Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki sobie pseudonim

......... !!!!! Spozniajacy sie okres ......... !!!!!!!!!

Polecane posty

Tydzien temu kochalam sie z moim chlopakiem.Kochalismy sie w kondonie ale pozniej chwile bez.Akurat byly to moje dni nieplodne.Okres spoznia mi sie dwa dni.Zrobilam sobie test wyszedl negatywny.Jak myslicie co to moze byc ?Dodam ze urosly mi troche piersi i strasznie bola ;/

upup

nikt nie pomoze ? :(((

pomozcie [rposze !!!!!!

albo jestes wykonczona..test zrob za jakis tydzien,ale to racej nie mozliwe bys byla w ciazy,zwlaszcza zew ejstes przed okresem ,wiec masz dni nieplodne,wie cmoglas spokojnie kochac sie bez gumki..poza tym piersi ci opuchnely,wiec okres ci sie zbliza jednak....

Gość ziutka27
mi sie kiedys spóznił okres ponad tydzien a zawsze miałaram regularnie. sypiałam z chłopakiem bez zabezpieczenia w płodne i niepłodne (ale nigdy do końca:)). jednak w moim przypadku przyczyną spóznienia była choroba w środku cyklu (4 dni gorączki prawie do 40 st.), nie ma co sie stresowac, 5 dni przed okresem to czas bezpieczny:)

no co Ty, tylko 2 dni, to nic takiego. A piersi Ci spuchly, bo przed okresem sie te hormony gotuja, normalka. Mi ostatnio sie spoznil 19 dni i co? Nic.

Gość ziutka27
aha jeszcze jak piszą w mądrych czasopismach 3 dni odchyłku w tę czy w tę stronę to regularny okres :). no a poza tym poze byc okres naprzemian raz co 28 raz co 29 dni i tak na zmiane (ja tak mam) zależy który jajnik pracuje

dzieki dziewczyny za rady :) mam nadzieje ze niedlugo go dostane :/ sprawdzalam w kalendarzyku i najdluzej okres spoznial mi sie tydz.Jezeli do piatku go nie dostane robie test.I co wtedy kiedy znow test bedzie negatywny ?Isc do ginekologa ?

Gość Wiola ...
Witam. Moj okres jest calkiem rozny ...spoznia sie ile mu sie podoba:( niedawno bylam u ginekologa na badaniach i wyszly pozyywnie...wiece nie wiem , ale zapewnial mnie ze nie mam sie czym martwic..a rowniez wspolzyje tyle,ze zawsze z gumka...i polecil mi tabletki antykoncepcyjne,od ktorych sie nie tyje,jak narazie sa jak nalepszym z zabezpieczen u dziewczyn w mlodym wieku(moja mama jest przeciwna:(-i tak nie wie,ze wsolzyje,moze sie tylko domyslac..,jakos nie mam odwagi z nia o tym rozmawiac-tak wiec tabletki lykam w ukryciu:) )-nie mam zlych objawow, wiec jest dobrze..jak narazie nic sie nie dzieje..Moze tez powinnas sie wybac do jakiegos dobrego ginekologa(najlepiej sprawdzonego przez kolezanki , czy kogos bliskiego , kto moglby Ci polecic takiego , a nie innego)i porozmawiac z nim o tym ...

Gość Wiola ...
a no i jeszcze jesli sie nie pojawi miesiaczka, to lepiej radze sie wybrac do ginekologa

Gość axjfhhh
Mi tez sie keidys spoznial i sie starsznie denerwalam - spoznial sie jakies 5 dni. Przeczytalam gdzies na forum o polopirynie - ze przyspiesza okres. Wzielam pod wieczor długa goraca kąpiel, a na noc 2 aspiryny. Rano mialam okres. Z polopiryną trzeba uwazac jedni moga ja brac inni nie. Wiec sama zdecyduj czy ty mozesz. A najlepiej spytac sie lekarza, Pozdrawiam, pa.

Gość axjfhhh
POPRAWKA sorry : oczywiscie nei chodzi o aspiryny tylko o polopiryny,

Gość nerokoko
sorry,ale nie rozumiem ,bo co ktos bierze polopiryne zeby sobie przyspieszyc okres? Przeciez jakbys byla w ciazy to ani aspiryna ani polopiryna ci nie pomoze.... zreszta i tak mysle,ze okres dostalabys w ten dzien i nic te polopiryna ma do tego..........

Gość axjfhhh
No dobra ale moze jej sie spoznia z innego powodu, ja tez sie stresowalam ze jestem w ciazy. Nikogo nie namawiam do brania polopiryny. Mowie co mi pomoglo. Pierwsza mysl jak ci sie spoznia okres jest - ciaza! A moze byc masa innych przyczyn opoznienia. Wiadomo na ciaze to juz nic nie pomoze. Najlepiej to w ogole isc do lekarza i sie przestac denerwowac bo stres tylko wszystko pogarsza.

dostalam okres !!!!!!! ciesze sie bardzo chociaz strasznie boli:(1 dnia umieram :/ macie jakies sposoby na usmierzenie bolu ?ja biore z 3-4 nospy i pomaga dopiero po 4 :/

Gość Wiola ...
Witam:) Jako kotakich sposobow na usniezenie bolow miesieczkowych nie ma...,ale mozna je zalagodzic odpowiednia tabletka , czy tez sposobmi domowymi jak np.lekki masaz podbrzusza,ciepla butelka wody na powiezchnie miejsca, z ketoergo sie pojawia bol..Jesli masz tez moze byc poduszka elektryczna:) Mi to pomaga,moze nie za wiele , ale lepsze to niznic...-mozesz sprobowac.Pozdrawia.Pa