Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość salisima

Przerwa w tabletkach antykoncepcyjnych...czy trzeba?

Polecane posty

Gość salisima

Biore je od 2 lat. Teraz jak skoncze to opakowanie to chcialabym zrobic przerwe na 1-2 miesiące, bo slyszalam zeby lepiej zrobic przerwe. Tylko jak bedzie z tym nastepnym okresem? Kiedy się on pojawi, po ilu dniach?

Gość hm hmmm
Radzilabym zrobic na 3 miesiace co najmniej, 1-2 to za krotko. A z okresem to roznie bywa. U mnie sie pojawil rowno po miesiacu, ale wielu dziewczynom sie spoznia

Gość salisima
3 miesiące to troche za długo... wkoncu przeciez wiosna idzie ;P a 2 miesiące nie wystarczą?

Gość salisima
jezu... 2 miesiące bez sexu... :(

Gość kinga22
hej ja tez kiedys chciałam zrobicz przerwe ale sie wstrzymałam ona rozleguluje ci orgaznizm pozatym 2 miwsiace to za mało nic nie daja moim zdaniem te 7 dniowe przerwy wystarcza jak dobrze sie czujesz po tych tabletkach to nie rób przerw ginek tez mi doradził aby nie robic pozatym tabletki teraz sa nowszej generacji i nie masz sie co martwic zazywam juz pigóły ponad 2 lata.pa

Gość hm hmmm
czemu bez seksu? przeciez sa jeszcze gumki :)

Gość salisima
ja gumkom zupełnie nie ufam, wiec odpadają :P ja biore Logest, i wlasnie moja gin powiedziala ze dobrze robic przerwe co około rok... wlasciwie to nie czuje sie najlepiej..., ale nie wiem co jest tego powodem, moze jak przestane brac tabsy to poczuje sie lepiej

Gość moze przez tabsy zle sie
czujesz:-o

Gość salisima
no tez mi to przeszlo przez mysl... jakies depresje, zawroty glowy i wogole nastroje..

Gość hm hmmm
gumki+kalendarzyk to dobre zabezpieczenie :)

Gość salisima
moze kiedys przekonam sie do gumek... ale akurat z tym facetem nie chcialabym wpasc :P a czy na 2 miesiace naprawde nie ma sensu robic przerwy? moja gin mowila nawet o jednym miesiacu przerwy

Gość też biorę Logest i też mówiono
mi zeby zrobić miesiąc przerwy (gin mówiła oczywiście) tzn miesiąc - czyli nie bierzesz tabsów, masz jeden okres normalny, potem gdy zaczyna się drugi pierwszego dnia zaczynasz tabsy czyli w sumie wychodzą dwa miesiące przerwy:( ale trzeba dla własnego dobra zrobić i już

Gość salisima
a co zamierzasz zrobic sobie tez przerwe?

Gość salisima
tylko własnie nie wiadomo ile ten drugi cykl potrwa... bo czytalam ze zwykle jest dłuższy

Gość lenka22
a ja zrobilam przerwe i bardzo zaluje, wszystko tak mi sie rozregulowalo:/

Gość salisima
a mozesz dokladniej opisac jak ci się rozregulowało? i jak długą mialas przerwe? wrocilas do tabsow? to chyba spowrotem masz regularnie..

Gość też biorę Logest i też mówiono
jak coś się może przy tabsach rozregulować - przecież to one regulują normalne, że po odstwaieniu troszkę czasu musi upłynąć zanim się unormuje wszystko, dlatego przerwy są krótkie - robisz je żeby organizm odpoczął od sztucznych hormonów a nie żeby regulować sobie okresy potem normalnie wracasz do pigułek - i normalnie - 21dni tasy, 7dni przerwa - to że ci się dzień wystąpienia okresu przesunął o dzień czy coś takiego - to bez przesady... zamierzam postępować zgodnie z tym co mówi lekarz - ma większe doświadczenie i wiedze na ten temat

Gość lenka22
tabletki odstawilam tylko na miesiac, w tym czasie w piersi urosly mi jakies guzki, piersi sie staly cholernie bolesne, okres od tamtej pory mam bardzo bolesny (chociaz juz biore tabletki) i przez pierwsze dni jest baaardzo obfity (a wczesniej tak nie mialam) no i wogole jakies plamienia ostatnio mialam:/ acha a z ta piersia to chyba juz wrocilo do normy. ale obiecalam sobie ze nastepnym razem jak bede odstawiac tabletki to tylko wtedy jak bede chciala miec dziecko, albo jak jakas choroba mnie do tego zmusi

Gość lenka22
a co do regularnosci okresu to wszystko jest ok, tylko gdybym wiedziala ze spotka mnie cos takiego co spotkalo to bym ich nie odstawiala na miesiac. w czwartek ide do lekarza w zwiazku z tymi bolami podbrzurza, plamieniami i innym okresem