Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dama dla rycerza

dama dla rycerza na turnieju- też tak macie??

Polecane posty

Gość dama dla rycerza

Widziałam w tivi reportaż o jakimś turnieju rycerskim i tak sobie pomyślałem jakby to było fajnie poznać jakiegoś rycerza. Jakoś ta myśl mnie bardzo podnieca, tylko nie wiem gdzie się takie turnieje odbywają itp, z telewizji to się człowiek dowie w ostatniej chwili że na drugim końcu Polski:( Tak jakoś myślę żeby się pojawić na turnieju, poderwać jakiegoś przystojniaka w średniowiecznych szatach i być jego damą w namiocie, zdzierać z niego zbroję i dostać się do jego miecza;) Wiecie coś o tym?? napewno latem jest tego sporo ale chyba lepiej wiedzieć więcej wcześniej już wcześniej, żeby zaplanować wyjazd, urlop itp

Lol - nie powiem masz fantazję ale musisz jeszcze co nieco dowiedzieć się o średniowieczu :)

Gość przestań już
palić to zielsko dziecko bo do reszty zdurniejesz :O

Gość dama dla rycerza
No nie wiem jak to ująć, ale mnie jakoś to kręci. Moze to troche chore ale chciałabym. Wiecie gdzie są jakieś takie fajne imprezy średniowieczne?? Grunwald jest jakoś w lipcu, ale czy ktoś tam był?? poza tym to daleko odemnie;(

Poszukaj na lokalnych stronach o tzw bractwach rycerskich - nie musisz należeć ale na pewno znają dobrze rozkład imprez tego typu.

Gość dama dla rycerza
ale gdzie szukać?? wpisać bractwa rycerskie w googlach??

bracto rycerskie + miasto w którym mieszkasz .... albo coś w tym stylu ;)

Gość dama dla rycerza
hmm, a tak żeby wykaz był ogólnopolski jakiś, bo tu mi wychodzą strony jakiś dzieciaków "cześć jesteśmy bractwem dębu, orła, ziemi etc i naszą pasja jest średniowiecze", a mają na sobie jakieś niewiadomoco;)

Gość lucky strike.../
zacznij od Grunwaldu -tam jest rokrocznie odtwarzana bitwa-tylko, że tam to tylko się nastwaiaj na dwa gołe baty...tfu miecze;)

Gość dama dla rycerza
Zapomniałam dodać, że mój rycerz musi mieć konia. Bez konia to nie rycerz. Najpierw zajmę się koniem, a dopiero później rycerzem :)

Ciężko będzie znaleźć takie bractwo, bo tam ludzie nastawiają się na zabawę z bieganiem z mieczem a nie na \"matrymonialne jebanko\" :classic_cool:.

Gość dama dla rycerza
Kto mówi o "matrymonialnym"? Niech sobie biega z tym mieczem... A ja go sobie upoluję hihihi. I sama nadzieję się na jego oręż hihihi.

To zrób tak - wyślij mejla do jakiegoś poważniejszego bractwa z zapytaniem czy nie znają stron lub czy nie mają wykazu najważniejszych impez i zlotów bractw rycerskich. Na pewno są oblatani bo to fanatycy co poniektórzy, może nie jak ci co to w RPG\'i grają. Ale też mają nieźle zryte berety. I powiedzą Ci co i jak. A później to już tylko szukać takiego z solidnym mieczem do Twojej pochwy ... lol :D

Gość dama dla rycerza
Dzięki, ale przemyślałam sprawę i chyba rozejrzę się za stadniną ogierów :)

Gość dama dla rycerza
ewentualnie moga byc kuce,sama jestem niska - mam 125cm wzrostu 😭

Gość dama dla rycerza
temu damy, tam temu nie damy- tak bawią się prawdziwe damy