Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pazurek słabiutki

UTWARDZACZ ?

Polecane posty

Gość pazurek słabiutki

witajcie, przeczytałam ostatnio o jakimś utwardzaczu do paznokci, że można nim pomalować płytkę i dzięki temu paznokcie będą zdrowsze i mocniejsze... dostanę coś takiego w zwykłej drogerii? ile to kosztuje, podajcie proszę jakieś przykładowe nazwy, żebym wiedziała o co prosić

Gość pazurek słabiutki
:-(

Dziewczyno... Taki utwardzacz działa jak się go nałoży na paznokieć.To jest taki twardy lakier. Jak go zmyjesz, to bedziesz miała takie same paznokcie. Lepiej przez przynajmniej miesiąc jedz codziennie przynajmniej kawałek cebuli (np. w sałatce z pomidorów i cebuli, czy na kanapkach wieczorem itd.)- ale surowej oraz kup sobie galaretki takie w torebce i jedz je codzienie. Tzn. z tego 0,5 litra wyjdą ci 2-3 porcje i codziennie zjadaj taką jedną. A resztę trzymaj w lodówce. Niedużo pracy a paznokcie od razu będziesz miała lepsze. Tylko musisz tak robić przez miesiac minimum.

Gość pazurek słabiutki
dziękuję! a jak to się stosuje? normalnie na paznokieć i na to lakier?

Gość pazurek słabiutki
jestem deską - dziękuję i Tobie! zastosuję się do Twoich rad, oczywiście :-) tylko zależało mi właśnie na czymś takim "szybkim", na imprezkę, żeby mi się pazury nie połamały w trakcie zabawy :(

Moim zdaniem dzięki takim praparatom paznokcie łamią się ekspresowo:) Bo sa sztywne. I twedy wystarczy o coś uderzyc i po pazurze. Często widac to dopiero jak się zmyje lakier- paznokiec pękł i trzeba go obciąć. Ale tak, stosuje się to pod lakier. Nie wiem, jak, ale producent zaleca żeby pomalowac tym też kanty paznokcie oraz paznokcie od spodu... Ale do tego chyba trzeba mieć już takie megaszpony. Inaczej pomalujesz sobie palec. Starsza wersja tego utwardzacza kosztuje ok. 29zł, nazywa się Hard sa Nails. A nowsza- Hard as Wraps kosztuje ok. 39zł.

A jeżli chcesz, żeby się nie połamały, to używaj długotrwałych i elastycznych lakierów do paznokci, które się poruszają razem z paznokciem. Tak jak np. Loreal Resist& Shine czy Maybelline Forever Strong. Wtedy jak uderzysz o coś paznokciem, to lakier nie owoduje łamania się paznokcia czy pękania, bo jest elastyczny i nie usztywania tak paznokcia, porusza się razem z nim. I takie lakiery sa dużo twalsze. Za to zupełnie wysuszajace paznokcie i pękające, odłażące przy każdym odgięciu paznokcia są wszystkie lakiery Rimmel i Astor- porażka. I jesczez strasznie wysuszają paznokcie.

Gość pazurek słabiutki
czyli nie polecasz tych utwardzaczy? :( ja mam właśnie dość długie paznokcie i jak już mam fajnie wyhodowane, to jeden się łamie tak w linii prostej :-( i wszystkie do obcięcia ......grrrrrrrr

Gość pytam sie
ja mialam ten sam problem ,no ale znajoma polecila mi wlasnie ten sally hansen hard as nails w takiej dziwnej butelecze jakby lekko fioletowy i powiem szczerze ze rewelacja,nigdy nie moglam wychodowac super dlugich bo szybko sie lamaly jak o cos zawadzilam a teraz...facet m iskrzeczy nad uchem czemu sobie tipsy zrobilam bo nie wierzy ze to naturalne:D szczerze polecam

Gość mam lepszy sposób
przez utwardzacz nie połamią ci sie paznokcie :) ja mam bardzo miękkie paznokcie, łamią się, rozdwajają, wyginają na wszystkie strony...raz przypadkiem pomalowałam dwoma warstwami utwardzacza i doznałam szoku bo paznokcie trzymały się w całości bardzo długo :)

Gość pazurek słabiutki
no to spróbuję jednak, raz się żyje :) dzięki!