Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja-UK

do mieszkajacych w Londynie...rasizm???

Polecane posty

Gość echhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
"Ja jestem na 100" Pania? Jestes zwykla prostaczka i jednym z tych burakow, o ktorych piszesz.

Gość Gelele
echhhhhhhhhhhhhhhhhh ----->a Ty co dziwko, pewnie czarna pale masz i dlategot ak gadasz.Sama jestes prostaczka...i na dodatek tania suka

Gość ja-UK
wyobarz sobie, ze nie jestem praktykujaca katoliczka i zawsze bylam przeciwna wszelkim formom rasizmu..ja naprawde staram sie szanowac inne kultury..chodzi mi o zasmiecanie i agresje..idac sama wieczorem mam wieksze obawy przejsc obok grupy czarnych nastolatkow niz bialych...a uwierz mi, ze nigdy nie chcialam takich uczuc... A jestem w Londynie tylko dlatego,ze moj narzeczony jest z RPA i trzyma nas jego wiza w Londynie..ale uwierz mi, ze bardzo chetnie wrocilabym do Krakowa..

Gość ja-UK
ehhhhh...a po drugie czytaj uwarznie, bo pomylilas osoby:(((((((((((((((((

Gość ja-UK
ups.."uwaznie"...

Gość _pedzaca_lodołamaczka_
dlaczego generalizujecie wszystko sa polacy i polacy zeby sie o tym przekonac nie tzreba wcale wyjezdzac ,bo w polsce buractwa az nadto a i normalni tez sie znajda!z czarnymi,turkami jest podobnie-oni tez koncza studia i potrafia szanowac kobiety!jesli natomiast chodzi o zakrywanie twarzy moje zdanie jest takie,ze zakaz powinien obowiazywac,kwestia religii jest bez znaczenia...w szkole zwraca sie jakby nie bylo uwage na wyglad i dredy,tatoo sa beee to dlaczego ma sie tolerowac nakrycia glowy muzulmanek???naszej polskiej religii oni nie sznuja wiec dlaczego my mamy sznowac ich????

gele...co dziwkujesz!!!spadaj stad turczyno jedna z takim podejsciem na budowe chamico

Gość Monika.Monika.
Jakie wy elokwentne jestescie.Jestem pewna, ze te ktore atakuja sypiaja z ciapatymi, dlatego takie podejscie maja.Ja tez mieszkam w Londynie i te wszystkie brudasy na nerwy mi dzialaja...a feeeeeeee precz z tymi smierdzialkami

moniczka boze skad ty takie slowa znasz "elokwetne" wow...jetsem pelna podziwu dla twojej infantylnosci!!!!!

W Polsce tolerancje znamy raczej tylko z teorii i jestesmy ciekawi innych kultur wyjezdzajac za granice. Mamy nadzieje, ze wszyscy Hindusi beda jak Gandhi a Murzyni jak Mandela, madrzy, dobrzy, odwaznie stawiajacy czola rasizmowi. Przyjezdzamy i widzimy brudnych Turkow, nietolerancyjnych Kurdow, czarnych, ktorzy pogardzaja bialymi. I co sie dzieje? Stajemy sie rasistami. Jest to funkcja obronna, mechanizm, ktory dziala tak samo w przypadku Murzynow, Azjatow i bialych. Oni nie lubia nas z tych samych powodow, z powodu wzajemnej pogardy. Dlatego oddalamy sie od siebie jeszcze bardziej, a roznice kulturowe czasem okazuja sie zbyt wielkie. Zapominamy, ze mamy do czynienia ze zwyklymi ludzmi,a nie z idealami. Czesto sa to ludzie slabo wyksztalceni, takie ichniejsze \"buraki\", a my na ich podstwaie oceniamy caly narod. To tak jakby ktos pracowal w polskiej fabryce, mieszkal w biednej polskiej dzielnicy i na tej podstawie ocenial wszystkich Polakow. W kazdej kulturze madrzy ludzie sa niestety w mniejszosci, czy to Anglicy, czy Hindusi, czy Arabowie, czy Polacy. Madry czlowiek nigdy nie wrzuca wszystkich do jednego worka i nie uwaza, ze wszyscy czarni/biali/zolci/czerwoni smierdza/sa glupi/sa rasistami/sa nadeci itp. Tolerancja nie polega na zainteresowaniu obca kultura i uwazaniu wszystkich ich przedstawicieli za ludzi dobrych. Tolerancja to postrzeganie ludzi wychowanych w innej kulturze za ludzi rownych nam i za ludzi, ktorym nalzey sie taki sam szacunek jak nam. I ocenianie czlowieka jako jednostki a nie pod wzgledem jego narodowosci/koloru skory.