Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miłość daje szczęście

mleko sojowe

Polecane posty

czy ktoś pił może mleko sojowe? powiedzcie, czy to dobre i czy warto kupić? :) zwykłego nie piję, bo mam nietolerancję laktozy, pomyślałam ostatnio, że może sojowe? ale nie wiem, czy to rzeczywiście smakuje jak mleko?

nikt nie pił? :(

Ja pilam, porzygac sie mozna, nie ma nic wspolnego ze smakiem krowiego mleka.

Gość a można odstraszyć na plus
No ale jaki ma smak? Aż tak ohydne jest?

Gość ja pilam bardzo duzo
mieszkalam w Chinach, a Chinczycy krowiego mleka prawie nie uznaja, brzydza sie. Po prostu kup, to zobaczysz jak smakuje. Jest troche jak rozwodnione, lekko poslodzone krowie z ciut oleistym posmaczkiem ( tak ja to odbieram)

dzięki za ostrzeżenie :( pewnie i tak kupię z ciekawości, ale teraz przynajmniej nie będę sobie robić wielkich nadziei :(

Dla mnie jest takie troche, hmm, o smaku maki, trudno opisac, ma calkiem inny smak niz normalne mleko. Ale najlepiej sprobuj, widocznie mozna je polubic, ja probowalam tylko raz i sie zrazilam.

Enamorada - a może na kiepską firmę akurat trafiłaś? :)

Nie pamietam firmy, ale chyba normalna byla, nie bylo z najnizszej polki. moze po prostu spodziewalam sie czegos bardziej smakujacego jak mleko :D

Gość autorko topikuuu
o jezuuu a nikt nie pil Alpro Soja????? szczegölnie waniliowe czy bananowe jest calkiem dobre! polecam bo to bez smaku zwykle sojowe rzeczywiscie jest nie szczegölne.

Gość eulalka 25
Ja bardzo lubię i bardzo mnie smakuje - są takie małe jednorazowe kartoniki - spróbuj. Popatrz na smaki - możesz wybrać swój ulubiny.... Krowiego mleka nie piję- jest fatalne i bardziej szkodliwe niż powszechnie się wydaje - na choroby żoładka- niewskazane , schorzenia tarczycy - wykluczone, górrne drogi oddechowe - ni wolno, Zostało mleczko sojowe-pycha i wszelkie schorzenia ustąpiły ...... ale to indywidualny wybór

eulalka, krowie mleko jest akurat bardzo zdrowe i osobiście żałuję, że mi nie służy, ale to tylko problem z laktozą i nic poza tym. spróbuję w takim razie tych smakowych :)

dzięki wszystkim za rady, dobranoc :) 🖐️

Gość eulalka 25
jak mówisz,ze mleko krowie jest zdrowe, ale mi nie służy.... Ja też uważałam, że mleko krowie jest zdrowe, ale SZanowni Panowie Doktorzy stwierdzili,ze mleko mi nie służy na : żołądek, tarczycę... i pierwsza rada odstawić mleko..... posłuchałam i niez żałuj - wszystkie moje przewlekłe choroby szlag trafił - od kilkunastu lat nie choruję , nawet nie mam infekcji. Zastanawiałam się nad tym, taki Jeden Mądry Pan Profesor skwitował krótko - a czy jakiekolwiek stworzenie, które jest ssakiem, po okresie niemowlęcym pije mleko? - nie żre trawę, ale mleka swojej matki nie dostanie i jak wygląda? Niech pani idzie na łąkę i popatrzy.... poszłam.... a teraz piję mleko sojowe i jest ok - nawet będąc 20-latką nie miałam tyle temperamentu a mam........ Pozdrawiam o sobie TY decydujesz..... a mleko .... po nocach mi si ę śni ......