Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie mi błagam ....

Co robic gdy jedzenie staje sie sensem zycia ? ...

Polecane posty

Gdy ... konsumpcja staje sie formą rozrywki , nałogiem ... nad którym trudno zapanować ? Jem nawet gdy nie czuje głodu ... po prostu ten smak , zapach :( wygrywa z moją siła wolą ... Zdarza sie , że przychodze do domu ..zaczynam jeść .. mija godzina ja dalej cos jem :( chociaz dawno jzu nie jestem głodna .... moze macie jakies propozycje by odzyskać kontrole nad głodem , nad tym by odmówic sobie duzej , zbednej ilości pokarmu :(? czuje sie bezsilna ... 😭

Gość najlepsze jest
wsparcie przyjaciul naprawde pomaga

Gość a gdzie mieścisz takie
nadmierne ilosci zarcia?

w brzuchu :( dziwne ze ja nie czuje , ze mam juz po prostu dostć ...moge jesc 24 na dobe i nie czuje sie przejedzona ...

niestety wiem o czym piszesz... ale jest na to rada :) musisz wyeliminowac wszystkie przetworzone, ulepszone, doslodzone i \"pokolorowane\" produkty - bo to one zaklucaja prawidlowe dzialanie osrodka glodu i sytosci !!! Faszerujemy sie benzoesanem sodu i roznymi E i taki jest efekt, ze nasze zmysly szaleja i ciagle odczuwamy nie tyle glod co \"chec smaku\" dobrym sposobem bylo by na tydzien lub 2 calkowite wyeliminowanie takich produktow i zaladowanie lodowki bialym serem, jogurtem naturalnym, chuda szynka np. z indyka i fuuura warzyw :) do tego ciemne pieczywo i duuzo mineralnej zeby oczyscic organizm, zobaczysz ze po takich 2 tygodniach ochota na jedzenie bedzie sie pojawiac na rowno z prawdziwym glodem a i pewnie waga nieco zleci przy takich produktach :)

Gość najlepsze jest
nie masz wspolczucia dla ludzi potrzebujacych pomocy:( nie ladnie

Gość chyba nie w tym problem
bo ja np bardzo lubię potrawy pikantne,doprawiane ale jak zjem to nie odczuwam potzreby dalszego młócenia

Gość julia27
chcesz się odchudzać?

nawet juz nie chodzi o odchudzanie ale o to ze jem duzo słodyczy :( zdrowe to nie jest

tylko ze pikantne potrawy to nie to samo co sztucznie podkrecane smaki, kolorowane napoje, chipsy, gorace kubki i inne gotowe dania - do ktorych dodaje sie mnostwa ulepszaczy, czy sztycznych aromatow - powodujacych nadmierne wydzielanie sliny przez gruczoly slinowe a tym samym wywolujac sztuczny przymus jedzenia !!!

moge ci poradzic tylko jedno: znajdz sobie jakies zajecie, przez co nie bedziesz miala czasu jesc. do tego ustal 5 posilkow dziennie i nie podjadaj miedzy nimi. to bedzie najtrudniejsze ale pomaga.

Gość hermana
mieszkaj sama i nie trzymaj jedzenia w domu

Gość Jak narkotyk najlepszy
Jestem w tej pulapce od 6 lat i nie wiem co robic, w tym momencie jest do tego stopnia zle, ze moje samopoczucie zalezy od tego co zjem, wszystko sprowadza sie do jedzenia Wpadlam w taka pulapke ze nawet nie napisze do czego doprowadzilam, bo zaraz zostane zwyzywana, dodam ze do tego doszla powazna depresja a zycie mi sie w ostanich latach tak spieprzylo ze placze codziennie, rece mi opadaja, nie mam sily zwyciezyc, chodze do psych ale jak widac przegrywam walke caly czas, to tak silny nalog i pochlaniajacy zycie, ze to sie w glowie nie miesci

ja boje sie , że to poczatek ... i tez moge jeszcze bardziej sie pogrążyć ... ok 16 zjadłam ostatni raz .... nigdy pozno nie jem ... to mnie ratuje .... no własnie zajecia? tez mysle ze o jakies wyjscie ale nie wiem czy uda mi sie na tyle czyms zając by oszukać podswiadoma chec jedzenia Jak narkotyk najlepszy:( współczuje Ci bardzo ...to naprawde moze wyniszczyc ludzką psychikę .... ale miejmy nadzije , ze jednak wszystko zmieni sie kiedyś na lepsze :):):) ...

