Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hipop

czy macie instynkt macierzynski???

Polecane posty

Gość hipop

Hej, zastanawiam sie czy wiele z was ma cos takiego. ja mam juz 25 lat i wcale nie odczuwam zadnego pragnienia posiadania potomstwa. Lubie dzieci, czasem mnie rozczulają ale narazie nawet nie mysle o wlasnych. Tez tak macie? Slyszalam tez gdzies ze taki instynkt pojawia sie dopiero jak sie zajdzie w ciaze lub gdy sie urodzi. ..

Gość piczka lola
to jest różnie jedna laska od małego marzy o roli matki i żony , inna nie , a pojawia jej się jak dziecko sie urodzi albo jak pojawi sie ciaża , jeszcze inna opiekuje sie małym dzieckiem , bo czuje odpowiedzialnosć , ale miłosć pojaia sie dopiero z czasem , jak dziecko pozna nie ma sie co cyndolic , tylko bedzie co ma byc ja mam 28 lat i nie rozczulaja mnie dzieci , nie spieszno mi do własnych , ale mysle , że jak juz się zdarzy , to bedzie w porzadku nie ma po co wydziwiac na zapas

różnie to bywa u różnych osób. ja np mam i chyba zawsze miałam, może dlatego że mam młodsze rodzeństwo(o 11 i 18 lat) z którym jestem bardzo związana. wiem że to nie czas na bobo ale jakby było... kocham dzieci, uwielbiam się nimi zajmować bawić....ech ale na razie nic z tego.

Gość mnie sie pojawil dopiero
jak urodzilam, przedtem ani ani

Gość Absolutnie nie
wręcz przeciwnie - do dzieci zawsze czułam obrzydzenie, niechęć nie żebym wrzucała granaty do wózków:P ale nie mogę przebywać z dziećmi, słuchać ich i patrzeć na nie bo robi mi się niedobrze absolutnie nie widzę siebie w ciąży i w roli matki - to dla mnie totalna abstrakcja mam 23 lata

Gość hero
kurcze, a mi zawsze mowiona że w pewnym wieku odczuwa sie cos takiego jak instynkt, ja chyba nie jestem jeszcze w tym wieku...

hipop ja ma 26,5 i tez nie chce miez dzieci ) instynktu

Gość ja poczułam w 30 roku i
tez było ok!!!!

Gość instykt macierzyński
instynkt macierzyński - opiekuńczy miałam od kiedy skończyłam kilkanaście lat, ale tak jak pisała gunia, mam sporo młodszego rodzeństwa kuzynów i kuzynek, którymi zawsze jako najstarsza z dziewczat się opiekowałam a od kiedy znalazłam ukochanego męzczyznę i wyszłam za niego za mąż nie moge sie doczekać posiadania własnego maleństwa, i może niebawem się uda, albo nawet juz udało :)

Ja nie czuje czegoś takiego. W dodatku wcale nie mam zamiaru brać ślubu, kościelny w ogóle odpada, no i za bardzo nie chcę mieć dzieci. A już na pewno nie chcę być w ciąży. Nigdy o tym nie marzyłam, tak samo jak nie marzyłam o żadnej kiecy ślubnej a wesele to dla mnie szczyt obciachu... Ale ja jestem dziwna🖐️

Gość no dziwna jesteś
iiiii:O

No ja skończyłam niedawno 30, nie czuję nawet śladowego instynktu macierzyńskiego. Obce dzieci już w ogóle budzą we mnie niechęć. Jednak spodziewam się że włączy mi się w czasie ciąży lub później, gdy będę karmić dziecko. Tak czy siak, na pewno będę umiała zająć się dzieckiem. W najgorszym razie pokocham je w pełni trochę później.

Gość deska mialam tak samo
zadnych wesel , sukien i tego dotrzymalam.. Dzieci najoerw fuj, przyszly b. pozno, ale sie pojawily to nagle szalenstwo zupelne. Nie spodziewalabym sie . To po urodzeniu przychodzi.