Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słomeczkaaaaa

niby fajnie bo długie włosy, ale wyglądają jak słoma na głowie

Polecane posty

Gość słomeczkaaaaa

;( Mam długie włosy (prawie do pasa): myję je szamponem pokrzywowym palmolive (moja skóra głowy tylko ten szampon toleruje) i stosuję odżywki garniera, nie używam w ogóle suszarki, tyle o moich zabiegach pielęgnacyjnych. Wiosna już w powietrzu i chciałabym nosić rozpuszczone włosy, tyle że jak ich nie wiążę zaczyna się koszmar: rozchodzą się na wszystkie strony, duża częśc włosów opada mi na twarz zamiast leżeć na plecach, ELEKTRYZUJĄ się. Sam ich wygląd aż tak mnie nie dobija tylko to, że włosy są ciężkie(mimo, że są suche!) i niezdyscyplinowane, przez co w rozpuszczonych (a właściwie opadających i zakrywających całą twarz) włosach czuję się niekomfortowo. Jak temu zaradzić (nie skracając drastycznie włosów) domowymi sposobami, bo na regularne wizyty u fryzjera nie mam kasy? Drogie Panie z podobnymi problemami jak sobie poradziłyście z takimi nieznośnymi włosami ?

Gość a czemu nie chcesz skrócić
włosów? długie włosy mają dodawać urody, a skoro Twoje są wątpliwą ozdobą to po co je hodowac?

Gość ulaaaaa
ooo:) moglabys cos powiedziec o tej suszarce z jonizatorem? na jakiej zasadzie to dziala i ktora bys polecila?:)

Pewnie masz wlosy zmeczone zima-najlepiej byloby podciac troche koncowki (2-3 cm to wizualnie zadna roznica przy takich wlosach a na pewno sie im poprawi) przy okazji poradz sie fryzjera o jakis kosmetyk profesjonalny-nie koniecznie sa one drogie np. te firmy Placenta to koszt 8-15 zl, mozna je kupic w sklepach fryzjerskich. Polecam Ci tez jedwab w plynie firmy Farouk-kosztyje okolo 8 zl za mala buteleczke ale jest bardzo wydajny, super niweluje elektryzowanie i nadaje piekny polysk. Z domowych sposobow-piszesz, ze wlosy sa przesuszone wiec moze wuprobuj niesmeirtelna odzywke z zoltka jaja, oliwy z oliwek (2 lyzki) i soku z polowki cytryny, nakladasz na wlosy, dajesz folie, okrecasz recznikiem zeby bylo cieplo i trzymasz godzine albo dluzej, potem myjesz. I przemysl sobie ten szampon pokrzywowy palmolive-raz, ze ta firma ma marne szampony a dwa, ze pokrzywowy to chyba do wlosow przetluszczajacych sie a nie przesuszonych. Jesli zalezy Ci na cenie-sproboj szamponu Timotei miodowego, w tym przedziale cenowym ne ma sobie rownych a odzywka tez jest super. Jesli chcesz zeby wlosy nie rozsypywaly sie na wszystkie strony zainwestuj w bardzo grube walki-zeby nie miec lokow tylko raczej ladna kaskade trzymajaca sie kupy, ja tak wlasnie robie i jest super :-) do elisabeth1------>jak nie mydlo na innym topiku to szampon tutaj, jesli ten sklep nie jest Twoj to powinnas miec znizki za reklamowanie :-P

Gość tlllllllllllllll
ja akurat nam jeden z szamponów, alepia, sa naturalne, super sa po nich włosy. ELISABETH1 jak zrobic maske z oleju jajoba??

Gość o rany..
Oj rany, panna, a kto chodzi z rozpuszczonymi włosami do pasa???? Chyba modekli po wybiegu. Wybacz, ale każde włosy będą ci spadać na twarz i będziesz się czuć niekomfortowo. Po so hodujesz taki płaszcz? Ani to ładne, ani modne. Takie włosy można TYLKO spinać. Zeby je wyeksponować trzeba iść do fryzjera, skrócić je i zrobić z nich fryzurę. Zawsze mnie zastanawiało po co laski coś takiego hodują, oszczpecając się w gruncie rzeczy tylko. Włosy można nosić długie (ale nie dłuższe niż do łopatek), dobrze wycieniowane, no i takie włosy wymagają bardzo wielu starań w utrzymaniu, żeby to naprawdę fajnie wyglądało.

Gość no jak to po co
przecież faceci wolą długie włosy:) niektórym bardzo na tym zalezy:)

To bardzo pomaga takim slomianym wlosom, jesli zastosujesz nafte kosmetyczna - ona sprawi ze beda sie trzymaly \"kupy\" , beda bardziej nawilzone. Albo jak Ginny napisala jajko rycyna itd tez podobnie bardzo pomaga. Moje wlosy tez sa takie fruwajace piora, proste na wszytkie strony elektryzujace sie, wiec jak chce zeby mi porzadnie i elegancko sie trzymaly, to stosuje jeden z tych sposobow, potem myje wlosy, a potem pozwalam im samym wyschnac, wtedy efekt murowany. ale nie wiem czy masz na to czas przy dluuuugich wlosach.

Gość mjgg
Włosy można nosić długie (ale nie dłuższe niż do łopatek), ale bezsensowna wypowiedz:O znam dziewczyne,watpliwej urody ale z dlugimi,zadbanymi,cudownymi wlosami-nie ma przechodnia na ulicy,ktory by sie nimi nie zachwycal.dziewczyna wie ,ze wlosy to jej atut,ozdoba wiec dlaczego ma je obciac?:O jesli wlos jest ladny,odzywiony a fryzura ulozona to az milo popatrzec

Gość skoro dziewczyna sama pisze
ze ma brzydkie włosy i jej przeszkadzają to po co zapuszcza na siłę? Gęste, zadbane włosy wyglądają pięknie jak są dłuuugie, ale nie jakaś, jak to jest w tytule - słoma. Mogłaby podciąć albo przynajmniej jakoś fajnie wycieniować.

Gość AlabamaAlabama
a tą odżywke z jajka, nafty i rycyny to na suche czy na mokre włosy się nakłada?

Gość milennaa
włosy do pasa wcale nie wyglądają fajnie, maksymalna długość moim zdaniem to do łopatek - nawet jeśli ktoś ma ładne i gęste włosy. dobre cięcie i włosy nabiorą lekkości, nie będą ciężkie i ulizane. polecam wizytę u dobrego fryzjera.

Gość trarara
mozesz pocieniować włosy na całej długosci. Troche mocniej przy buzi, albo dłuzsza grzywka na bok. Na pewno będą wtedy ładnie wygladac.