Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boję się....

Nie chce powrotu trądzika!!!!!!!!

Polecane posty

Gość boję się....

Około miesiąc temu skończyłam kuracje antybiotykiem, od tej pory nie wyskoczył mi żaden pryszcz wiec narazie jest dobrze, ale mam przebarwienia :( Jednak boje się że to wróci i bede musiala przezywać ten koszmar od nowa ;( Mam 16 lat więc w tym wieku by to nie było nic dziwnego... Co mam robić żeby mi to nie wróciło? Regularne kontrole u dermatologa?

Gość boję się....
:(:(:(

Gość oczywiście nie rezygnuj
z wizyt u dermatologa... masz dopiero 16 lat a po antybiotykach bardzo często trądzik wraca...

Gość tutaj nie ma reguły
czytałam na innym topiku, ze komuś wrócił trądzik po 6 miesiącach. Ja miałam nawrót po kilku tygodniach. A jaki antybiotyk stosujesz? I koniecznie musisz nadal chodzić na wizyty do dermatologa.

Gość boję się....
Miałam antybiotyk tetralysal

Gość maria23
ja biorę to samo, ale od kilku dni dopiero. Jakie dawki brałas dziennie jeśli można wiedzieć?

Gość **** **** ****
takie rady powinien dać Ci dermatolog na pewno nie powinnaś zaniedbywac oczyszczania cery pilnując przy tym zeby zbytnio jej nie przesuszać, regularnie robić peeling. często trądzik pojawia się jako konsekwecnja tego ze skóra nie umie się sama dobrze oczyszczać i martwe komórki zatykają pory, dowiedz się (od dermatologa bądź kosmetyczki) czy twoja cera nadaje się zeby stosowac na niej preparty z kwasami owocowymi...to przyśpieszy również gojenie przebarwień.

Gość **** **** ****
a i jeszcze radzę stosować zasadę minimalizmu...tzn oczyszczanie jako podstawa + dobry krem nawilżający (np effeclar od la rocha lub jakiś filtrem bo słońca coraz więcej) i straczy...bez paćkania się maseczkami, korektorami, podkładami, pudrami i 3 róznymi kremami

Gość boje sie....
Jeśli chodzi o to paćkanie to ja na kazde wyjście używam podkładu bo bez niego poprostu czułabym sie jak potwór :( a co do minimalizmu to staram sie uzywac jak najmniej preparatów. Stosuje pare razy na tydzien maseczke z minerałami z morza martwego i na dzien płyn Aknemycin Plus przepisany przez dermatologa. I to wszystko :) Tetralysal zazywałam 2x dziennie

Gość boje sie....
Od dzisiaj zaczynam biegać bo słyszałam że sport dobrze wpływa na cere. Co o tym myślicie?

Gość maria23
a ja biorę 2xdziennie po 2 tabletki, nie wiem czy przeżyję tą kurację:) co do biegania, to nie mam pojęcia jak wpływa na cerę, na pewno ruch na świeżym powietrzu nie zaszkodzi:)

Gość boję się....
Jest wogóle ktoś na tym forum???:(