Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przeniesienie

pomocyyyyyyy błagam!!!!

Polecane posty

pomocyyyyyyy błagam!!!! [01.12] 19:02 zaniepokojonnna po pierwsze napiszę,że jestem strasznie gruba, ważę 110 kg, przy wzroście 174 cm, mam 25 lat. nie chcę wnikać czym spowodowana jest moja otyłość, grunt,że nie zawsze tak było, 4 lata temu ważyłam 60 kg dokładnie rok temu zaczęłam miewać problemy ze zdrowiem, pojawiło się u mnie kołatanie serca, napady strachu w nocy, połączone z przyspieszonym i nierównym rytmem bicia miesnia sercowego. zaczęłam brać magnez, uspokoiło się, ale zamiast tego zaczęłam czuć ucisk po lewej stronie klatki piersiowej. m-c temu robiłam sobie badania, w tym ekg, które nic nie pokazało, według niego serce mam zdrowe. za to ob wyszło mi 35! nie wiem czy na to ob ma wpływ fakt,że miałam miesiączkę w trakcie badań, inne wyniki były idealne. wiem,że ob jest szybsze podczas stanów zapalnych, ale mi nic nie dolega oprócz tego serducha. wiem,że muszę schudnąć, i robię to,ale boję się,że przy odchudzaniu,ćwiczeniach itp. pikawa mi siądzie. kiedy jem mało, powiedzmy 100kcal(bo taka dietę stosuję) znów pojawia się arytmia proszę jeśli ktoś z was miał podobne doświadczenia to podzielcie się nimi. nie piszcie też złośliwcy,że się zapusciłam itp. , bo ja to wiem, ja nie szukam winnych, ja po prostu chcę wiedzieć co mi jest, i jeszcze raz powtarzam,że nie spoczywam na laurach, ale odchudzam się.pozdrawiam

Tylko i wyłącznie dietetyk i poradnia z kontrolą lekarską.

dziewczyno: 1) uspokój się 2) idź zrobić kompleksowe badania, w tym także te sercowe (samo ekg niewiele wykaże) 3) idź do dietetyka niech ci porządnie ustali dietę - mam nadzieję że się walnęłaś z tymi 100 kcl i chodziło ci o 1000 kcl 4) znajdź jakąś formę ruchu średnio obciążąjącą na początek - może pływanie, rower?