Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapuśniak

Ceny na Allegro.

Polecane posty

Gość kapuśniak

Zastanawiaja mnie koszty wysylki roznych przedmiotow na Allegro. Niekotrzy ludzie chyba je wymyslaja,zeby tylko byc 1,50 do przodu. Np. mała spinka,a koszt wysyłki jak kilogramowej paczki. No ludzie! Czy tylko mnie to wkurza?;)

Gość Izaak Blumfeld
Najgorsze jest to, że na allegro tak drogo sprzedają mace 😭

Gość trleleleee
a koszt opakowania? Czasem koperta bąbelkowa?

Gość *kajka
No cóz kupujac koszty wysyłki widać i albo sie na nie godze albo nie , czasami to i tak jest opłacalne. Natomiast smieszą mnie rzeczy ( i popyt na nie ) , które na stronie producenta sa o połowe tańsze :D , nawet z kosztami przesyłki .

Gość pal sześc jesli rzeczywiście
dasz np 8zł za przesyłkę i dostaniesz wysłane jako paczkę w kopercie bąbelkowej bo wtedy to sa rzeczywiste koszty takiego wysłania, ja ostatnio wpłaciłam 7,5zł niby na paczke , a dostałam list polecony za 3,5zł w zwykłej kopercie, która kosztuje 30gr...

Gość trleleleee
to napisz mu komentarz

Gość kapuśniak
Koperta bąbelkowa najwieksza,czyli A5 kosztuje 1,50. Wiec niech nie przesadzaja. I najgorsze jest,ze zarabiaja na tej ronicy,tak jak napisal ktos przede mna...bierze oplate za paczke,a wysyla zwyklym listem poleconym za 3,55. To jest akurat chamskie i masz pełne prawo poprosico zwrot tej roznicy. Tylko ze wiekszosc macha reką na takie drobne sumy, a dla nich 20 takich i co? Po prostu denerwuje mnie takie oszustwo...

Gość *kajka
Komentarz ? Jaki komentarz ? Przeciez tam 3/4 ludzi nie wystawia niczego ponizej pozytywa i to nie dlatego ,że wszyscy sa tacy hiper super , a dlatego ,żeby odwetu nie nazbierać . To jest opiniowa parodia .

Gość kapuśniak
Dokładnie.Cos jak na fotce.pl-daj mi 10 punktow,to ja Tobie tez. I vice versa.

Gość trleleleee
a ja raz poprosiłam o przesłanie zwykłą przesyłką za 5 zł.I tyle też wysłałam pieniedzy. Wyobrazcie sobie że facet zadzwonił z komórki na komórke zeby się o 2 zł upomniec(jeszcze wtedy nie było sekundowego naliczania).Bo on ma koszty.Wielki biznesmen sie znalazł.

słuchajcie, ja czegoś nie rozumiem :O jesli nie odpowiadają mi koszty przesyłki, to po prostu nie kupuję na takiej aukcji i koniec ;) na stronce jest oferta i skoro ktoś bierze udział w aukcji to godzi się na jej warunki. więc potem nie ma jak prosić o zwrot, czy pisać dziwne komentarze, itd. ale przyznaję wam racje - czasem koszty przesyłki są przesadzone. podejrzewm, że wynika to z chęci większego zarobku. sprzedający płaci jakieś prowizje na allegro ale chyba od kwoty sprzedanego towaru (koszty przesyłki nie wlicza się w to - slatego może je zawyżają?)

Gość koszt koperty
babelkowej srednej to ok 1,90 + 5,20 priorytet (okrslona waga) poza tym od nowego roku poczta zwikeszyła koszt opłat za polecone prioryetety pow. jakiej tam wagi -nie pamietam i koszt wysyłki dosc grubej ksiazki to juz 8zł!!!!!

Gość a gdzie wy kupujecie takie
tanie koperty bablkowe, bo u mnie to juz koszt 1,80 do 2,20 ???

Gość kapuśniak
Oczywiscie,mozna nie kupic. Tylko jeszcze na zadnej aukcji nie widzialam normalnej ceny. Koszty sa zupelnie nieadekwatne do wysylanych przedmiotów. Płaca prowizje Allegro, od ceny przedmiotu. Ale zwracanie sobie tej sumy w kosztach to jakis absurd. I tyle.

Gość własnie ja płace
za duza koperte babelkowa ok 2,50

Gość a gdzie wy kupujecie takie
do tego tasma, do paczek papier do pakowania, zywkla tasma klejaca, dlugopisy.. jesli robi sie to na wieksza skale to koszty sa bardzo wysokie.. niestety musi ponosic je kupujacy..

Gość kto nie sprzedaje nie
zrozumie :-P

Gość kapuśniak
Priorytet do 50 gramów-2.10. Polecony priorytet-4.30. Zwykły polecony -3.55. Rzeczy do 2 kg, mozna wysylac jako list,a nie ze ktos wklada pudelko zapalek do pudla i sle jako paczke...

Gość *kajka
Szczególnie tasma klejaca i długopisy to olbrzymi koszt ;) Przeciez to nie chodzi o realne koszty a o parodie - gdzie koszt okreslony na 8 zł przychodzi np. zwykłym listem w lichutkiej kopertce .

