Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chre zeby do leczenia

ile płacicie za lepszą plombę w przychodni?

Polecane posty

jest to dla mnie wazne, bo prywatnie place 90 zl..panstwowo niby nic ale te tanie plomby sa bardzo zle, bo podobno chlona wszystko jak gąbka, wiec sie zastanawiam czy nie poprosic o lepsze, ale nie wiem ile to kosztuje i czy nie wyjdzie to tak samo jak prywatnie? czy w przychodni zakladaja biale plomby czy tylko czarne za darmo?

Gość pikpok.
biala zakladaja tylko do 3 zebow za biala plombe w 6 np musisz zaplacic ok 80 zl

Gość no to fajnie bo ja place
u prywatnej dentystki 70-80 zl od dziury.... ze znieczuleniem oczywiscie

no to chyba nie ma roznicy czy pjde prywatnie czy doplace w przychodni... taka tylko ze prywatnie nie musze czekac 3 tygoenie

Gość czy wszedzie tyle to kosztuje
czy nikt nie wie?

Gość reeds_w
Właśnie wczoraj byłam u dentysty, nie w przychodni. Za białą plombę zapłaciłam 50 zł i 10 zł za znieczulenie. Dentysta jest naprawde spoko bo lecze sie juz kilka lat i zabki miodzio :)

Gość reeds_w
W pzychodni zakładają bezpłatnie te stare , ale jesli bedziesz chcila biala to musisz niestety zaplacic (u mnie w przychodni rowniez 50 zł) ;(

Gość ja mieszkam w mniejszym
mieście i tutaj plomba w prywatnym gabinecie kosztuje 70 zł, a w Warszawie w publicznej przychodni płacę 80 zł.

hmm..no wiem, tyle w prywatnym kosztuje. Ja wczoraj zaplacilam w gdyni 90 zl prywatnie, ale zastanawiam sie ile to bedzie osztowalo w przychodni. Chcialabym doplacic aby wstawiono mi białą plombe a nie czarne wypelnienie (cos na a..zapomnialam jak sie to nazywa) czy ktos wie ile to kosztuje? Zapisalam się do przychodni " Działki Leśne" w Gdyni. Może ktos zna tamte ceny?

Gość lololo
Ja chodzę od paru lat na kasę chorych do dentysty. ZAWSZE proszę o białą plombę i płacę 30zł. Nie ważne czy to małe wypełnienie np w 1 czy duże w szóstce.

to bylo by piekne rozwiązanie tylko ze opinie o cenach są tak różne ze nie wiem, czego sie spodziewać. Chyba jutro zadzwonie, aby sie dowiedziec jak to jest tutaj.

Gość upupupup
up

czarne wypelnienie nazywa sie amalgamat :) moze pocieszy was ze w uk wybule za plombe w przychodni 60 funtow -jakies 180 zl, oczywiscie za amalgamatowa :O

Gość ęą
ale tam pensje są wyższe więc ceny też są wyższe:)

Gość MM ; )
dziś byłam na leczeniu kanałowym. nic nie bolało, tyko jak robiła zastrzyk. u mnie w przychodni za białą się nic nie płaci (mam 15lat). tylko za znieczulenie 10zł. pani stomatolog bardzo miła i wgl widać że bardzo dobra. ; )