Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość optima

Wszystko na temat wyboru prostownicy do wlosow

Polecane posty

Gość optima

Chcialabym dowiedziec sie od bardziej doswiadczonych osob na co zwracac uwage przy zakupie prostownicy. Czym rozni sie prostownica ceramiczna, a teflonowa? Ktora jest lepsza? Dlaczego niektore kosztuja 30, a niektore 200zl (ogladam na allegro i wydaje mi ze obydwie maja podobne wlasciwosci, temperature, plytki itd ale chyba sie myle?) Jaka firma jest najlepsza? Czy oplaca sie kupowac taka tania jakich na allegro pelno (cenowo wypadaja podobnie ale czy sa jaies wieksze roznice miedzy nimi?) Z gory dziekuje za pomoc :)

Gość optima
Czym rozni sie prostownica ceramiczna, a teflonowa? Ktora jest lepsza? Jeszcze dodam szklane plytki Mam raczej proste wlosy, ale takie napuszone wiec chodzi mi o efekt gladkich wlosow. I o prostownice "najzdrowsza" dla wlosow.

Gość optima
Aha, a co z prostownicami ktore maja funkcje jonizowania? Nprawde to cos daje?

Gość funkcja jonizowania
ma na celu ,by wlosy sie nie elektryzowaly. jesli prasowalnica to tylko ceramiczny! ochrania wlosa i nie jest szkodliwa jak teflon,i nie jest w tym momencie tak wazne ze masz wlosy proste i tylko "wygladzic" je chcesz bo nawet teflonem mozesz sobie je wysuszyc.a ceramika ochrania .a co jest bardzo wazne by kupowac taka prasowalnice co ma ustawienie temperatury i wtedy sama decydujesz by wlosy byly lekko podprostowane czy calkiem gladkie,i majac regulacje temperatury to jest mniej wazne czy masz duzo wlosow i grube czy cienkie. lepiej dolozyc pare zlotych i miec cos dobrego.a firmy sa rozne.na alegro tez mozesz kupic.