Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A MOZEeee

Jak jecie biała kełbase,gotujecie czy zapiekacie jakos?

Polecane posty

Gość A MOZEeee

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podsmażać na smalcu nna złoto, podlać wodą, dusić koło 40-60 min, odkryć, odparować wodę, podawać na gorąco lub po ostudzeniu:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pieczemy w różnie elektrycznym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wrzucam łyżkę smalcu lub oliwy do rondlopatelni. Rozgrzewam dobrze. Układam kiełbę. Przysmażam na rumiano z obydwu boczków . Teraz zasypuję gruubą warstwą cebuli pokrojonej w talarki i przykrywam pokrywką zmniejszając jednocześnie gaz. Można kapnąć ciut wody, ale kiełbasa i tak wydzieli obfity sosik. Cebulka w tym sosie się piknie udusi. Koniec :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiełbaska
najpierw gotuję a potem smaże:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Biała kiełbasa jest dwojakiego rodzaju, surowa i parzona.Surową trzeba sparzyć. Resztę tak jak radzi farmerka,tyle tylko,że w naczyniu żaroodpornym w piekarniku.Koniecznie przed opiekaniem ponakłuwać,bo inaczej popęka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość TOJA--
Mozna tak i tak, ja zapiekam biala kiełbase w piekarniku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o rzeszty
obgotowuje w wodzie, zeby sie troche oczyscila ze swojej swinskosci ;) potem podsmazam na patelni, bez zadnego tluszczu, bo jak sie ponaklowa kielbaski, to tluszcz (w duzej obfitosci) z nich wychodzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o rzeszty
do "zaden nick nie wchodzi": wiesz, co oznacza slowo preferuje? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lekko
farmerka63 Twój sposób jest super wypróbowałam tylko że bez cebuli i też jest ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o rzeszty
napisalas TYLKO taka preferuje. czyli TYLKO taka woli? woli od czego? skoro TYLKO taka ;) tak mi sie nasunelo, wiec napisalam, nie zeby ci robic na zlosc, ani nic :) a ze swinskoscia, to chcialam jak najobrazowiej oddac o co mi chodzi - bo naprawde o to 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o rzeszty
jak to nie wazne, wszystko jest wazne, woli TYLKO z grilla bylo ;) a swinski smak jest cudowny, ale troche trucizny nie zaszkodzi wyplukac ;) swinia jest najbardziej trujacym miesem, poniewaz nie posiada gruczolow potowych, ktorymi wydalalaby z organizmu toksyny. ale za to najpyszniejszym ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie wspominajac ze zje wszystko :) a konina? kon brudnej wody sie nie napije a ja do ust nie wezme..ale to chyba ta swiadomosc..jesli bym, nie wiedziala to tak bo np kielbaska pieknie pachnie ..a tu mi haslo ze to konina i co? koniec zacinam sie :) o rzeszty dlugo tu juz bawisz na kafe? bo ja jestem nowa..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o rzeszty
ja od 2003, nosilam juz rozne przebrania ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jacobs
surowej białej kiełbasy nie należy gotować tylko parzyć pod przykryciem na maleńkim ogniu.Z gotowanej robią się trociny.WLasnie rodzinka ze wsi dostarczyła mi michę pachnącej swojskiej białej kiełbaski.Możecie zazdroscic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×