Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIchtEnglisch

LICÓWKI,WYBIELANIE-APARAT-PIĘKNE ZĘBY...

Polecane posty

Gość NIchtEnglisch

Chcialabym miec ladne zęby...mam prost,tylko cofniete tak jakby do tyłu,mysle o aparacie,ale chocby mi je "wypchało" do przodu i je wybielila to i tak wydaje mi sie,że nie beda łądne:(....myslala, o licowkach,ale czy warto je zakladac?I czy zawsze trzeba zęba piłować???Chce miec poprostu łądne zeby jak niektore aktorki,to moje marzenie,ale swoich tez nie mam najgorszych,no ale....

Lepiej pomęczyć się z aparatem i mieć swoje, zdrowe niż spiłowane pod licówkami, czyli w jakimś stopniu zniszczone... Zęby wyprostowane aparatem, ale zdrowe napewno będą się trzymać dłużej niż takie spiłowane pod licówkami... To oczywiste, że te piłowane są bardziej podatne na znieszczenia, poza tym licówki mogą się łamać, pękać i uszkadzać... Zawsze lepszy jest swój własny, zdrowy ząb :) :D

Gość TakiTamAnonim
Ja chce licówki - wszyscy zadbani aktorzy i piosenkarze je mają i co - efekt powalający, zęby idealne. Ile to kosztuje?!?!?!

Gość punia_punia
jedna licówka ok. 350 zł. :/ lepiej założyć aparat stały efekt jest naprawde powalający!!!

Gość pommponik
W przypadku niewielkiej wady zgryzu określonego typu istnieje możliwość zniwelowania jej za pomocą licówek, co eliminuje konieczność pełnego leczenia ortodontycznego. Czy takie rozwiązanie będzie najlepsze w Pani konkretnym przypadku, musi ocenić specjalista na wizycie po bezpośrednim zapoznaniu się z sytuacją. Należy wziąć pod uwagę, że licówki zlikwidują tylko defekt estetyczny, dlatego rozwiązanie to jest możliwe tylko w przypadku niewielkich wad kosmetycznych. Najczęściej są to rotacje i niewielkie przemieszczenia lub wychylenia zębów w odcinku przednim. Jeśli bowiem wada zgryzu jest bardziej złożona i jej skutkiem zęby nie kontaktują ze sobą prawidłowo, to licówki jedynie zatuszują problem, a wada zgryzu będzie istnieć wraz ze wszystkimi negatywnymi konsekwencjami. Dlatego wskazana jest również konsultacja u ortodonty. Więcej informacji o licówkach http://www.anident.pl/licowki.html

Gość joojjjjjjjjj
polecam aparat ruchomy - taki na noc + w dzień ile się da ale do szkoly czy pracy można chodzić bez - tani bo ok 400 zł (staly 2tys w góre) - mam 26 lat i super działa :)

No to jestem w szoku że nosisz aparat ruchomy, ja mam 31 lat i ortodonta polecał aparat stały. A masz dużą wadę zgryzu?? Bo dać 2000 zł . a 400 zł to wielka różnica. A jak efekt jest taki sam to sama bym się zdecydowała.Pozdrawiam

a ja wlasnie zalozylam aparat a licowki zaloze po zakonczeniu leczenia ortodontycznego. niestety u mnie same licowki nie rozwiazalyby sprawy. jesli macie zdrowe zeby to lepiej je prostowac niz pilowac. ja mam caly przod zapchany wypelnieniami wiec nawet pewnie nie bedzie czego pilowac pod licowki, wystarczy wyjac plomby :P

aparat ruchomy jest dobry dla dzieci i wczesnych nastolatkow ktorym zeby jeszcze rosna. u doroslej osoby taki aparat moze pomoc na 1-2 zeby ale raczej nie na cala szczeke. do kolezanki 31 lat - lepiej zainwestuj w aparat jak najszybciej zanim zlapiesz paradontoze od posciskanych zebow (chyba ze potrzebujesz aparatu tylko ze wzgledu na estetyke) jesli to ma byc temat o licowkach, to piszac ceny prosze napiszcie dane dentysty i miasto. ja szukam tanich licowek a jak na razie cena ktora dostalam oscyluje w granicach 1000zl wielkie dzieki