Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona wśród sprzętu

JAKIE ĆWICZENIA NA SIŁOWNI?

Polecane posty

Witajcie! Chodzę od kilku miesięcy na siłownię. Wykonuję dużo ćwiczeń na nogi, ręce, piersi, itp., ale mam wrażenie, że niewiele robię na brzuch, a zlikwidowanie tłuszczyku z tego miejsca jest dla mnie najważniejsze :-( Czy ktoś mógłby mi doradzić, jakie przyrządy służą do ćwiczenia mięśni brzucha? Wspięcia na ławeczce robię, twister jest ponoć na talię, ale to wszystko, co mi wpada do głowy :-(

up

Gość pomóżcie babie proszę

Gość psycholandia
ćwicz na atlasie i własnie ławeczce to jedyne co mi przychodzi do głowy.;)

no mi również jedynie to :-) a mam wrażenie, że to tak mało! 😭

a nie masz na sali jakiegos instruktora,bo jak tak to spytaj go o radę:)ja na razie Ci nie pomoge bo wczoraj byłam na siłowni pierwszy raz..pan instruktor(dodam przystojny:))po koleji wsakzywał mi co mam robic a pod koniec zapisał to i teraz mogę robic to sama oczywiscie w razie potrzeby mi pomoze ..kurcze ale jestem zadowolona,ze w końcu zdecydowałam sie pójśc..aż chce sie życ;)

dziękuję za odpowiedź :-) mam instruktora, rozpisał mi nawet, co mam robić, ale mam wrażenie, że za dużo jest na nogi a na brzuch prawie wcale :-(

No to poproś trenera o nowy plan albo i jego korekturę. Poza tym przez ćwiczenia na sprzęcie nie spalisz tłuszczu tylko uformujesz ciało. Na spalanie tłuszczu jest bieżnia, rowerek, orbi tek itp.

owszem, może źle się wyraziłam..... rowerek i te inne też robię :-) tylko jakoś mi głupio tak gadać z trenerem, że mi się jego plan nie podoba :P

Wcale nie musisz mu powiedzieć ze jego plan ci się nie podoba, tylko poproś np. o dodatkowe ćwiczenia na brzuch. On tam po to jest i po to płacisz aby stawiać pytania i dostać jak najlepsze porady. Powiedz mu co masz do powiedzenia i pytaj ile chcesz, może to co robisz jest wystarczające to niech ci wytłumaczy dlaczego to tak jest. Rozumiem ze chcesz widzieć efekty jak najszybciej, wiem to po sobie ;) A może sprobujesz zrobić jakieś kursy typu aerobik czy coś w tym rodzaju.

dziękuję Ci serdecznie! no, chyba za szybko spodziewam się efektów ;-) chyba wszystkie tak mamy :-)

Nie ma za co :D Wytrwałości życzę i szybkich a przede wszystkim dobrych i widocznych wyników

Na brzuch jest dobra ławeczka skośna np. pełne skłony, albo utrzymujesz ciało pod kątem prostym doławeczki i robisz lekkiw wahnięcia do tyłu lub przodu i znowu wracasz do kątu prostego. Lepiej tego nie wytłumacze...:) A na miesnie skosne to skłony na ukos...

tala - dziękuję! :-) 4dziestka - Tobie też dziękuję jeszcze raz i wzajemnie!

ooooo! dziękuję! :-)