Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SZyjka.

Mam narośl na szyjce macicy po porodzie.

Polecane posty

Gość SZyjka.

9 misięcy temy urodziłam dziecko siłami natury. Moze to głupie, ale jakiś czas temu postanowiłam "wybadać" sobie sama czy tam w środku nic sie nie zmieniło i wyczułam pod palcem, taką maleńką grudkę na szyce:o Na kontroli po porodzie byłam i lekarz nic nie mówił. Czy któraś tak jeszcze miała??? Czy to moze jakaś blizna?? Moze w tym tyg uda mi sie dostać do lekarza, ale chciałm sie trochę uspokoić, bo cały czas o tym myślę:(

Gość to samo
Mam to samo, jestem pół roku po porodzie i też mnie zastanawia co to jest :( Dziewczyny piszcie!!

Gość SZyjka.
Na necie znalazłam to: Opisana zmiana to może być: - polip - nadżerka - mięśniak szyjki macicy (żadko ale bywa) - jeszcze bógwico ?? - trzeba byłoby obejrzeć. W każdym razie wstępne postępowanie to cytologia, w dalszej kolejności usunięcie zmiany lub pobranie z niej wycinka (w zleżności od wilelkości tego). Ewentualna decyzja o leczeniu destrukcyjnym, jakim jest zamrożenie (wcale nie twierdzę z góry, że to zły pomysł) - po otrzymaniu wyników. W. Kazimierak Czytałam inne fora i wygląda na to ze wiele kobiet ma z tym problem i to nie tylko te, które rodziły:o Muszę koniecznie szybko cytologie zrobić, bo trochę mnie to marttwi:o

Gość uppppppppppppppppppppp