Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiedyś będę panną młodą

Co tu robić? Budzisz się w dniu własnego ślubu, patrzysz w lustro a tu....

Polecane posty

Pęknięte naczynko w oku i całe oko czerwone :( Na twarzy można jakoś zatuszować, ale w oku????????? Byłam ostatnio na weselu i panna młoda miała właśnie takie pęknięte naczynko w oku i wyglądała strasznie :o Mi tez bardzo często pękają naczynka w oku i boję się, że nie daj Boże tak mi się zrobi. Czy można wtedy w ciągu kilku godzin coś z tym zrobić????

Hej help

typowy objaw paniki przedślubnej:) Ja się bałam, dla odmiany, że będę miała opryszczkę. Ale nic takiego się nie stało. Takim rzeczom nie da się zapobiec. A krwawe oko chyba raczej trudno ukryć. Poza tym na pewno nic takiego Ci się nie przydarzy:)

No ale różnie się dzieje ;) Może jakieś krople do oczu by pomogły? Tylko czy w kilka godzin zadziałąją???

Gość ja to mam takie szcescie ze
pewnie w ten dzien mi wyjebie jakiegos pryszcza :/ to straszne ale prawdziwe juz jestem na to przygotowana !

Gość 20 mg
No cóż - rozumiem cię doskonale, autorko topiku, ponieważ, ja mam własnie ten problem. Za kilka miesiecy ślub - a naczynka w oczach popękane "masakrycznie". Byłam u okulistów - i nic ! Więc cóż mi pozostaje ? Chyba nie zwracanie uwagi. Aha - krople do oczu to już chyba wszystkie przetestowałam, i naczynka się nie wchłaniaja, co więcej powstają nowe !!

Gość Mi jeśli pękają naczynka
to tylko od komputera. Kiedyś wpatrywałam się w ekran bite 2 godziny ściągając tapety i wciągu tych dwóch godzin intensywnego wgapiania się w ekran strzeliły mi naczynka w jednym i drugim oku. Mam bardzo stary monitor i dość mocno szkodzi.

Gość 20 mg
Mi też od komputera - ale co robić - spędzam przed nim 40 godzin tygodniowo. Naczynka sie "sypią", a ja nic nie mogę poradzić :-(

Może nie jest to sposób nadzwyczajny, a przynajmniej na taki nie wskazuje :) ale u mie zawsze sukces na całej linii :) Otóz od lat noszę soczewki kontaktowe, zawsze roczne, czasem mam problem z naczynkami, rzeczywiscie nie wygląda to za ciekawie - kiedyś znajomy okulista polecił mi zakraplanie oka płynem do soczewek miękkich ( Renu, Complete - wszystko jedno) Zawsze zakraplam obficie, potem jeszcze w odstępie około 1/2 godziny, po około 2-3 godzin po naczynku ani śladu :) Jesli nic na was innego nie działa może warto spróbować :)

Gość timbim
Co do tych co spędzają wiele godzin przed monitorem....przydałoby się skontrolować wzrok i ewentualnie zaopatrzyć się w okulary z powłoką antyrefleksyjną....

Gość to ja ja
..boże..nie stresuje sie tak bo coś sie na pewno prydarz. szczerze mówiąc tez miałam jakieś dziwne obawy przed swoim slubem typu: na pewno bedę miała migrenę (mama naprawdę nie do zniesienia bóle głowy), wyskoczy mi pryszcz (jak przed każdą imprezą), skaleczę się, nabijęsobie siniaka na ręce, będę miała okres (tym stresowałam się cały rok dopiero przestąłam 2 miesiące przed kiedy juz wiedziałam, że nie bedę miała wtedy okresu), złamie sobie paznokcie (mam dość ładne swoje, ale przecież też może się złamać), przeziębię się , bedę miała katar lub chrypkę i jeszcze całą masa innych rzeczy, które miały mi rzekomo przytrafić się przed ślubem ale...nic z tych rzeczy nie nie zdarzyło, wyglądałam ładnie, slub bardzo udany. Nie stresuj się bo nie warto!!!!