Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sprawa

pomóżcie prosze..

Polecane posty

Gość taka sprawa

czy jest cos takiego ze ZUS daje jakis kredyt na rozpoczecie wlasnej dzialalnosci gospodarczej?? jesli ktos wie to ile jest tych pieniadzy i na jakich warunkach??

Gość zusmen
no bedzie tego tak na ryze papieru i mikroprocesor do kompa

eee..tam........z tego co pamietam z opowidań niepotwierdzonych dają 12.000 i musisz przez rok pracować sama , nie wolno mieć pracownika i są kontrole

Gość taka sprawa
tylko czy to musi byc moja pierwsza praca??

Gość Katia*
Musisz miec do 26 lat zrobic odpowiedni plan biznesowy i miec miejsce na wykonanywanie pracy. wiecej informacji udzielaja urzedy pracy i to one przydzielają pożyczki bezzwrotne a ZUS umozliwia przez pierwszy rok niepłacenie składek

o ile sobie przypominam to pierwsza działalnośc gospodarcza

Tak,to musi byc pierwsza dzialalnosc w zyciu i dopiero wtedy ma sie szanse na otrzymanie kredytu

Katia..z tym ,że zus nie wymaga składek przesadziłaś :) nie ma czegos takiego przez pierwszy rok działalności od niedawna jest obnizona , ale ,zeby wogóle ? w życiu :)

Gość taka sprawa
myslalam ze to nie do konca prawda.. ale mozna sprobowac. a jeszcze jedno czy ten kredyt jest bezzwrotny??

Gość taka sprawa
chodzi mi o to ze juz gdzies kiedys pracowałam i bylam zarejestrowana ale to nie była moja pierwsza wlasna dzialalnosc gospodarcza. a duzo z was korzystalo z tej mozliwosci??

Gość nie rozumiec
Zaklad Ubezpieczen Spolecznych mialby dawac na biznes? A moze dawny fundusz alimentacyjny? Przeciez to wszystko jedno! Gratuluje dobrego samopoczucia z wlasna ignorancja!

Gość Olga 24

Gość taka sprawa
pytam bo nie wiem, ktos mi o tym mowil, ze cos takiego istnieje i wspominał tez cos o Zusie... ludzie miejcie troche szacunku dla innych.

Gość Olga 24
Trochę wszyscy pokręcili, musisz zarejestrować się w UP i zgłosic chęć do załozenia działalności-musi to byćTwoja pierwsza fima- nast-kierują Cię na kurs nauki biznesu czy cos takiego i póżniej dostajesz dofinansowanie 12000 bezzwrotne jeżeli przez 2 lata będziesz prowadzić firmę, możesz zatrudniać ludzi brać na staż.

Akurat w moim miejscu zamieszkania, tzreba utrzymać firmę tylko przez rok i nie tzreba nikogo zatrudniać.

OLGA jesteś pewna ? bo z tego co ja pamiętam to w UP stwierzdili ,że ztrudniac nikogo nie można , bo to kasa na miejsce pracy dla Ciebie , nie innych ........ dla mnie to tez było bez sensu , ale tak chyba jednak jest

Gość Olga 24
jestem pewna, bo prowadze też księgowość takich firm

Gość taka sprawa
eeee to ja pierdole to wszystko juz wole targac wory kierowcom na E7

też mam z ksiegowością takich firm do czynienia, i nie wiem czy to róznica w miastach czy co , ale nie trzeba nikogo zatrudniać!!!