Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem wściekła

Jak się odczepić od Tele2 ?!!!!!!

Polecane posty

Gość jestem wściekła

Ludzie, poradźcie coś !! 😡 Miałam podpisaną umowę z Tele2, ale już następnego dnia ją rozwiązałam. Teraz oni dzwonią codziennie, albo nawet 2 razy dziennie :o Dzisiaj rano też już odebrałam telefon, powiedziałam stanowczo, że się nie zgadzam, a ta kobieta powiedziała: - "Kierujemy abonament do realizacji " i szybko odłożyła słuchawkę ! Czy oni są nienormalni ?!

Gość agazgagababajaga
A może by tak zapytać w biurze federacji konsumenta?

a jaki to abonament, jaka umowa. może bede umiała ci pomóc bo ja tez własnie koncze z tymi złodziejami...

Gość jestem wściekła
to umowa na czas określony - na rok abonament 42 -cośtam zł, z jedną darmową godziną w miesiącu

Gość a ja właśnie....
z nimi rozwoiązałam umowę. Umowę sie podpisuje na 12 miesięcy. Można ją wypowiedziec lub rozwiązac z zachowaniem 1 miesięcznego okresu wypowiedzenia więc nie mogłaś jej rozwiązać następnego dnia.

Gość przysługuje ci prawo
do rezygnacji z umowy w ciagu 14 dni od jej podpisania nie daj sie zastraszyc!

kurde jak na okreslony, to za zerwanie zapłacisz... a co było by gdybys dzwoniła przez prefiks 1022, przeciez dzwoniłabys wtedy przez telekomunikacje, nie musiała bys im płacic nic, no chyba ze zerwałas z telekomunikacja...

Gość jestem wściekła
Po podpisaniu umowy, zaraz na drugi dzień, poszłam na pocztę i wysłałam wypowiedzenie umowy listem poleconym, za potwierdzeniem odbioru. Już pomijam to, że umowy nie podpisał właściciel telefonu, tylko inny członek rodziny :p Co z tego, skoro oni nie chcą tej rezygnacji przyjąć do wiadomości :o

Gość przysługuje ci prawo
nic nie zapłacisz przysługuje ci ustawowe 14 dni na rezygnacje a kazda próba wyłudzenia pieniedzy to przestępstwo~!

Gość kazdy moze ale nie kazdy o tym
wie i oni na tym żerują :-0

\"Już pomijam to, że umowy nie podpisał właściciel telefonu, tylko inny członek rodziny Co z tego, skoro oni nie chcą tej rezygnacji przyjąć do wiadomości \" Przecież to nielegalne żeby od tego co nie podpisywał umowy domagać się zapłaty.Do tego nie mają pewnie zgody na przechowywanie danych osobowych.Powinnaś iść do prokuratora i spytać czy da się coś z tym zrobić;).

Gość jestem wściekła
Jeśli umowa zawarta była poprzez akwizytora: Przepisy prawa (art. 2 ust. 1 i 7 ust 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny - Dz. U. z dnia 31 marca 2000 r.) gwarantują Ci możliwość odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa. Podczas spotkania Akwizytor powinien wręczyć Ci: * informacje na piśmie o prawie odstąpienia od umowy w terminie 10 dni od momentu podpisania umowy; * wzór oświadczenia o odstąpieniu z oznaczeniem swojego imienia i nazwiska (nazwy) oraz adresem zamieszkania (siedziby); * pisemne potwierdzenie zawarcia umowy, stwierdzające jej datę i rodzaj oraz przedmiot świadczenia i cenę. Jeśli nie wręczono Ci na piśmie informacji o 10-dniowym terminie wypowiedzenia umowy, możesz wypowiedzieć umowę w ciągu 10 dni od uzyskania informacji o prawie odstąpienia, jednak przed upływem 3 miesięcy. Wypełnij załączony dokument i prześlij na adres operatora: http://www.uke.gov.pl/_gAllery/39/73/3973/oswiadczenie_art.2.pdf - Wzór oświadczenia o odstąpieniu od umowy w przypadku zawarcia umowy poza lokalem przedsiębiorcy – oświadczenie składane na podstawie art. 2 ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. Nr 22, poz. 271).

