Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja zapytam tak

Imiona Mikołaj, Bartłomiej, Anielka - co o nich myślicie?

Polecane posty

Gość ja zapytam tak

Aniela nawet ładne, ale bardziej podoba mi się Nela. Bartłomiej nie bardzo, już lepiej Bartosz, zdrobnienie i tak to samo. Mikołaj ostatnio strasznie oklepane, ale naprawdę ładne.

Bartłomiej odpada:o Bartosz tak samo:p Mikołaj rzeczywiście oklepany. Anielka, hmm, coś jest w tym imieniu. Podoba mi się.

Mikołaj:) Nie wiedziałam, że jest oklepany, wybierałam to imię z myślą o tym, żeby było w miarę oryginalnie. Anielka - Nawet fajnie, córka mojego kuzyna miała mieć tak na imię, ostatecznie zostało na Gabrysi. Bartłomiej - takie sobie. Bartosz fajniejsze.

Mikołaj, Anielka -bardzo ładne, Bartłomiej nie nalezy do imion oryginalnych, tak mi się wydaje.

Bartłomiej mi się podoba, Anielka też fajne, Mikołaj takie sobie

Gość bziku
Anielka dla mnie super:) też mój typ tylko mężowi nie pasuje, bo w piecu ja spalili :O co za durne skojarzenie :D

Gość bartlomiej -super
Mikolaj fajne a Anielka odpada zupelnie:OMialam na studiach kolezanke Anielke, taka anielica cichodajaka:P

Gość buhahaha
aniela mi sie z cieleciem kojarzy,hihi glupio,wiem

Mnie się podobają wszystkie trzy. Są staropolskie-ładne dla dziecka i dorosłego. A Aniela kojarzy się anielsko:) Bardziej podoba mi sie Bartłomiej w pełnym brzmieniu,bo już Bartek mniej Jak ja dawałam synowi Mikołaj 5 lat temu to nie było takie popularne. No ale skoro jest-to świadczy to tylko o tym że podoba się ono wielu rodzicom.

Bartlomiej -.....tak mial miec na imie moj syniu ktory sie okazal corka Aleksandra.....:) Ale Bartosz tez ładnie... z tym ze ponoc ładnie jest laczyc dlugie imie z krotkim nazwiskiem i odwrotnie..a ja mam nazwisko krotkie:)..i Barlomiej duzo lepiej sie wymawial niz Bartosz....:D A tak jak ktos zaznaczal w potocznym jezyku tak samo mowimy..czyli Bartek:)

Gość upuuupppppuuup

Gość typowo polskie
ale jak w przyszłosci dziecko chiałoby zamieszkac gdzies w swiecie to troche komplikuje zycie

Gość typowo polskie
lepiej dac proste w pisowni.

Gość AsiaNiebieska
Mikołajów jest wielu i nie podoba mi się to imię. :( Anielka - Słodko brzmi.Oryginalne ładne Polskie imię.. :) Bartłomiejów jest niewielu, a Bartuś - ładnie, prawda? :)

Gość fwrf
Aniela mi się podoba te dla chłopców nie, i to bardzo, ale przecież to kwestia gustu

Gość Alexxxa
Znam trzy Aniele. Żadna z nich nie używa tego imienia, bo uważają, że jest okropne!