Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no bo nie wiem..

Seks tantryczny

Polecane posty

Gość no bo nie wiem..

Czy ktos moglby rozwinac ten temat? Moj facet powtarza "tantra".. W ogolnym zarysie wiem o co chodzi.. ale czy ktos moglby zaglebic sie w szczegoly? Niewiele wiem na ten temat. i prosze o info :)

Gość google twoim przyjacielem

Gość zaden nick nie wchodzi
ja tez nic..ale chetnie poslucham :) pozdrawiam

Gość no bo nie wiem..
to wpisz w google i spojrz co wyskakuje.. Moze wypowie sie ktos, kto zna z autopsji?

Gość no bo nie wiem..
Tzn moze tak. Wiem, ze to ma cos wspolnego z wydzielaniem endorfiny w sposob kontrolowany i mozna przezywac np godzinny orgazm bez stymulacji. PODOBNO da sie przezyc caly dzien na "krawedzi" orgazmu, jak na haju. No ale jak to wyglada od strony motorycznej?

Gość upppp

seks tantryczny to bunt części medytujących joginów- zamiast ascezy zaczeli praktykować medytacje połączone z seksem jako drogą do oświecenia. Ogólnie to ćwiczenia podłębiające doznania i możliwości fizyczne z jednej strony, a z drugiej postrzeganie zbliżenia jako przenikania się energii i uzupełniania w celu dążenia do równowagi energetycznej. w bardzo prostackiej wersji to popisowe wygibasy gimnastyczne, przedłużanie stosunku przez faceta i seks analny, tak się powszechnie tłumaczy

Seks tantryczny jest aktem duchowego i cielesnego zespolenia. Pozwala odkryć duchową stronę zbliżenia, a praktykujący go, nabywają także umiejętności przedłużania aktu oraz silniejszego przeżywania orgazmu.

1. Partnerka siedzi z nogami oplecionymi wokół pasa partnera, zaś on wchodzi szybkim ruchem raz w nią, a raz poza nią. 2. Partnerka leży na brzuchu z nogami lekko uniesionymi ku górze, zaś partner trzyma ją za kostki i kochając się, pociera ręką jej szyję. 3. Partnerka i partner leżą na boku mocno do siebie przyciśnięci i podczas zbliżenia starają się nie odrywać od siebie ud, pozwalając im ruszać się w pulsacyjnym rytmie. 4. Partnerka podciąga swoje kolana i krzyżuje je na swoich piersiach, opiera stopy na pachach partnera i rozpościera rękami swe uda. Na pierwszy rzut oka, pozycje te mogą wydawać się dziwne lub śmieszne, ale tantrę praktykuje się od ok. 5 wieku naszej ery, więc to wielokrotnie sprawdzone praktyki. Trzeba też pamiętać, że tantra to skomplikowana sztuka miłosna, przynosząca świetne rezultaty. Dlatego też, nie można załamywać się, gdy coś nie wychodzi i pamiętać, że trening czyni mistrza.

Gość no bo nie wiem..
dziekuje :)

Gość no bo nie wiem..
mój seks jest traumatyczny, czy to ma cos wspólnego z tantrycznym?

Gość no bo nie wiem..
uu ktos tu ma traume i to nie jestem ja :) podszyw

jaki jest twój seks? traumatyczny? a co to znaczy? bo tego niewiem...

Tantryzm to forma kontrolowaniu energia, nazwałbym ją nie tylko seksualną. Pozwala kontrolować doznań, poznać rózne pożiome rozkoszu, i zakończyć kiedy się chce. Ale w tym to dłuuuuga droga.

Gość łoooł
Siedemnastolatka, która założyła wątek z pytaniem czy możliwe jest zajście w ciążę po pierwszej miesiączce robi wykłady o seksie tantrycznym. Łoł! Łoooooł!

Gość t-man
no właśnie ten sex... ;)