Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martik

dentysta - ceny

Polecane posty

kroi mi sie wizyta u dentyty :( wiem ze w polsce taniej i niektorzy lataja ale nie oplaca mi sie dla jednego zeba lecie do polski.. czy ktos korzystal z nhs tu jesli chodzi o dentyste ? leczenie kanalowe i plomba napewno ...

Gość onauk
Ja chcialam skorzystac z NHS z bolem zeba ale wszedzie gdzie zadzwonilam albo chwilowo nie przyjmowali pacjentow z NHS albo trzeba bylo czekac wieki..wiec prywatnie dostalam antybiotyk a leczenie kanalowe kosztowaloby mnie £120 , na szczescie antybiotyk pomogl i w Polsce dopiero sprawdze..

no ja wlasnie niestety tez ide prywatnie bo dzwonilam i musialabym czekac prawie 2 miesiace to piernicze :) 120 jeszcze zaplace gorzej jak wiecej:( dzieki pozdr

120 funtow prywatnie to i tak do przyjecia. ja zaplacilam 100funtow za samo zatrucie zeba. koszt calkowity z bialym wypelnieniem wynosil 180 funtow ale akurat wtedy, kiedy wyznaczono mi kolejna wizyte na wypelnienie mialam juz zabukowane wakacje w Polsce. nie wiem z jakich miast jestescie ale ja mieszkam pod Bristolem. w Londynie kolezanka placila w zeszlym roku 120 za zalozenie malutkiej plomby na miejsce starej ktora wypadla. nawet nie bylo co borowac. prawda jest taka ze do dentysty na NHS trudno sie zapisac a jak sie juz uda to czeka sie na wizyte wieki. czasem naprawde oplaca sie poleciec do kraju.

Gość oooooooooooooo
Leczenie dentystyczne nie jest za darmo, trzeba placic nie placa dzieci do chyba 16 roku zycia ciezarne kobiety i do roku po urodzeniu dziecka oraz ci z Low income pobierajacy swiadczenia socjalne

Gość onauk
Ja wykupilam sobie ubezpieczenie w HSF health plan, place £6:00 miesiecznie i mam £400 na pokrycie rachunkow dentystycznych rocznie, moj partner/ lub dziecko..jesli ktos ma- 50 % z tego , oczywiscie jeszcze w tym inne ubezpieczenia ( specjalisci, od wypadku, smierci..itd...) takze jezeli ktos zamierza tu zostac dluzej radze sobie cos takiego wykupic a nie latac do Polski ze wszystkim... Pozdrawiam!

Gość onauk
poprawka-£6:00 tygodniowo..

dzieki wszystkim za odpowiedz :) szykuje sie na jakies 200 f moze wiecej trudno...

hej, a istnieje przeciez cos takiego jak Dental Access Centre; tam obowiazuja ceny NHS, i nie trzeba byc ponoc ubezpieczonym czy zapisanym do przychodni ani nic z tej biurokracji. ja mam wizyte na 7 marca wyznaczona, i powiedziano mi w rejestracji ze na wstepie place 15 funtow jako ze to moja pierwsza wizyta bedzie, a plomby w cenie nhs to tak 5-8 funtow z tego co na innych forach czytalam.

szukalam tej placowki ale niestety jest tylko pare w hrabstwie kent :( takze zostaje mi prywatnie