Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziorkaa

Wojsko a malzenstwo???

Polecane posty

Gość ziorkaa

Dostałem wezwanie na komisję,czy jak wezme slub z moja narzeczona,jest mozliwosc,ze odraczą mi słuzbe,czy istnieje cos takiego,ze nie moge pojsc do wojska,bo panstwo musialoby płacic na moja zone??prosze o opinię

Gość moj mąż
studiował, byliśmy małżeństwem i mieliśmy dziecko. I przenieśli go od razu do rezerwy.

Kiedyś tak było, że jedynych żywicieli nie brali, wielu z tego skorzystało :D, ale dzisiaj.....to już zupełnie inna polityka.

Gość a dlaczego miałoby
panstwo placic Twojej zonie???? gdybys mial dzieci na utrzymaniu to wtedy mogliby Cie nie wziac do wojska ale placic?? tez cos. To wszyscy by sie pchali do wojska:D

Gość ziorkaa
hmmm a jak mam kredyt wziety na mieszkanie na 30 lat to kto bedzie za mnie placil,to tez zaden argument dla wojska??

Gość Wojsko płaci żonie rozłąkowe
Nie ma teraz czegoś takiego, jak "jedyny żywiciel rodziny nie idzie do wojska". To, co moze ich zniechecić, to wysoka pensja. Muszą ja zwracać, (choć na komisji kłamia, ze nie muszą, bo chcą uniknąć fikcyjnych zatrudnień.)

Chodziło mi o WKU a nie komisję. Zresztą w wojsku ciągle kłamią.

Gość ziorkaa
hmmm czyli mam 27 lat ,kredyty na głowie i tak i tak mnie wezma?? nie zadnych innych argumentow,aby ich przekonac??

Gość kurcze ja ni wiem

Gość upupupu

Masz wyższe studia?? Jeśli tak, to Ci później napiszę, jak w tym 3-miesiecznym wojsku jest lajtowo, bo zasadnicza ma przerąbane. Narazie uciekam z domu.

Gość ziorkaa
no niestety zaczalem studia,ale nie skonczylem,a najgorsze jest ,ze mam ten kredyt ,mieszkam z narzeczona ,a umowe w pracy mam do padziernika takze przechlastane ,kurcze jak tu sie wymigac?? ehh

Gość walduuus
zbierz ze 3 koła i pogadaj z lekarzem ;)

Jezeli sie ozenisz, to i tak cie wezma. Beda ci wyplacali jakis 1000 zl na zone, jesli nie pracuje, czyli jestes jedynym zywicielem rodziny, jak to sie mowi. Mozesz sie zawsze odroczyc na 12 miesiecy. Mozesz tez poprosic o sluzbe zastepcza, tj. napisz, ze jestes pacyfista, czy tez sluzba w wojsku kloci sie z twoja wiara katolicka i takie rozne bzdety ;). Pewnym wyjsciem jest zmiana kategorii zdrowia, ale to zawsze zostanie ci w papierach. Mozesz tez isc do woja i sciemniac przez caly okres(ja tak zrobilem ;) - tj. cala unitarka na zwolnieniach lekarskich, a potem lajtowa kompania, gdzie nic nie robilem :D). Jest kilka rozwiazan.

Gość olcia2481
A co jeśli mojego biorą, ja nie pracuje, nie jestesmy razem zameldowani, w czerwcu zaraz po przysiedze bierzemy slub, a on tez nie pracowal. Czy dalej nalezy sie rozlakowe?? bo slyszalam ze rozlakowego ostajesz jakis tam procent od kwoty trwojego zarobku.... a on nie pracowal wiec jak

Gość olcia2481
jasne chyba nikt mi ni nie odpisze... :/

Gość ulciapysia
Droga Olu o rozłakowe moze żołnierz wystapic tylko wtedy gdy jest zawarty związek małżeński i macie wspólny adres zameldowania. A jeżeli chodzi o prace to wystarczy że jestes zarejstrowana w Urzedzie Pracy. Jeżeli żołnierz nie pracował wtedy dostajesz minimalne wynagrodzenie w tej chwili jest to 936 zł. Pozdrawiam