Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yopcio

Macierzyński a przedłużnie wynagrodzenia dla nauczyciela podczas ferii

Polecane posty

Gość yopcio

Moja żona jest na urlopie macierzyńskim od 29 października 2006r. kiedy to urodziła drugą córkę. W trakcie trwania w/w urlopu występowały ferie zimowe (12.02.2007) przez 2 tygodnie. Czy w związku z występowaniem ferii zimowych podczas urlopu macierzyńskiego przysługuje mojej żonie przedłużenie otrzymywania wynagrodzenia o czas ferii ?

Gość Zuza W
Tak Twojej zonie przysługuje 2 tygodnie urlopu wypoczynkowego za ferie podczas których była na urlopie macierzyńskim.

Gość moim zdaniem nie
A nie można zadzwonic do szkoły do kadrowej?

Gość golus
ale tepa nauczycielka i jej mąż

Gość yopcio
Jeżeli chodzi o zapytanie do kadrowej to i owszem żona się dowiadywała ale w szkole, w której moja żona pracuje ma do czynienia z niekompetentym personlem administracyjnym. Osobiście sprawdzałem kwestie w karcie nauczyciela i kodeksie pracy ale nie mogłem się doszukać. Dziękuję za informacje od Zuza W. P.S. golus masz strasznie cięty jezyk może ci go ktoś kiedyyś przytępi :)

Telefon do urzędu miast lub gminy, do wydziału oświaty powinien wystarczyć. Jeśli nauczyciel za okres ferii otrzymuje wynagrodzenie, to nauczyciel na urlopie macierzyńskim także. 🖐️

Gość yopcio
To jest oczywiste że na urlopie macierzyńskim moja żona również będzie otrzymywała wynagrodzenie, ale mi chodziło o kwestię : "Czy w związku z występowaniem ferii zimowych podczas urlopu macierzyńskiego przysługuje mojej żonie przedłużenie otrzymywania wynagrodzenia o czas ferii ?"