Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronikkkaaa

Pliss pomóżcie,kontakt ze zwierzętami!!!

Polecane posty

Gość weronikkkaaa

Witajcie, licze na Waszą pomoc. Właśnie sie dowiedziałam,że jestem w ciąży(5 tydzień) Pracuje w sklepie zoologicznym, prosze podpowiedzcie mi, czy ta praca i mianowicie kontakt ze zwierzętami nie zaszkodzi mojemu dziecku.Plisss mam tyle obaw, może wypowie sie ktoś kompetentny.Z gory dziękuje.

Gość dlaczego miałoby to szkodzić
w naszej rodzinie zwierzęta są wszechobecne, dwa lata temu kuzynka która ma w domu psa, dwa koty, olbrzymią papugę, królika i żółwia urodziła dorodnego chłopaka. Dziecko wychowuje sie w całym tym zwierzyńcu, jest zdrowe, i straszny z niego rozrabiaka, ale zwierzakom nie dokucza. O to dbają jego rodzice :)

Gość weronikkkaaa
dzi ękuje tez tak myślałam, po prostu pewna znajoma powiedziała mi,że nie powinnam i zaczęłam o tym myśleć.Zresztą dla pewności zapytam jeszcze lekarza, tylko wizyte mam dopiero za dwa tygodnie a bardzo sie martwilam.

Gość Nie zaszkodziCzemuż niby
Według mnie, a znam sie trochę na tym, oczywiscie sama rpaca w sklepie, o ile jest uciązliwa, albo z ciążą jest coś nie tak mozę stanowić zagrożenie, ale jeśli chodzi o kontakt ze zwierzętami, to nie.Wiele kobiet rozpowszechnia pewne mity, nie wierz im, nie stresuj sie i ciesz sie ciążą!

Gość weronikkkaaa
Dziękuje Wam dziewczyny!!! Jest mi lepiej, bardzo czekałam na to dziecko i teraz wszystko co dotyczy ciąży jest dla mnie najważniejsze. Jeszcze raz dziękuje.

Gość Olllaaaaa
Musisz poprostu bardziej uważac pod względem higieny. Często mu ręce. Czyszczenie klatek itp w rękawiczkach, żeby nie mie żadnego kontaktu z odchodami.

Gość hihihiihih
ja słyszałam kilkakrotni ze bedac w ciąży nalezy przebywac ze zwierzetami to wtedy dzieci nie maja alergii na siersc no i bliskosc zwierzat uspokaja i relaksuje