Gość jestem wściekła
Jeśli umowa zawarta była telefonicznie: Jeśli została zawarta telefonicznie umowa masz prawo do odstąpienia od umowy w terminie 10 dni od momentu jej zawarcia. Termin dziesięciodniowy, liczy się od dnia wydania rzeczy, a gdy umowa dotyczy świadczenia usługi - od dnia jej zawarcia. Jeżeli jednak przedsiębiorca nie poinformował Cię o wszystkich 11 punktach, o których mowa powyżej – masz prawo odstąpienia od umowy, w ciągu 3 miesięcy od jej zawarcia.. Jeżeli jednak po rozpoczęciu biegu tego terminu otrzymasz od przedsiębiorcy wspomniane potwierdzenie, termin ulega skróceniu do dziesięciu dni od tej daty. Wypełnij załączony dokument i prześlij na adres operatora: http://www.uke.gov.pl/_gAllery/39/75/3975/oswiadczenie_art.7.pdf - Wzór oświadczenia o odstąpieniu od umowy w przypadku zawarcia umowy na odległość – oświadczenie składane na podstawie art. 7 ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. Nr 22, poz. 271).

Gość jestem wściekła
Jeśli umowa została zawarta pod wpływem błędu: Kodeks cywilny (art. 84) daje także możliwość uchylenia się od skutków oświadczenia woli (zobowiązania do korzystania z usług telekomunikacyjnych danej spółki) złożonego pod wpływem błędu. Wypełnij załączony dokument i prześlij na adres operatora: http://www.uke.gov.pl/_gAllery/39/77/3977/oswiadczenie_art.84kc.pdf - Wzór oświadczenia o uchyleniu się od skutków prawnych oświadczenia woli złożonego pod wpływem błędu – oświadczenie składane na podstawie art. 84 Kodeksu cywilnego

Gość jestem wściekła
Nikitanails jeśli przekroczysz 10 dni od daty podpisania umowy ( a umowa jest na czas określony ) to nie możesz zerwać tej umowy bez poniesienia konsekwencji ( w wypadku Tele2 to kara w wysokości 100 zł ) Amancie - jasne że to nielegalne, ale oni od mojej mamy wyłudzili pesel właściciela umowy i to ten pesel został do umowy wpisany :o\

Gość jestem wściekła
sory poprawka : Amancie - jasne że to nielegalne, ale oni od mojej mamy wyłudzili pesel właściciela TELEFONU i to ten pesel został do umowy wpisany przepraszam za ten bałagan

Gość jestem wściekła
Ludzie !!!!!!!! Niech mi ktoś coś doradzi..... ja już nie ma siły 😭 Dzisiaj dzwonię, a tu Tele2 mi się odzywa ! jednak się podłączyli :o a przecież: - odstąpiłam od umowy z Tele2 na drugi dzień po jej podpisaniu - przyszło mi nawet potwierdzenie odbioru przez Tele2 mojej rezygnacji z umowy - umowa nie została podpisana przez właściciela telefonu, tylko innego członka rodziny Dopełniłam wszelkich procedur, a oni i tak się podłączyli, to co ja mam JESZCZE zrobić ?!!!!!!!!

Gość Super Express ci pomoże
mówie serio, skontaktuj sie z nimi a oni sie tym zajmą, milion takich spraw juz rozwiązali

Gość jestem wściekła
Może i faktycznie to będzie jedyna możliwa droga - gazety, albo TV nie daruję im tego ! dzwoniłam właśnie to TP, pani mi powiedziała, że oni nie widzą tych umów, które Tele2 podpisuje z klientami, więc teoretycznie to moją umowę może nawet podpisać mi mój sąsiad !

Gość szukumuku
biuro federacji konsumenta - polecam, mi pomogli

Gość jestem wściekła
szukumuku --> biuro federacji konsumenta pomogło Ci się odczepić od Tele2 ?! Boże :o co za czasy :o nie można już normalnie - czyli w świetle obowiązujących przepisów - odstąpić od umowy, tylko trzeba szukać protekcji u jakichś organizacji, prasy, czy telewizji !

Gość jestem wściekła
Cześć, zajrzałam tu żeby napisać co u mnie słychać 🖐️ No więc była telefoniczna awantura Tele2, taka ze straszeniem sądem, prasą itp. :D rozmowa była nagrywana przez operatora :p Pani z drugiej strony słuchawki przeprosiła, anulowała umowę i powiedziała, że będą wyciągnięte konsekwencje na akwizytorze, który zawarł umowę bez zgody właściciela telefonu ( właścicielem telefonu jest mój tato, a umowę podpisała mama, w czasie jego nieobecności i bez jego wiedzy ) Teraz mamy odłączony telefon w ogóle :p bo jest jeszcze kłótnia z TP :p TP żąda od właściciela telefonu specjalnego oświadczenia, że właściciel zrywa umowę z Tele2 i znów powraca do TP, ale ponieważ właściciel nie zerwał NIGDY umowy z TP, to dlaczego ma ją ponawiać, jeszcze i tam szykuje się awantura ;) a jeśli nie uznają tych praw, to usłyszą papa ;) poradzimy sobie jakoś, przejdziemy na komórki :p