Gość Eli 226
PEWNIE, ŻE SIĘ ZMIENI !!!TEZ KIEDYS MIAŁAM TAKI PROBLEM I JAKOŚ DAJE RADE STARAJ SIĘ JEŚĆ PRODUKTY O MAŁEJ ILOŚCI KALORII JA JAK MIAŁAM OCHOTĘ NA JEDZENIE TO JADŁAM WASE ALBO OWOCE MALUŚKO KALORII A GŁÓD ZASPOKOJONY :)A DO TEGO WYPEŁNIAJ CZYMŚ SWÓJ WOLNY CZAS TO NAPRAWDĘ POMAGA !!!

:) jestem pewna ,ze jutro bedzie lepiej :) ... nabrałam motywacji i silnej woli ... musi sie udać ! ... :)

Gość Eli 226
NO I TAK MA BYĆ !!! DASZ RADE TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIETRZYMAJ SIĘ :)))

dzieki:)

pomozcie mi - wiem, ze masz dobre checi. nie poddawaj sie i walcz za calych sil. naprawde ustalenie por posikow pomaga. a pomiedzy zrob wszytko zeby nie myslec o jedzeniu. pomysl jak osoba dla ktorej jedzenie nie jest sensem zycia. skoro nie jestes glodna to nie jesz. jesli jestes to jesz tyle, zeby sie najesc i tyle. podaj maila a wysle ci ksiazke. przeczytalam ja i mysle, ze moze ci sie przydac.

Gość Eli 226
NIE MA ZA CO :)WIEM, ŻE TO STRASZNY PROBLEM BO SAMA GO MIAŁAM I NADAL WALCZĘ Z ZNADWAGĄ:( STARAM SIĘ NIE JEŚC WIECZORAMI PO 18 NO I NIE JEM SŁODYCZY I TŁUSTEGO ŻARCIA. PRZYZNAJE, ŻE WARZYWA I OWOCE TO DLA MNIE ŻADNA REWELACJA I DO TEGO WIECZÓR BEZ PRZEKĄSEK_DRAMAT ALE MAM NADZIEJE,ŻE NIEDŁUGO ZMIENI SIĘ MÓJ TOK MYŚLENIA(DO TEGO DĄŻE I BEDZIE MI ŁATWIEJ :)

martynafff@wp.pl :)

Gość compulsive eater
Ja jestem w szponach tego okropnego nalogu juz 4 lata. Czy z tego da sie wyjsc??????

Eli 226 :) zycze Ci duzo siły i samozaparcia:) ...

Dziekuje Ci bardzo :) lady_in_red21 ...

Gość Eli 226
DO:COMPULSIVE DA WIEM O TYM LUDZIE NIE ZAŁAMUJCIE SIE TO TYLKO KWESTIA SILNEJ WOLI . DŁUGO WALCZYŁAM I JEST CORAZ LEPIEJ I TO NIE DLATEGO ŻE KTOŚ MI POMAGA TRZEBA SAMEMU CHCIEC I WALCZYĆ Z TYM . SKOŃCZYŁY SIĘ WIECZORNE CHIPSY NA FILMIE, ORZESZKI DO PIWKA :(

dla mnie tez jedzenie to sens zycia. wyslij mi ktors ksiazke o tym. tak zyc nie mozna. zebym jAa to jeszcze zwaracala to zarcie,ale gdzie tam :( zarcie to moje zycie. mysle o nim non-stop !!! :( help robaczek41@gmail.com

Gość Eli 226
NO I JEDZENI TŁUSTEGO ŻARCIA TYLKO DLA TEGO ŻE NIE MAM CO ROBIĆ!!!

Gość gość
poradzilas sobie z problemem?