Gość kapusniaku poczytaj
opłaty pocztowe dokładnie i zwaz srednio gruba ksiazke

Gość kapuśniak
Ja rozumiem, ze jak sie to robi na wieksza skale,to sa wieksze koszty. I cos wiem o sprzedawaniu-wiem,ze mozna wziac za przesylke mniej pieniedzy. :)

Gość kapusniaku poczytaj
a to dobrze bo juz myslałam ze masz dane poczty polskiej z przed roku

Gość kapuśniak
Wiem,ze cena rosnie wraz z waga i znam oplaty,jak ze na Poczcie pracuje wlasnie i waze to codziennie. Ja mowie o oszustach,gdzie ewidentnie widac,ze cos mozna wyslac za mniejsze pieniadze.

popieram, ludzie wszystko kosztuje! Szary papier wbrew pozorom to też wydatek!!!! Ale we wszystkim nalezy zachowac umiar!

Gość ja sprzedaję na allegro
najczęsciej małe przedmioty albo ubrania (wartośc średnio od 50zł do 350zł)i oferuję przesyłke do wyboru: 7,5zł za zwykłą paczke (6,5zł za przesyłke + 1zł koperta babelkowa, kupuje je w hurtowni) 9zł paczka priorytetowa (8zł paczka + 1zł koperta j.w.) staram się nie wysyłac listami poleconymi bo o ile paczka jeszcze nigdy mi na poczcie nie zagineła to z listami poleconymi się to zdarza.. taka nasza poczta niestety...

wychodzi na to, że trzeba po prostu dobrze poszukać. ja jeszcze nigdy na allegro nie zapłaciłam drożej niż w sklepie ;) i mam na myśli koszt towaru + koszt przesyłki :)

Gość po prostu prowizja jest
droga i trzeba to sobie jakos zrekompensowac.. to na tyle.. :)

Gość sprzedawca
skalkuluję taki koszt: opakowanie do 1 kg gratis (pudlo ze sklepu) taśma szara ok. 2 zł dojazd do poczty - paliwo ok. 2 zł lekko licząc czas na spakowanie , dojazd, kolejka na poczcie ok. 1-1,5 godz. w sumie koszt poczty polskiej priorytet 8 zł Na aukcji ktoś kupi przedmiot np. za 10 zł , zarobię na nim 3 zł , za wysyłkę pobieram 8 zł bo tyle kosztuje poczta...pozostałych kosztów kupujący nie widzi :) Naprawdę jak ktoś tam doliczy te 2 zł do wysyłki to jest to koszt wysyłki , nie tylko Poczty Polskiej. A jak ktoś za wysyłkę broszki chce 8 zł to przed zakupem pytamy się czy nie można taniej listem np. za 4 zł.jak się nie zgodzi to kupujemy u kogoś innego i tyle , jaki to problem.A jak się zgadzamy, to jest to nasz dobrowolny wybór więc nie ma co potem narzekać, tak mi sie wydaje. Poza tym Allegro nie wie ile żądać już prowizji... powoli zaczniemy przechodzić na www.swistak.pl Tam jest wszystko taniej , bo nie ma prowizji dla sprzedających.

Gość prawdziwy sprzedawca
Nie zanosi się, żeby ktokolwiek przenosił się na Świstak. W ciągu najbliższych kilku lat serwis ten nia ma szans zagrozić Allegro. To samo tyczy się polskiego ebaya. Co do kosztów. Dołączanie kosztów dojazdu na pocztę czy czasu pakowania jest nieuczciwe. Powinny być one zawarte w cenie towaru. Cena wysyłki to opłata pocztowa + koperta + grosze za papier, taśmę.

Gość sprzedawca
Sami podtrzymujemy mit allegro z jego opłatami , ale jakbyśmy wszyscy się zjednoczyli i wszyscy przeszli na świstaka to byłoby to też z korzyścią dla kupujących ,bo zawsze kilka groszy można by spuścić cenę.Niestety opłata dla Allegro wliczona jest w cenę towaru jaki jest tam wystawiany tylko nikt o tym głośno nie mówi , bo jest zakazane przez allegro. Ja też dosyć dużo kupuję i powiem szczerze , że nie patrzę na sam koszt wysyłki w oderwaniu od ceny . Dla mnie cena towaru jaki kupuję to jest zawsze cena +wysyłka i to traktuję jako cenę.Może ktoś sprzedać mi coś za 5 zł , za wysyłkę może chcieć 50 zł( choć zapłaci na poczcie np. 10 zł,nie interesuje mnie to ) i w sumie koszt towaru dla mnie jest 55 zł. Jeśli to samo kosztuje wszędzie powiedzmy 70 zł to kupuję i tyle. Jego sprawa jak sobie rozbił koszty,dla mnie jako kupca liczy się suma końcowa towaru za ile go mam , bo koszt wysyłki jest częścią ceny towaru i tyle. Śmieszne jak ktoś czasem mówi ,że kupił coś za 10 zł i chwali się jaką złapał okazję,a nic nie wspomina ,żę dał za wysyłkę 8 zł. W dużej mierze zależy kto czym handluje i ile ma na tym zysku. Ja czasem daje przesyłkę gratis lub nawet dopłacam do przesyłki kupującemu jak cena końcowa przerosła moje oczekiwania np. o 40 % :)))