Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia19111

jak sprawdzic plodnosc

Polecane posty

hej dziewczyny.mam 21 lat od 4 lat biore tabletki anty,chce juz je odstawic bo boje sie ze potem bede milaa problemy z zajsciem w ciaze,czy moze wiece jak mozna sprawdzic u kobiety czy jest plodna? boje sie ze te tabletki moglby spowodowac ze jestem niepolodna,jakie badanie wykonac aby potwierdzic plodnosc prosze o rady

Gość muza1234567
tabletki nie powodują niepłodności jesli jestes niepołdona to byłas przed ich braniem a na to są rózen badania

Gość znająca się
koniecznie odstaw tablety. Jestes młoda dziewczyna! I jako młodziutka zaczełaś je brać! Zacznij się obserwowac, mierzyć temperature, obserować śluz...zobczysz, czy wszystko jest OK. Tak naprawdę tylko zajście w ciążę jest powtierdzeniem tego, że kobieta jest płodna.

Gość NataliaM
cześć ,odstawić tabletki nalezy raz na jakiś czas co najmniej na 2 mies....napewno 4 lata to przesada. Może dojsc do wtorengo zaburzenia miesiączkowania,juz nie mowiąc o innych komplikacjach i... przyczynach nieplodnosci. W każdym razi o ile wszystko u Ciebei ok,bylas u ginekologa i wszytko gra, to mozesz spokojnie odstawic tabletki pod jego okeim .Potem po kilku cyklach -najczesciej trzeba okolo 3 pelnych cykli miesięcznych ,czyli 3 miesiączek aby cykle wrocxily do normy. W tym czasie nie proponuje sie stosowania metod hormonalnych,tlyko abriery fizyczne.potem moze sz zaczac powaznie myslec o zajciu w ciazę,oczywiscie ryzyko,a lbo radosc zajscia w ciaze jest bbbb. wysoka tuz po odstawienieu tabletek. Plodnosc sprawdzac mozna na tysiace sposobow9wiem ze przesadzilam) a wlascieiwe najbardziej dokladnym jest obserwacja jajnikow przez wyspecjalizowany sprzed...w domowych warunkach ,planujac ciążę: długośc cyklu(czyli od pierwszego dnia miesiączki do dnia przed wystapieneim następnej) dzilisz na 2 wychodzi ,np. 15 dni ,wiec na oko okresla sie ze jest to twoj dzien plodny,zaleca sie wiec wspolzycie na 5 dni rpzed i pieć po przy czym dobrze jest aby twoj partner odczekal jeden dzien miedy kolejnymi stosunkami,aby plemniki zdązyly dojrzec. Bardzo dobrze jest poczytac o anturalnyhc metodach planowania rodizny,duzo sie tam mowi o woulacji ,plodnym śluzie,konsystencji szyjki maciy.temperaturze ciała, oraz innych tym podobnych rzeczach.

Gość kot_wroc
Mi po ostatniej wizycie ginekolog powiedział abym zrobiła testy, które stwierdzą czy jestem bezpłodna...miałam jakiś czas temu operację uswania guza jajnika... mam okropne obawy i boje się zrobić te badania! Czy któraś z Was robiła takie badania??

Gość kasia1911
a wiec ja bardzo dbam o siebie i od dwoch lat chodze czesciej do ginekologa niz do lekarza rodzinnego,robie usg,cytologie,stopien czystosci i nawet ostatnio zrobilam wymaz z pochwy(cena 40zl) ktore mialo wykazac co sie dzieje w srodku,czy sa jakies drozdzaki grzyby itp,wyszlo ze jestem zdrowa,bardzo dbam o to,nie wiem moze to dziwne ale jakos czuje ze moge byc nieplodna,nie wiem skad to wynika,moze dlatego ze tak bardzo bym tego niechciala,nie wiem co robic z tymi tabletkami,mam chlopaka juz 4 lata,jest to moj pierwszy partner,w lutym sie zareczylismy:-) wiec juz zostanie moim mezem,nie chcem wpasc,chcem aby wszytsko bylo pokolei,najperw slub potem ustatkowac sie troche a dopiero potem dziecko,nie wiem czy odstawiac te tabletki a mam ich juz dosc,bole glowy czeste doly itp,milama wczesniej bardzo dlugie i bolesne miesiaczki nie chcem do tego wrocic,prosze poradzcie,