Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Włóczykij

Gorączka i wysypka u dorosłej osoby

Polecane posty

Co to może być? Gorączka (ok. 38,5 - 38,9), a po 2 dniach pojawiła się wysypka na plecach, klatce piersiowej i brzuchu. W zasadzie nie wysypka, tylko czerwone plamy, tak jak to się za długo poleży na słońcu ;) Do tego suchy kaszel, katar. Pacjent - kobieta przed 30-stką :P Macie jakieś pomysły? Poza tym, że mam się udac do lekarza (co będzie dopiero możliwe w poniedziałek...)

Gość nie chce Cię straszyć ale
może byc to sepsa:-oTrzeba jak najszybciej zgłosić sie na pogotowie!!!

Gość nie zaważy
:o

Od początku tygodnia kumpel z pracy rozsiewa wirusy - gorączka, kaszel... Przedwczoraj i mnie dopadło. Może u mnie się zmutowało i stąd ta wysypka ;) Będzie dobrze, może do poniedziałku przejdzie :]

Desko - myślisz pewnie o półpaścu. Plecy, klatka z piersiami :p i brzuch :) We wzory się nie układa - kojarzy mi się z oparzeniem słonecznym, albo jak przeholujesz w solarium. Sama już nie wiem, czy schizuję, czy to świństwo zaczyna mnie swędzić :O ;)

Jeszcze do deski :) Nie, oczy nie bolą, światłowstrętu nie mam, nie było wysypki za uszami :) Tylko tam, gdzie wymieniłam. Biorę paracetamol i zmykam do wyrka :) dobranoc :)

Nie desko, temperatura po pojawieniu się wysypki wręcz się podniosła (dziś ok. godz 17 prawie 39 stopni). Spadła po dużej dawce paracetamolu (500 mg).

Gość ja bym na Twoim miejscu
jednak poszła do lekarza...tez nie lubie chodzic po lekarzach ale jednak bym poszla,tak na wszelki wypadek. Mam nadzieję,ze jednak nic poważnego Ci nie jest:-) Zdrowiej szybko i dobranoc🖐️

Gość daj jutro znać jak sie czujesz
Pozdrawiam:-) Dobranoc🌻

Gość do autorki topiku
no i jak się dzisiaj czujesz?Przeszło Ci?Byłaś u lekarza? Mam nadzieję,ze już jest lepiej:-)

Hej hej wszystkim! :) Poszłam dziś do lekarza. Ech, nasza służba zdrowia... Pani doktor stwierdziła, że żadnej wysypki nie widzi (prawdopodobnie wyskoczyla mi po jakimś leku wg niej ;) ), płuca i oskrzela mam czyste, zapisała mi antybiotyk (w ulotce wyczytałam, że stosuje się go głównie w zapaleniu oskrzeli i płuc). O zwolnieniu lekarskim nic nie wspominała, wiec się zapytałam, czy uważa, że mam z taką gorączką iść w poniedziałek do pracy... Na co ona, że mogę sobie przecież w poniedziałek przyjść po zwolnienie :O Stwierdziłam, że znając siebie na pewno w takim wypadku pójdę do pracy. Dla mnie brak gdzieś tu logiki - przychodnie pękają w szwach (zwłaszcza w poniedziałki u nas) - więc co za problem dziś wypisać zwolnienie? No ale w końcu dała mi to zwolnienie (poprosiłam tylko o 2 dni - poniedziałek i wtorek, antybiotyk ostatni wezmę w środę). Na zbicie temperatury zapisała mi pyralginę, po której temperatura w ogóle mi nie spada - biorę więc sama tazamol (paracetamol 500 mg), po którym gorączka spada mi z 38,6 na 37,3 (maxymalnie...). Nawet się w sumie nie dowiedziałam, co mi jest. Ale grunt, że nie muszę iść do pracy; w czwartek i piątek byłam w pracy z taką gorączką i zapewniam Was, że to nic przyjemnego. Pozdrowienia od uziemionego Włóczykija 🖐️ :)

Gość a moze to
jakas dziecieca choroba , ktorej nie przeszlas jako dziecko :( wiem ze takie cos tez bywa ...

Gość shagy
też mam taka wysypke tylko jeszcze bolą mnie oczy jak nimi ruszam co temteratórka 37,8

Gość dajer45
na gorączkę mogę śmiało polecić Pyralginę. Mi szybko i skutecznie pomaga jak tylko pojawi się gorączka.

Gość gośćanka
Czesto przy przeziębieniu: kaszel, katar, jeden dzien z temperaturą to po dwoch dniach mam dokładnie taką samą wysypkę. Pije wapno, ziołowe leki i wysypka mija razem z przeziębieniem po 2-3 dniach :)

Gość perełka8
Spróbuj na początek zwalczyć gorączkę z lekiem https://adamed.expert/product/gardan/ , z tego co wiem możesz go dostać w każdej aptece, bez wyjątku. Nie jest drogi, a niezwykle szybko potrafi zdziałać wszelkie bóle. Na taką gorączkę też z pewnością zadziała. Nie ma co czekać, przecież szybko musisz stanąć na nogi.

Ja bóle głowy miewam dość rzadko, natomiast przy przeziębieniu to gorączka zawsze działa na mnie z podwojoną siłą. Najpierw staram się walczyć domowymi sposobami, natomiast jeżeli one nie pomagają to w grę wchodzi Gardan który oczywiście mogę polecić szczególnie w okresie jesienno-zimowym