odkrywczego wniosku: Gdyby całą wodę występującą na ziemi,z oceanów,mórz,jezior,rzek oraz tę zawartą w atmosferze umieścić w rurce o średnicy 1cm to ta rurka musiałaby mieć długość......że jaaaa pieeeerdoooolę. 08:05 jutyka czyli jak mam meldunek stały we wrocku to praktycznie wogóle urzędu nie powiadamiam?zrobi to urząd ten w warszawie gdzie złoże pismo? czyli umowy bankowe to na stałe meldowanie załatwiam i podpisuję? tak wiem ze adres do korespondencji zawsze mogę podac inny. Mi chodzi tylko o urząd. jezeli mam sie rozliczac w warszawie- tu co mieszkam czasowo i przebwam to i korespondencja bedzie przychodziła na warszawe. natomiast wrocław juz mnie skresli czy zaweisi czy jak?

Gość prawda jest nadzwyczaj
prozaiczna, jest to relikt z PRL, informacja do srania potrzebna, a o wiele bardziej przydałaby się informacja o grupie krwi, ale po co, można by człowieka urtować, ale ważniejsze jest gdzie zwłoki odstawić

Gość w UK nawet dowodów osobistych
nie maja i jakoś żyją - trzeba tempic biurokracje, obowiązek meldunkowy powinien zostac całkowicie zniesiony

Gość fab
uwazam ze w dowodach powinno sie zamieszczac cmentarz na ktorm sie jest pogrzebanych

Gość pauliska
ja nie mam adresu zameldowania ani stalego ani tymczasowego w moim dowodzie wpisany jest brak, taka sama informacja zapisana jest w moim prawie jazdy wiec jesli ktos mi wydal takie dokumenty to jednak mozna tak zyc! problem jednak faktycznie jest z kredytem, abonamentem itp.

Gość jolat
uwazam ze ludzie powinni byc zameldowani gdyz ludzie nie sa trawa ze gdzie sie posieje tam wyrosnie.i tego miejsca powinni sie trzymac tzn mieszkac.a jesli zmieniaja miejsce powinni zglosic nowe miejsce zamieszkania i nie poslugiwac sie starym adresem.oczywiscie na nowym miejscu powinni miec zgode innych lokatorow jesli mieszkaja np. w jednym domu rodzinnym